• kalbin sağ tarafının yetmezliği (bkz: kalp yetmezligi). yani n'oluyor. kalbe vücuttan kirlenmiş olarak gelen kan sağ kulakçıktan girip sonra temizlenmek üzere akciğerlere gidiyor ya, bunda o tam olamıyor, az olabiliyor. bu nedenle kalp kanı tam olarak boşaltamayınca yeni kan gelemiyor yerine, böylece ne oluyor, kan vücutta gölleniyor. ödem falan hep ondan işte
  • ödemin karaciğer dalak ve ekstremitelerde görüldüğü kalp yetmezliği. büyümüş karaciğerde ;kronik pasif konjesyon tablosu var böyle belirgincene..hatta görünümü hindistan cevizine benziormuş die bu durumdaki karaciğere nutmeg karaciğeri demişler.
    ha eğer ani gelişen bir yetmezlik varsa santral hemorajik nekroz vardır.direk olarak
    sadece kaaraciğer etkilenmez tabi.dalakta da bu ödemin etkileri vardır.özellikle konjesyona bağlı kanamalar nedeniyle hemosiderin brikmiş ve gandy cisimleriyle anılan kitleleri meydana getirmistir..
    böbrekte de durum pek iç açıcı değildir. konjesyon ve hipoksi nedeniyle fonksiyonları bozulmuştıur;su tutar..
  • köpeklerde genelde asitese, kedilerde hidrotoraksa, ruminant ve atlarda deri altı ödemlere neden olan durum. atlarda sıkça burun kanaması görülmesi de bir işaret sayılabilir. en başta sistemik ve portal venalar, karaciğer ve dalak etkilenir. gerisi gelir zaten.
  • en sık sebebi sol kalp yetmezliğidir.

    izole en sık sebebi ise koah'dır.

    (bkz: kor pulmanale)
hesabın var mı? giriş yap