• aslında organize şekilde 1 gün boyunca iş bırakanlar gibi sözlüğe yazmama kampanyası düzenlense sözlük yönetimi sözlüğün asıl sahiplerinin yazarlar olduğunu anlayabilse ne güzel olur. sonuçta bu adamlar biz yazdıkça, sözlüğe girdikçe para kazanmıyorlar mı? bizim yazılarımız başkalarına pohpohlanmak için silinecekse biz neden uğraşıyoruzda yazıyoruz. gerçi böyle bi kampanya yapılsa o da anında uçulur heralde. ben bile birazdan uçurulabilirim..
  • ahmet alta nın yazar olduğu zamanlardan bir mahkeme savunması 1999 :
    ".....bu satırlarda hakaret olmadığını savunmayacağım bile. hakaret olmadığı çok açık. benim hiçbir yazımda hakaret yoktur, sayın yargıç. ülkemizde hakareti hak eden insanlar olmadığından değil, hakaret yazının güzelliğini bozacağından. bu yazı yazıldığı sırada, generallerden bazıları, parlamentoyu ve toplumu korkutucu açıklamalar yaparak kendi cumhurbaşkanı adaylarını tarif etmişlerdi. evet, ben buna karşıyım. o gün de karşıydım, bugün
    de karşıyım, yarın da karşı olacağım. generallerin siyasetten çekilmesi gerektiğini söylüyorum. generallerin siyasetin tam göbeğinde oturduğu bir ülkede ne huzur olur, ne mutluluk olur, ne hukuk olur, ne adalet olur.... " insanların derdi diktatörlerin olması değil diktatörün kendi veya kendinden olmaması. herkes gücü pervasızca kullanmak istiyor. orada burada o zaman bu zaman.
  • debe'ye giren entry'sinde "amk" ve "bunak" içerdiğinden yazısı komple kaldırılıyor. aynı gün öğle saatlerinde ekşi sözlük sansür rezaleti başlığını açıyor. 5-6 kişi ancak yazıyor. akşama doğru başlık biraz hortlayınca adamı uçurup, söz konusu açıklama yapılıyor. üstelik yazar, başlığı açıp iki entry girdi (ikincisi sadece up'tı), ikincisini de sonra sildi. bir daha orada tek kelime yazmadı. ama saatler sonra yine de uçuruldu.
  • agamemnon, arpad, bildigin emre, sourve şimdi querrery...

    lan bir de bu platform söz de özgür düşünceyi savunmuyor mu? allahım asadkiaslşdasşl...

    paranın girdiği her iş gibi çok bozmuştur. alternatifi olmadığı sürece de bu şekilde yazarların uçurulmasına devam edilecektir.
  • eğer bunak, amk dedi gibi saçma sapan bahanelerle uçuruluyorsa bir yazar, ben dahil burda yazanların nerdeyse tamamı uçurulmalı. ekşisözlük yönetimi de iyice bunadı. ayy ne dedim amk!
  • bu sözlük kurulurken isim aşamasında "ekşi"de nasıl karar kılındı, çok merak ediyorum. o arada ssg masada limon mu gördü de esinlendi yoksa?

    ekşi gerçek anlamıyla, yüzümüzü buruşturan, içimizi gıcıklayan, ama nedense hoşumuza giden bir tat, değil mi? verdiği rahatsızlığa rağmen limon yalayan tipler bile mevcut. bir zevk çünkü. buranın adı da sırf o şekilde esinlenildi diye düşünmüştüm. tamam, kurallar var. eyvallah. ama okuyucuyu biraz da rahatsız etmek değil mi amaç? okuyucu o rahatsız edici tadı aramıyor mu burada? ciddiyetse istediği, zaten wikipedia'ya bakar. öyleyse sorun ne?

    bu arkadaş, o en beğenilen entry'sinde o rahatsız tadı verdi. yetkilinin biri de geldi, onun emeğini imha etti. atılma nedeni de uğradığı haksızlığı duyurmak üzere açtığı başlıktı. yazdığı entry'de hiçbir şey yoktu. ama yine de tüy dikilircesine hesabı kapatılarak hakkı yendi.
  • agamemnon demiş bazı yazarlar. o iş benim bildiğim kadarıyla baya karışık. farklı dengeler söz konusu.

    acaba agamemnon olayında olduğu gibi birileri birilerinden bir şeyler mi rica etti veya dikte etti kanzuk kardeş?
  • söz konusu entry'nin gg gerekçesi ile silinmesi son derece normaldir. hep format yoksunluğundan şikayet ediyoruz ya, format bu işte. o entry tam anlamıyla götümüze girebilirdi.

    ancak uçurulması biraz fazla oldu. sansür rezaleti başlığını açınca moderasyon "şuna bak hem suçlu hem güçlü" demiştir muhtelemen ve bu yüzden uçurulmuştur diye düşünüyorum.
  • rezalettir.

    biz küçük insanların sesini duyurabildiği bir tek şu platform var. onun da iyice cılkı çıktı ha. ben özgürce bahçeli'ye bunak diyemeyeceksem sözlükte ne işim var? zaten yazmak istediğimi facebook'a da yazıyorum. bu sözlüğün amacı hani özgür düşünceydi? hani anonim olarak fikir beyan etme şeysiydi burası.

    iki dürüm uğruna gül gibi yazarı hiç ettin ya kanzuk, sana da aşk olsun. ne hale getirdin mis gibi sözlüğümüzü.

    zaten şu topraklar üzerinde ağzımızı açmaya korkar olduk. la bırakın da şuraya içimizi dökelim ya. böyle yönetim olmaz olsun. mutlu musun ssg? amerika'ya kaçtın da aha ne günlere kaldık :(
  • ticari itibar gibi bir sacmaligi icat edip kafasina gore entry silenlerin "siyasi itibari zedeleyecek icerik" gibi bir uydurmayla gelmesini beklerdim ama sanirim aradiklari itibara kalici olarak ulasamamislardir.

    sozluk yonetiminin gecen 5-6 yilda yaptiklarini dusununce cok da sasirmadigim hareket. artik regus pr'cilari da biraz daha cömertlesir.
hesabın var mı? giriş yap