• ooooo adam koskoca formula 1 pilotu ancak kimse başlığını doldurmamış. 1951 yılından beri formula 1 şampiyonasına pilot gönderen ve 1999 sezonundan beri aralıksız olarak şampiyonada temsil edilen ispanya'nın, tarihinde 15., 2015 yılında ise carlos sainz junior ve fernando alonso ile beraber 3. pilotu.

    22 mart 1991, castellón de la plana doğumlu ispanyol pilot aslen brezilya'dan ispanya'ya göçmüş lübnanlı bir ailenin oğlu ve hatta abisinin ismi omar merhi (başka lübnan'lı için felipe nasr).

    mercedes'in genç pilotları arasında geçen (daniel juncadella ve pascal wehrlein gibi) pilot, bunu kanıtlayacak şekilde f3 euroseries (fia european f3 championship olarak isim değiştirmişti) mercedes motoru kullanan manor, mücke (dtm takımı vardır), prema takımlarında yarışmıştı 2009-2010-2011 yılları arasında ve 2011 yılında serinin şampiyonu olmuştu 11 zafer ile.

    f3 serisinin ardından mercedes'in genç pilotlarını pişirme yeri olarak kullandığı alman binek otomobil şampiyonası (dtm'ye) transfer olan merhi 2 sezon geçirirken, 2013 yılında son yarışta podyuma da çıktı 2. olarak.

    adını 2014 sezonunda caterham takımında yarışacağı söylentisiyle duyuran ispanyol'un, söz konusu yılda başarılı bir formula renault 3.5 karnesi de vardı. son yarışa kadar şampiyonluğu kovaladığını hatırladığım eleman, sezonu 3. kapamıştı carlos sainz ve pierre gasly'nin arkasında. bu arada 2014 italya gp'sinde caterham ile serbest antrenmanlara da çıkacaktı.

    ilk formula 1 yarışına 2015 malezya gp'sinde çıkan merhi, sezonda bulunması bile mucize olan 2014 yılından fırlamış manor ile yarışı bitirmeyi de başarmıştı.

    ----------------------------------

    twitter adresi;
    https://twitter.com/robertomerhi

    resmi sitesi;
    http://www.robertomerhi.es/2015/home.html

    instagram sayfası;
    https://instagram.com/robertomerhi/

    detaylı istatistikleri;
    https://www.driverdb.com/drivers/roberto-merhi/
hesabın var mı? giriş yap