• tamam bağış yapman çok güzel, ancak dekontu twitter'da paylaşıp olayı bir pr malzemesine dönüştürmeye gerek var mıydı sayın gökbakar?

    https://twitter.com/…?s=46&t=zol1q4djfy8qp0lkz5kama
  • örnek olması açısından güzel bir hareket. böyle şeylerin paylaşılması güzel.
  • şahan'ı hiç sevmem ama şu yaptığı değer sinyalizasyonu değil. toplumun önünde olan insanlar bu gibi davranışlarla örnek teşkil eder ve kitleleri de onları takip eder. bence gayet olumlu bir hareket.
  • hareket olması açısından paylaşımlı bir örnek.
  • böyle şeyleri kafaya takmamak gerek.

    ben de organ bağış kartımı cüzdanda görünür bir yere iliştirdim belki birilerine örnek olur diye...

    dün, sabahtan akşama kadar bir kadının memesinin reklamı yapıldı burada hem de buradaki insanlar tarafından... pr olarak düşünüyorsanız, konusunu açmaz veyahut başlığa yazmazsınız hocam olur biter.

    t: şehit astsubayımızın vasiyetine dair yapılan bağışın paylaşılmasıdır.
  • teşvik edici örnek anlamında gayet doğur bir davranış. aileye yapsaydı ve paylaşsaydı o zaman piçaklardık kendisini.
  • bu tarz hayır işlerinin kibirli şekilde ve sırf pr için yapılmasına/paylaşılmasına ben de karşıyım. fakat şöyle bir gerçek var; geçtiğimiz ramazan ayında bir arkadaşım afrika ülkelerinin birinde iftar verdirmiş ve bunu sosyal medyada paylaşmış. görünce etkilendim ve " böyle bir şey varmış , ben de yapayım" diyip iftar verdirmek için gerekeni yaptım ve paylaştım. benim verdiğim iftarla yaklaşık 50 kişi iftarını açmış oldu ve videolu bir şekilde teşekkürlerini ilettiler.

    daha sonra ben de kendi bağışımı paylaştım, 5 arkadaşım paylaşımımı gördü ve aynı şekilde iftar verdirdi. böylece 250 kişi daha yemek yedi, iftarını açtı.

    insanları "böyle bir proje var" gibisinden bilinçlendirme amacı taşıyan paylaşımları hemen "halka yalakalık yapıyor" vs gibi görmemek lazım. sonuçta ilgili kişinin milyonlarca takipçisi var ve haberi olmayan bir kişi bile şahan'ın paylaşımını görerek bağış yapabilir.

    edit: birçok kişi "ben de yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim ? teşekkür videosunu görebilir miyim ? ben de paylaşırım" vs şeklinde duyarlı mesajlar atmış. bazılarıysa "oralara yardım edeceğine vatandaşlarımıza yardım et. onlara yemek ver, öğrencilere burs ver." vs şeklinde mesajlar atmış. maddi gücüm elverdiğince elimden geleni yapıyorum, bence bu tarz şeyler kişinin kendisini ilgilendirir.

    çok kişi yemek verdirmek ve yardım yapmak istediği için arkadaşımla temasa geçtim, dernekle görüşüp bana geri dönüş yapacak. yüksek ihtimalle devam etmiyordur. etmiyorsa bile bağış yapacak kadar iyi niyetli ve duyarlı herkese saygılar ve sevgiler. bağış yapmak için burası olmasa bile güvenilir bir yer bulabileceğinizden eminim. arkadaşımın geri dönüş durumuna göre edit yapıp, özel mesaj yoluyla cevap bekleyen arkadaşları bilgilendireceğim.

    iftar ve teşekkür videosu
  • bundan pr kazanamayacak ve kazanamayacağını bilecek kadar zeki bir adam şahan. derdinin bu olmadığına neredeyse eminim. özellikle şahan'ı sevmeyenleri, ben de yaptım ne var diyebilmek için bağışa zorlayacağından çok klas harekettir.
  • gösteriş veya pr çalışması değil diyenlere madalya takıyorlarmış diye duyunca hemen geldim. madem pr çalışması yapmıyorsun, hadi bağış yaptığını paylaşmana da eyvallah o zaman bazı şeyleri sildiğin o yeşil renk gibi tutarı da yeşil renk ile silebilirdin. şahan’ı severim ama yaptığı bağışı -iyiliği- bu şekilde paylaşması yanlış bir tutum.
  • çok merak ediyorum ama engellemişim ya tüh.
hesabın var mı? giriş yap