• 1913 yılı doğumlu,ispanya'nın kantabria özerk bölgesinin başkenti olma özelliğindeki santander şehrinin gözbebeği olan spor kulübüdür,37 sezon la liga'da yer almış ve en son düştüğü la liga'ya tekrar 4 sezon önce yükselmiştir .

    la liga'yla yeniden tanışması kulübe ve şehre büyük bir moral olsa da son 4 sezondur küme düşmekten gıdı gıdına kurtulmaktadır ve bu son 4 sezonu 16. lık ve 17. liklerle kapatmış olmakla birlikte,maddi anlamda baş gösteren parasal sıkıntıları ve bunun yanında sportif anlamda da yıllardır vasat'ı aşamayan kulüp bir çıkış yolu ve yükseliş dönemine girmek istemektedir .
    bu sezon ki gidişatı ise geçtiğimiz sezonlara nazaran şu ana kadar göz doldurucu ve iyidir, kendi taraftarlarının gözünde allah nazardan saklasın`dır . kim bilir belki de umut ettikleri başarılı sezon onlar için bu sezon olacaktır .
  • la liga'da mücadele eden, santander kentinin futbol takımı
  • valencia cf'in belalisi. son 6 la liga macinda da valencia'yi yenmislerdir, ic saha deplasman farketmeksizin...
  • 21 kasım 2009 real madrid racing santander maçı'nda (benim açımdan) bir ilke imza atarak sahaya parçalı forma, parçalı şort ve parçalı çorapla çıkmış, two face'e nazire yapmıştır...
  • 2010-2011 sezonunda 6 mart 2011 racing santander real madrid maçında kaçırdıkları penaltıyla birlikte ulaşılması güç bir 1/6 penaltı atma oranına ulaştılar. tebrikler.

    (bkz: sürekli kaçırıyorlar efendim durduramıyoruz)
  • bilbao-münih seferini yapan lufthansa uçağında beraber seyahat ettiğim yeşil yeşil formalarıyla zaten ufak olan uçağın yarısını dolduran takım. uçağı beklerken yanımda oturan elemanla iki la liga sohbeti edeyim, lafın belini kırayım dedim ama çok sallamadı beni. işalla küme düşerler.
  • hector cuper'in cenabetlik faktörü sayesinde son 3 dakikasına 3-2 önde girdiği maçı 4-3 kaybederek valencia'ya karşı yıllardır süren yenilmezliğini kaybeden takım.
  • başında hector cuper varken pek çok ilginç yenilgi alması muhtemel takım. ayrıca muhtemelen bir kupa finalini de kaybederler cuper başlarındayken.
  • an itibariyle barcelona tarafından camp nou'da perim perim perişan edilen, sahaya çıktığına bin pişman, art arda üç pas bile yapamayan, garip, acınası takım.
  • 2011-2012 sezonu itibariyle 22 haftası geride kalan ligde 18. sırada yer alan takım. çok ilginç bir istatistiğe imza atmış vaziyetteler. 22 maçta 7 mağlubiyet alarak ligin en az mağlubiyet alan takımlarından biri konumunda. 3. sıradaki valencia'nın 4, 4. sıradaki levante'nin 7 mağlubiyeti bulunuyor. ligin dibinde yer almalarının nedeni ise aldıkları 11 beraberlik. la liga'nın renklerinden olan bir takım. umarım kümede kalmayı başarırlar.
hesabın var mı? giriş yap