• norveçli yazar. ingiltere'de de kitapları yayımlandı. türkçede harika çocuk adlı kitabı yky'den çıktı. oslo'da yaşıyor.
  • şimdiye kadar iki kitabını okuyup birine bayıldığım norveçli yazar. türkçeye de usynlige görülmeyenler ve vidunderbarn harika çocuk olarak çevrildi. iki kitap da metis'ten türkçeye çevrildi. *

    harika çocuk gerçekten de muhteşemdi. finn'in büyüme hediyesini okumak, 1960'larda ekonomik dönüşümle paralel finn'in etrafının değişmesini izlememek, müziğinden / dizisinden / kitabından biraz tanıdık olan iskandinav kültürüne biraz daha ulaşmak gerçekten de keyifti.
  • kitapları yky tarafından basılan yazar. şu anda sadece rigel'in gözleri ulaşılabilir durumda.
    https://www.yapikrediyayinlari.com.tr/…roy-jacobsen
  • yapı kredi yayınlarından çıkan görülmeyenler kitabının yazarı.
    görülmeyenler norveç'te bir adada yaşayan aileyi anlatıyor. tek evlik adada, zorlu doğa koşulları, gündelik yaşam, aile ilişkileri, yalın sade bir dille anlatılmış. kitap kısa kısa bölümler halinde yazılmış o yüzden okunması kolay. buraya tadımlık bir alıntı bırakalım:

    --- spoiler ---

    hans barroy üç şey düşlemişti: motorlu bir tekne, daha büyük bir ada ve başka bir yaşam. ilk iki düşünü sık sık anlatırdı tanıdığı tanımadığı herkese, sonucusundan hiç söz etmemişti, kendine bile.

    maria da üç şey düşlemişti: daha çok çocuk, daha küçük bir ada ve başka bir yaşam. kocasının tersine sık sık sonuncusunu düşünürdü ve ilk ikisi zamanla giderek silinip yittikçe üçüncü büyümüş, ağırlaşmıştı.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap