• ivana sert'in açıklamasıdır.

    "rap bu aralar çok moda. ama bence balon. çok uzun sürmeyecek. rap sadece sözlerden ibaret. hikaye anlatıyorlar. ben hiç değer vermiyorum. konservatuvar mezunu biri olarak söylüyorum; rap ne sanattır, ne de müzik. sanattan sayamam"

    kaynak

    edit: rap müzik sanat mıdır değil midir? bu sorunun cevabını neye göre veriyorsunuz? yani bir şeyin sanat olması için nasıl olması gerekiyor ivana hanım? bir şeyin sanat olması için gereken kriterler neler? bunların cevabını verin de bilelim. madem konservatuvar mezunusunuz niye konserde ezhel'in şarkısını söylediniz daha önce?
  • evet değildir. yeni mi keşfediyorsunuz?

    edit: söyleyen kişi umrumda değil sadece yorum doğru.
  • peki (bkz: sanat nedir)
  • autotune'cu bebeler olmasa rap aslında güzeldir. sanat olup olmama yorumu da kendisini sanatçı sanan bir kişiye düşmez. son yıllarda rap şarkıların tadı kalmadı orada haklıdır kendisi tabii.
  • rap sanat değildir,rap haykırıştır.açılımı ritmic amecan music olan bu kelime, amerikalı siyahilerin gördükleri ırkçılık ve ayrıma isyan olarak ortaya çıkmıştır.sanatın da ötesindedir.
  • e vet de ğil dir. bakın keltoş taklidi yaptım. rap, müziğin üzerine konuşmaktan ibaret bir sanat dalı sayılabilir ama müzisyen olduklarını düşünmüyorum.
  • rap genel anlamda sanat olmayabilir ancak 2008 öncesi sagopa kajmer bir sanatçıdır.

    t: ahmet kaya şarkılarına yaptığı cover performanslarını beğendiğim ivana sert'in açıklamasıdır.
  • rap sanat değilde sen ne boksun?
    sırbistan'dan ülkemize gelmiş ne olduğu belli olmayan çetnik selamı vermiş bir artık.
  • rap bir kültürdür ve söz sanatıdır. sanat denilen şarkılardan çok daha fazla kelime ve cümle içerir ve malesef son zamanlardaki bazı rapçiler saçma sapan kelime oyunlarıyla sanat yaptıklarını düşünürler.

    her klasik müzik sanat olmadığı gibi her rap müzik de sanat değildir. rap müzik hiphop kültürünün bir dalıdır.

    bazı ulusal marşlara bakarsanız sadece yazılmak için yazılmış olan söz ve besleterden ibaret olduğunu anlarsınız. fakat bazıları gerçekten sanat niteliği taşır.

    yeni müzik türlerini benimsemeyen dinazorların, zamanında blues, rock, pop müziğe yaptıklarını şimdi de rap müziğe yapıyorlar olmasından başka bir durum söz konusu değildir. ilerki zamanlarda çıkacak olan müzik türlerine de aynı boku atacaklardır.
hesabın var mı? giriş yap