• sobalı evde büyümüş insandır.

    hele ki erzurum'da.

    gir de göreyim bakayım sen mi duşa giriyorsun, duş mu sana giriyor, yoksa komple birleşip...

    hayırlısı tabii.
  • türk olduğuna bahse girebileceğim insandır.

    türk insanı uykusundan feragat edecek de okula/ofise gitmeden evvel duş alayım diyecek, görürsem söylerim haha.

    sinüziti olanlara lafım yok, siz geçip gidebilirsiniz yavruzlar.

    edit: sinüzit bahane değil demiş bir arkadaş. sinüzit sahibi biri bile böyle diyorsa bize laf düşmez!
  • belki aksamdan dusunu alip , sabah tertemiz kalkan insandir. ama gece altina siciyorsa , domuz gibi terliyorsa sabah bu isi gorur. adam hakli beyler, herkesi kendi saniyor.
  • sabah yerine duşu akşam yatmadan alan insandır..migreni vardır duş alıp çıkması yasaktır sinüziti vardır yasaktır yasaktır da yasaktır..tamam 10 günde banyo yapılmasın kimsenin o ekşi ter kokusunu duymayalım ama illa sabahta şart değil arkadaş...
  • duştan sonra işe/okula giderken üşütüp hasta olmak istemeyen insan olabilir kendisi. yaz gelince ne yapar bilinmez tabi.
  • benim bu. bendim ya da. amerikan filmlerinde görüyordum sabahları duş alan insanları. trt 2 yeni yayına başlamıştı o zamanlar. renkli televizyon da yeni gelmişti eve. 8 kanallı. itt schaub lorenz miydi neydi bilemedim şimdi. onda görmüştüm işte. henüz ortaokuldaydım galiba. belki de ilkokul sonları. bilmiyorum. çok geçti üzerinden. dedim ben sabahları duş alıcam. babaannem terlikle dövdü beni. her sabah banyo sobasını mı yakacaz senin için dedi. kaldı öyle. olmadı yıllarca.

    o zamanlar tek doğalgaz kurufasulyedendi. termosifon elektrik faturasını ödeyebilen zenginlerin oyuncağıydı. kalorifer tamamen bir muamma.

    çok fakir değildik, sıradan bir memur-öğretmen ailesiydik işte. orta direk diyordu özal bize. öyleydik. özendim ama alamadım duş sabahları. gelişmedi bu alışkanlık bizde. gelişemedi.

    şimdi, bazı şeyleri hiç yaşamamışların umarsızca içlerindeki gizli nefreti kusmalarına bakıyorum da, içimden sizin hepinizin ağzına sıçarım demek geliyor. insanların ne yaşadıklarını bilmeden kustuğunuz o nefreti yedirmek istiyorum tekrar size. öyle de manik depresif bir insanım. cinayetten üç adım uzaktayım.
  • istanbul gibi ev ve işyerinin birbirinden uzak olduğu insanlar cennetindeyse doğal olanı yapmıştır. mecburen akşam duş alır. sabahın köründe kalkmak zorunda olduğundan kolay kolay vakit olmaz ve işe varana kadar uzun bir süre nemli saçla kalma riskini almaz. ayrıca işten yeni gelmiş insanın hele de yaz günü duş için sabahı beklemesi saçmalıktır.
  • sabah uykusu tatlı gelen insandır.
    mesela sabah çok zor uyanan biri akşam yatmadan uykusundan feragat edip duşa girmeyi tercih eder,sabaha hazır olur.
  • gece yatmadan keselenip sıcak suyla yıkanmıştır. sabah sabah duşa mı girilir lan gavur özentileri? sanki gece uykunda taş taşıyorsun. kamyonu devirdiysen o başka tabi. sabahleyin kalkınca insan yüzünü yıkar, lavaboya sümkürür, dişlerini fırçalar mis gibi olur. duşmuş. kıçında duş jeli köpürtünce en temizi en medenisi sen oldun di mi, ezik seni. gavur özentisi demiş miydim? biraz amiyane tarzda anlattım ama zerre ironi yapmıyorum. zorunuza gitmesin.
  • sinüzit riski bulunmayan insandır. zira sabah duş alıp çıkan insana rüzgar bi çarptı mı o sinüsler insanı emdiği sütü burnundan getirtir
hesabın var mı? giriş yap