• ortalığı kasıp kavurmakta olan web trendi. responsive wordpress theme'ler mi dersiniz diğer cms'lere adapte edilmesi mi dersiniz, bir çok kişi bunun üzerinde çalışıyor. harika işler de çıkıyor.

    mantıklı bir çözüm gibi de görünüyor aynı zamanda.
    bunun yanında ayrı bir subdomaine yönlendirmek gibi çözümler uygulamanızın smartphone, tablet ve normal pcler için 3 kat yer kaplaması, 3 defa deployment yapılması gibi ek yükler çıkarıyor. responsive web design bunu engellemekte.

    aşağıdaki linklerdeki makalelerden açacağınız sitelerin açtığınız modern tarayıcının genişliğini değiştirdiğinizde genişliğe göre şekilleneceğini göreceksiniz. örneğin, tam ekranda normal bir site, tarayıcıyı yarım ekran boyutuna getirdiğinizde aynı içeriğin tablet için şekillenmiş halini, iyice küçülttüğünüzde ise, smartphone'a uygun halini göreceksiniz. linklerin şekli, logo ve resim boyutları vb. gibi html elementleri boyut değiştiriyor, kimi zaman yok oluyor, kimi zaman da tamamen farklı bir şekle bürünüyor.

    http://designmodo.com/responsive-design-examples/

    http://webdesignledger.com/…f-responsive-web-design
  • tasarlanmış olan sitelerin, kullanılan cihazdan çok, sitenin gösterildiği alanın boyutunu baz alarak geliştirilen bir tasarım sistemi. en baba css kodunun width:100% olduğu söyleniyor. fixed pixel şeklinde site yerine fluid (akıcı) siteler yaratıp, herhangi bir cihazda sitenin cihazın ekranına sığacak gibi kendini şekillendirmesi de diyebiliriz.

    ethan marcotte tarafından bulunan bu sistem ile ilgili ayrıntılı bilgiyi kendisinin yazmış olduğu kitaptan edinebilirsiniz.
  • yatay scrollbar'a elveda diyeceğimiz günlerin habercisidir.
  • adobe creative suite 6'nın istanbul lansmanındaki tercüman teyzenin "sorumluluk sahibi tasarım" olarak tanımladığı şey. ondan sonra zaten kulaklığı geri verdim.
  • http://mediaqueri.es/ adresinden de örnekleri görülebilir. güzel olay.
  • css'in basina gelen en iyi sey. sonra da animasyonlar gelir.
  • web tasarımcıları mobil site yapma derdinden kurtardığı için sevindiren, yeni bir şeyler öğrenmeye zorladığı için de üzen tasarım anlayışının ingilizce tanımı. türkçesi "duyarlı tasarım" veya "esnek tasarım" olabilir.
  • (bkz: bootstrap)
  • http://www.browserstack.com/…letter_responsive_2013

    yukarıdaki adresten, yapılan sitenin ne derece responsive olduğunun kontrolü yapılabilinecek yeni olmasa da artık standartlaşmaya başlayan tasarım sistemi.
hesabın var mı? giriş yap