• 20-27 yaş aralığındaiken izlenmesinde fayda olan güzel film. 83'lüler son şansınız. daha yaşlılar oturup izleyip sonra nereye gidiyo lan benim hayatım diyebilirler. iki saat sonra geçiyor merak etmeyin.
  • merhaba. bir ''saç baş yolduran filmler'' kuşağına daha hoş geldiniz. bugünkü filmimiz klasik bir amerikan filmi olup, rakiplerinden bizim caaanım türk filmlerine benzemesiyle bir adım öne çıkmaktadır. evet, bu kadar resmiyet yeter. hani bizim türk filmlerinde esas kadın esas adama ''açıklayabilirim fikret'' der de esas adam, kadının açıklamasına izin vermez ve yıllaaarca ayrı kalıp acı çektikten sonra bir şekilde bir araya geldiklerinde adam gerçeği öğrenir ya. o an hepimiz televizyon izleyen babaanne modunda ''zamanında kızın açıklamasına izin vermedin ki kahrolasıca'' diye bol ünlemli tükürükler saçarız ya etrafa, işte ben o babaanneyim an itibarıyla.

    --- spoiler ---

    do you ever have those moments in your life where everything is ok? do you know what i mean? just for, like, one moment, everything is great. when you like, catch yourself in a moment, and you're saying 'wait. i am happy here in the moment.'

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    this is all we need. a couple of smokes. a cup of coffee. and a little bit conversation. you and me. and five bucks.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    i was really gonna be something by the age of 23. / honey, all you have to be by age of 23, is yourself. / i don't know who that is anymore. / well, i do.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    sex is the quickest way to ruin a friendship.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    i have this planet of regret sitting on my shoulders.

    --- spoiler ---
  • bin sene sonra oturup izledigim halde yine günümü güzelle$tirmi$, toplamda bir kaç kere izlemi$ oldugum film. 94'te baby i love your way denen $arkinin o zamanki biz ergenler tarafindan feci tutuldugunu (haftalarca bir numarada kalmi$ti); bu filmi de dört gözle beklememize neden oldugunu da eklemek gerek. film sinemalara hiç geldi mi, ona da emin degilim.

    bu filmin vurucu repliklerini herkes üç a$agi be$ yukari yazmi$ zaten:
    (bkz: #416971)
    (bkz: #4268760) veeee tabii ki (bkz: #6388997)
    daha da çogaltilabilir. çogaltmasak ayip hatta:

    troy: look, you are the only that i could ever commit myself

    lelaina: so what? do i get a medal? i win the big commitment cook-off, and you just run away? i knew this was gonna happen! i knew this was gonna happen!

    t: i don't want to lose you. i've never been in an experience like this before. i've never had sex with somebody that i loved before.

    l: oh, well, congratulations, troy dyer. welcome to the world of the emotionally immature. it's a really nice place to visit...

    amma velakin benim gözümdeki en gaz sahne "sen, ben ve 5 papel" muhabbetinden sonra "you know what?" diyerekten o zamana kadar dünyanin en cool insani portresi çizen esas çocugun esas kizi öpmek için egildigi sahnedir. (bu kadar laftan sonra filmin benim için yegane anafikri ruhumun tam bir ergen oldugu.)

    ve tabii ki: i've wanted you like this for all these years.

    ayrica bin sene sonra gelen edit ya da yanan ampül: hakikat lokmalari (bkz: leleina'nin televizyon programininin jenerigi)
  • you and me and five bucks muhabbeti:
    https://www.youtube.com/watch?v=khs56s_qcm8

    ve filmdeki en favori sahne:
    http://www.youtube.com/…=sqvw58adt3y&feature=relmfu

    evet cok fazla lafa gerek yok, bu hafta ucuncu kere izledim. sinemalara hiç gelmemi$ti; baby i love your way'in klibinden anladigimiz kadariyla süper bi film görünüyordu ve biz bu $arkida kendimizden geçiyorduk: https://www.youtube.com/watch?v=dvn5813h7bo

    o zamanlar 13 - 14 ya$indaydim; hayatim sürekli ar$inladigim bir bahçe, bazilari henüz ölmemi$ bir kaç insan ve kendi etrafimda dönüyordu. aradan o zamanki ya$im kadar bir o kadar yil daha geçmi$; öyle böyle degil aslinda ama sanki upuzun bi köprüyü geçmis gitmi$ yoluma koyulmu$ gibi görünsem de bu filme hala ayni gözlerle bakabiliyorum sanirim. oysa ki ba$langiçlar artik mümkün degil; en azindan o zamanki gibi degil (winona ryder bile ya$lanmi$; önce winona forever olmu$ wino forever; olmu$ black swan'deki miyadini tamamlami$ balerin, yüzü her ne kadar bebek gibi olsa da gözündeki ifade almi$ ya$ini ba$ini...offf beee çok efkarlandim sözlük)

    bu da bonus: https://www.youtube.com/watch?v=vycbnf6zyhy
  • üniversite mezuniyetinizin hemen ardından, işsizlik döneminizde, önce bunu izleyin. sonra bir de ghost world izleyin. oh kafa cillop. belki bir de hepsinin üstüne dazed and confused falan izlersiniz. sonra o aklı ara ki bulasın değil mi gözüm. canım benim, çok seviyorum hepinizi.
  • arşivimin en nadide parçası. canım sıkıldığı zaman açar izlerim winona ryder'ın tatlılıkta zirve yaptığı film bu filmdir. ethan hawke'ın son zamanlarındaki 2.sınıf korku filmlerini hala izleyebiliyorsam before sunrise ve bu filmin hatrınadır.. işte bu film öyle bir filmdir.
  • başroldeki lelaina karakterinin kati surette sütyen takmadığı film.

    edit:filmle ilgili yorum yapmamı engelleyecek kadar ön plandaydı memeleri.
  • puanından dolayı izlemiyordum ama demek ki puana çok fazla takılmamak gerekiyormuş. baya güzel film. üniversite okurken kurulan gelecek hayalleriyle sonrasından karşılaşılan gerçekler psikoloji bozabiliyor. insan yapmam dediği yapmaya başlayabiliyor. hayal kurmak güzel maliyeti yok sonuçta ama gerçekçi hayaller kurmadıgın zaman gerçekler acıtıyor bu da dert olarak insana geri dönüyor. güzel film.
  • az bilinmesi şaşırtıcı, oyunculuk ve hayat adına klişelerden uzak, doğal, sade ama bir o kadar güzel bir film.
    bu anlamda ethan hawke'ın diğer bir filmi before sunrise a benzetirim ben reality bites 'ı.
    filmin en vurucu sahnesinde ise şöyle bir konuşma ile akılda kalır.
    - lelaine: 23 yaşıma geldiğimde gerçekten önemli biri olmayı planlıyordum.
    +troy: hayatım, 23 yaşındayken olman gereken tek şey, kendin.
  • bir ekşi sözlük yazarı *
hesabın var mı? giriş yap