• aletle aramda yarım metre yok ama sivrisinekler vızır vızır uçuyor ve beni yemeye devam ediyorlar.
  • affedersiniz de hiçbi b*ka yaramayan sözde sinek kovucu. talimatları harfiyen yerine getirdik yine sinekler gece boyu cirit attı. en iyisi odayı ilaçlayıp bekleyip öyle uyumak, kapılar kapalı, camlarda da tel olanları açık. mat falan da hikaye.
  • zararlı mı değil mi bilmem ama çok işe yarıyor. 1 aydır eve sineklik yapmayı düşünüyodum bi türlü yapamadım, her gece sivrisineklerle uğraşmaktan gına geldi en son dedim gidip sivrisineklik alıyım. gittim 2-3 yere sordum hiçbiyerde kalmamıştı. en son raid'i gördüm bide bunu deniyim diye işe yarıcağına pek inanmadan aldım aldım şu şeyi taktım 2-3 haftadır 1 kere sivrisinek gelmedi cam-kapı sonuna kadar açık yatıyorum.

    hatta işi abarttım evde sivrisinek gördüğüm halde öldürmüyorum takınca gelmiceğini bildiğim için :)
  • prallethrin ihtiva eden ve memelilere karşı toksik olmadığı söylenen ancak bazı araştırmaların aksini gösterdiği böcek savar. umuyorum ki bu girdi yüzünden muhittin topalak misali, kazlıçeşme sahilinde mangal yaparken pestisit lobisinin kiraladığı bir keskin nişancı tarafından vurulmam.

    epitel hücreler, vücudun iç ve dış dokularını oluşturan hücrelerdir. akciğerdeki mukoza tabakanın oluşumundan mucin isimli proteinler (örn. muc5ac) sorumludur. mucin proteinleri epitel hücrelerde yüksek miktarlarda sentezlenmektedir.

    okuduğum bir araştırmada, insan akciğer epitel hücre kültürüne prallethrin ve allethrin (başka bir böcek ilacı) çeşitli dozlarda uygulanmış. bu arada kısa bir anti-parantez açayım, allethrin amerika'da zararlı olduğu gerekçesiyle yasaklanmış. içinizi rahatlatayım; raid elektro likitte prallethrin var, allethrin yok. tabii bu prallethrinin tehlikeli olmadığı anlamına gelmiyor. konuyla alakalı fazla araştırma yapılmamış dolayısıyla dikkatli olmakta fayda var.

    araştırmada tespit edildiği üzere prallethrin akciğer epitel hücrelerinde reaktif oksijen türlerinin (serbest radikallerin) miktarını artırıyor ve oksidatif strese sebep oluyor. oksidatif strese bağlı olarak muc5ac proteinini kodlayan mrna artıyor. bu da muc5ac proteinin translasyonuna, yani proteinin miktarının artmasına, dolayısıyla da akciğer epitel hücrelerindeki mukozada artışa sebep oluyor.

    mucin proteinlerinin, kalitesi ve miktarı kistik fibroz, kronik obstrüktif akciğer hastalığında rol oynuyor. aynı şekilde, spesifik olarak muc5ac proteinin akciğer epitel hücrelerdeki miktarının artması astım hastalığının semptomlarından biri olan nefes darlığına sebep oluyor.

    başka bir deyişle prallethrin, astımın semptomlarından biri olan nefes darlığına sebep oluyor. bunun da sebebi epitel hücrelerde mukozanın artmasına sebep olması. başlık altındaki birkaç entrydeki nefes darlığı şikayetlerinin sebebini anlamış oluyoruz.

    makalenin yazarları ciddi bir riskten söz etmiyor olsa da, ilacın bulunduğu odanın iyi havalandırılması gerektiğini belirtmişler. bence yine de bu işi riske atmamakta fayda var. çünkü prallethrine akut ve kronik maruz kalma sonucunda eritrositlerde (alyuvar hücreleri) hemoliz (alyuvar hücrelerinin parçalanması) gerçekleştiği de saptanmış. muhtemelen bu da oksidatif strese bağlı bir tepki sonucu gerçekleşiyor. bu molekül, vücutta diğer organlarda da oksidatif strese sebep olabilir. temkinli olmakta fayda var.

    ilgililere makalenin linkini bırakıyorum.

    çelik yelek satın alabilmem için yardımcı olmak isteyenler, iban'ım için yeşillendirsin. *
  • vallahi bence sizin bulunduğunuz bölgede sivrisinek yok arkadaş. likit takılı tablet takılı yine de geliyor 3 yerden şişliyor meret bizi, sonra da utanmadan kulağa vııiiiiıııın diye sesler yapıyor tiz tiz insanı deli ettiriyor!!!
  • sen ne ulvi bir aletsin. seni bulan gavurun toştoşlarını gezdirenler sağolsun. insanlık için çok önemli bir cihazsın.kralsın.

    tanım: sineksiken elektrikli zehir.

    edit:imla
  • cihazın içindeki sıvının insan sağlığına etkisi konusunda şüpheci olsam da aktif olarak kullanıyorum.
    kullanmaya da mecburum, yoksa uyutmuyor sinekler.

    ayrıca bazıları yukarıda işe yaramadığını ifade etmişler.
    işe yaramama ihtimali olan tek bir durum var o da cihazın prize takıldığı ilk zamanlar...
    siz cihazı prize taktıktan ortalama yarım saat sonra aktif olarak çalışmaya başlıyor.
    yani uzun süre kullanacaksanız cihazı erkenden prize takın.
    tanım: doğal alternatifleri olsa da faydalı bir buluştur yine de.
  • bi boka yaramayan ışıklı cihaz.geceden beri başucumda takılı olmasi 2 sivrisinegin beni yemesini engelleyememistir.an itibariyle kalktım sinekleri öldürdüm, kaşıntı için avil yuttum yatıyorum.yapacağınız aletin amk.
  • sivrisinekler ortalıkta dolanıyor ama yemiyolar. sineklerin iştahını kaçıran alet.
  • yıllardır kullandığım alet. tecrübelerime göre, likitin yaptığı sinekleri kovmak değil, iştahlarını kapatmak. yanınızda uçuyorlar ama kolunuzu kemirmiyorlar. geriye sadece psikolojik rahatsızlığınız kalıyor, onuda 1-2 hafta içerisinde atlatıyorsunuz. işe yaramadığını söyleyenlerin büyük çoğunluğunun bu psikolojik rahatsızlığı atlatamadıklarından söylediklerini düşünüyorum.

    artık ısırılarak uyandığımda takıp takmadığımı sorgulamıyorum, bile takmadığımdan emin oluyorum, ki hiç yanılmadım.
hesabın var mı? giriş yap