• vakti zamaninda besiktas'ta da oynamis,fakat begenilmeyerek(!!!nası yani!!!) kirmizi seytanlar'a* satilmis olan ve orada catir catir oynamis olan libero/defans.su ara aston villa'da oynayan norvecli,alpay ozalan'a takviye mahiyetinde alinmistir.
  • topu oyuna sokmakta cok basarili olan bir defans oyuncusu.
  • besiktas'a daum zamaninda gelmistir ve geldigi sene norvec futbol tarihinin en pahalli transferi olmustur. (2.5 m dolardi yanilmiyorsam). stefan kuntz'u sol bek, libero, sag acik oynatan ve zaman zaman iyi de eden daum johnsen'i de ara sira on libero olarak oynatinca pek parlayamadi turkiye'de. amma 1-2 sene once solskjaer'i ucuza kapatan man. utd. johnsen'e talip olunca gary pallister'in yeri fazlasiyle doldu da tasti bile.
  • graeme souness'ın yönetimi altına giren newcastle united'a transfer olan 35'lik veteran norveçli defans...
  • beşiktaş'a geldiğinde kendisi için bir koyun kesilip akıtılan kan alnına sürülmüştü. johnsen daha sonraları yaptığı bir açıklamada, bu olayın hayatının en şok verici anlarından biri olduğunu söyler.
  • beşiktaş'ta oynadığı son maç alsancak stadı'nda oynanan bir altay maçıydı. beşiktaş iddiasızlığından ötürü rahat oynayınca altay maçı 3-0 almıştı. altaylı fuludu'nun kendisinin üzerine yürümesi üzerine sessizce olay mahalinden uzaklaşmasından ötürü, tribünler giderayak annesinin kulaklarını çınlatmıştı. bu maçta beşiktaş formasını son kez giyen bir diğer isim içinse;
    (bkz: fuat usta)
  • 2008 yılında futbolu bırakmış. şimdi ise televizyonda futbol yorumculuğu yapmaktaymış. geçtiğimiz yıl fanatik gazetesinde yayınlanan bir röportajı için:

    http://fanatik.ekolay.net/…z_3_detail_33_164094.htm
  • lillestrom forması giyerken, döneminin norveç için rekor olan bir bonservis ücreti ile 1995 yılında beşiktaş'a transfer oldu. gösterişsiz futbolu ile o sezon kulübün en istikrarlı futbolcularından biri olmasına rağmen christoph daum'un yönettiği takım sezonu kötü bir performansla tamamladı ve johnsen spor yazarları tarafından oldukça eleştrildi. ancak bu eleştrilere rağmen bir sonraki sezon premier lig'in en önemli takımlarından dünyaca ünlü manchester united'a transfer oldu ve 6 sezon boyunca bu takımda oynadı. 1996'dan 2002'ye kadar bu 6 senede içinde 4 lig şampiyonluğu (1997, 1999, 2000 ve 2001), bir fa cup (1999 yılında) ve yine 1999 yılında bir kez de uefa şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşadı. 2002 yılında birmingham takımı aston villa'ya transfer oldu ve iki sezon da bu takımda forma giydi. 49 kez forma giydiği aston villa'dan 2004 yılında newcastle united'a transfer oldu ancak burada ilerleyen yaşı ve fiziksel durumunun müsait olmaması nedeniyle çok az forma şansı bulabildi. 2005 yılında futbolu bırakmayı planlasa da sonradan kararını değiştirdi ve norveç ekibi valeranga ile sözleşme imzaladı. burada da futbolu bıraktı.

    benim için gelmiş geçmiş en garanti futbolculardandı. manu'da onu her izleyişimde derin ah çekerdim. bu kadar erken gittiği için.
  • 1996 yılında beşiktaş'tan man utd'ye transfer olmuş oyuncu. evet yanlış duymadınız beşiktaş'tan man utd'ye. lan böyle bir oyuncu var mı başka? hatta türkiye'nin herhangi bir kulübünden man utd'ye transfer olmuş biri var mı?

    o meşhur üçlemenin (fa cup, şampiyonlar ligi ve premier lig) yapıldığı 1999 senesinin kadrosunda olan bir oyuncu. man utd'nin efsane kadrosunda var yani bu adam. man utd ile 99 maça çıkmış biri bu. man utd ile şampiyonlar ligi finali oynamış ve kazanmış biri.

    cidden beşiktaş adına ah edilebilecek biri.
  • (bkz: henning berg)
hesabın var mı? giriş yap