• bu bekleme saatler, hatta günler sürebilir. ben renderın bitmesini beklerken tetris oynuyorum. gerçi tetris oynarken de çubuk bekliyorum. böylesi daha acı verici oluyor.
  • uyumakla geçiştirilebilecek eylem.
  • otobüsle şehirlerarası yolculuk gibidir.
  • avatar filminin bütçesinin %90 ının computer graphics'e harcanmasına sebep olan gerçek. adamlar kim bilir kaç bilgisayarı paralel bağladı. (bkz: paranın gücü)
  • eğer yapılan iş ara ara tga olarak renderlanıyorsa çok kısa sürebilecek bir bekleyiştir. ya da değildir. bence daha kısa sürüyor. 10 dakikalık projeyi her 2 dakikada bir tga olarak render almak ve sonunda onları birleştirip .avi çıktısı almak en başından direkt .avi olarak render almaktan daha kısadır bence. ama emin değilim. felaket çelişiyorum bu konuda. bilen varsa ses etsin lan..
  • autocad kullananlar için nesnelere giysi giydirerek, bakış açımızı da perspective projection a ayarlayıp birde render kalitesini presentation yaptığımızda rahat bir gün (bkz: 24 saat) sürebilecek eylemdir. gençlere önerimiz 3d max kullanmaları olacaktır.
  • mimarlik ortaminda, bu surec is tesliminin son anlarina denk gelir ki ortamda baska bir bilgisayar varsa size baska toparlama isleri de ihale edilebilir. sonucta herkes ortalikta sinir stres icinde kostururken oyle durup beklemek pek dikkat ceker.
  • derler ki, sabırla sonuna kadar bekleyen insan erermiş.

    ve fakat öyle bir sabır görülmediği/duyulmadığından tavsiyem render beklerken zamanınızı nasıl değerlendirebileceğinizi düşünmeniz, size çok şey katacaktır. tavsiyelerim, yoyo ile çeşitli numaralar hareketler nasıl yapılır çözmeye çalışın (acaip oyalıyor yoyo, ayrıca sıkıldığınızda insanlar saçma bir şekilde "aaaa.. yoyooo!" diye ışığa giden sinek gibi nedensizce yanınıza gelir, sosyalleştirir), kitap okuyun, oyun oynayın, fırsatınız varsa uyuyun, gidip işlerinizi halledin, ya da browser'dan flash oyunları oynayın.
  • tasarımı bitirip render'a başlamak.. render süresinin sonlarına doğru beklemekten sıkılıp, render tamamlanana kadar zaman geçirmek amacıyla diğer bilgisayarın başına geçip aynı proje için yeni bir tasarım denemek.. yeni tasarımı daha çok beğenip ilk renderı iptal edip yeni tasarım üzerine çalışmak.. tasarımı bitirip render'a başlamak.. render süresinin sonlarına doğru beklemekten sıkılıp, render tamamlanana kadar zaman geçirmek amacıyla diğer bilgisayarın başına geçip aynı proje için yeni bir tasarım......
    mesainin bitmesi ve işi yetiştirememek.

    (bkz: kısır döngü)
hesabın var mı? giriş yap