• soner arıca'nın 2016'nın ilk dakikalarında çıkan single'ı. şahane klibi şuradan izlenebilir
  • 22 nisan 2016 tarihinde vizyona girecek olan yeni bir türk filmi.. ilhan şeşen ve türkü turan baş rolleri paylaşıyormuş..

    filmin bazı sahnelerinde ilhan şeşen bir arkadaşının kızı olan ve elinde büyüyen türkü turan ile öpüşüp yatağa girdiğinden ilhan bey için epey zor olmuş bu sahneleri çekmek.. ahahah..

    ulan ya..

    (bkz: ilhan şeşen/#59683118)
  • "ilhan şeşen'le türkü turan'ın zor sahnesi" başlığıyla ilk haberi 1 nisan2016'da fotoğraflar eşliğinde ulusal bir gazete yaptı. devamında ilhan şeşen, filmdeki sevişme sahneleriyle ilgili mâlum gevezeliklerini etti. günlerce "sevişme sahnesini izlemek için tıklayınız" detayıyla gazetelere el altından görüntüler servis edildi. güzel yurdumuzun içler acısı hâldeki basın organlarının dangalak magazin müdürleri de mal bulmuş mağribî gibi ellerine geçen malzemeyi gazetelerinden çarşaf çarşaf neşrettiler.

    bu haberler googla'da "en çok aranan haberler" arasına girdi. bu gelişme karşısında, güzel yurdumuzun güyâ "aydın" yüzü olan bu gazeteciler, hadiseye verdikleri katkıyı unutuverip "aydın" moduna geçiverdiler ve yine suçu "halk bunu istiyor!"a atıatıverdiler.

    18-25 nisan haftası googla'da "sevişme sahnesi" detayıyla aranan haberin hangi filme ait olduğunu bilen insan sayısı yok denecek kadar azdı. nitekim 22 nisan'da vizyona giren "saklı"yı, geçen hafta 23 kişi, toplamda ise sadece 483 kişi seyretti. film yapımcısının elinde pek güzel patladı, oh oldu!

    ahlakçı bir babanın kızının arkadaşıyla yasak ilişkisini anlatan filmi "halk" neden iplemedi acaba?
    sevişme sahnesi detayı ile yapılan haberlerin filmin gişesini nefis bir şekilde baltalamış olabilir mi?

    haberi servis edenler, kendileri olaya müdâhil değilmiş gibi internet kullanıcılarını sapkınlıkla suçluyorlar, hiç utanmadan, yüksünmeden!
  • anladığım kadarıyla filmde olan 30 saniyelik sevişme sahnesini insanlar seyredince geriye filmden pek bir şey kalmamış.ortada filmde yok anladığım kadarıyla.
  • mundar edilmiş iyi bir filmdir; keşke aynı fragmanda olduğu gibi sevişme sahnelerinden ziyade kadınların baskıcı toplumlarda çektiği acılar , gizlice yaşanan aşk serüvenlerinin psikolojik altyapısı ve gerçekçiliği, vs üzerinden yürünseydi ... oyuncuların hepsi on numara oyuncular yoksa... türkü turan felan, efsane kadın...
  • oldukça güzel filmdir.
    büyük beklenti ile gittik zira ankara'da bir türlü vizyona girmek bilmedi. öncesinde istanbul'da festival kapsamında gösterildi. ardından ankara uluslararası sinema festivali ile aynı dönemde vizyona girdi. girer girmez de "büyük beklenti" ile gittik.

    bizi oldukça tatmin etti. diyaloglar, türk ailesine benzerlikler, bize komik gelen aslında komik olmayan şeyler.

    ilhan şeşen ve kızın sevişme sahnesinin duyurulmasıyla ve bu şekilde haber yapılmasıyla baltalandığını düşünüyorum filmin. zira pornografik bir şey değil, sıradan sahneler abartılan.
  • ikincisinin çekileceğine kesin gözüyle baktığım film. zira yönetmen konuya girene kadar ilk film bitti.
  • yaşlı adam genç kız ilişkisinin yanlışlığından bahsedilmiş hep oysa o kızın babasının çok düzeyli
    ilişkisi de var. neden hiç söz edilmez ondan?!
    zor ve harika bir konu ama olayı farklı yönlere çeken çok kaypak bir son. ele alınırken gösterilen
    cesaret sonlandırılırken gösterilememiş.
    aslında ben de müzisyenim :)
    yaşasın erkek egemen dünya!
  • çok güzel işlenebilecekken heba edilmiş bir konu. karakterler silik ve tamamen oyuncuların daha önce üzerlerine yapışan rollerden kotarılmış: yahu ilhan şeşeni romantik müzisyen, settar tanrıöğen'i ahlakı zayıf adam (saldıray abi'nin yaş almışı) olarak oynatmak nedir ya? zaten bu roller bu insanlara yapışmış. oynatacaksan mahir'i settar tanrıöğen'e ; ali'yi ilhan şeşen'e oynat... klişeleri kır... yok... derinlikli karakterler yaz... ne düşündüklerini, iç hesaplaşmalarını falan yaz senaryoya yok... böyle boş bir film olunca da 1.5 saat geçmek bilmiyor... bu haliyle fazla bile 1.5 saat.... bu filmin hakkı 45 dakika... yani bu film bu şekliyle bir yarıda anlatılır ve biter. uzun çekmek nedir?
  • sonunu bizim belirlediğimiz filmler daima hoşuma gitmiştir.
    (bkz: the lunchbox)
    (bkz: a separation)
    (bkz: adıni sen koy) şimdilik aklıma gelen bunlar. saklı filmi gerçekten iyiydi. hataları vardı ama iyiydi. toplumun ait olduğu inançlar o kadar güzel yansıtılmış ki bakmadan edemedim.
    --- spoiler ---

    ali karakteri fazlasıyla gerçekti. metresi var , fakat kendi kızlarını ayda 1 bekaret kontrolüne götürecek kadar da namuslu. kızlarının bakire olduğunu öğrendiğinde onlara ödül gibi para vermesi. esas kızın bu parayı kabul etmemesi. bana birini hatırlattı bu ali. neyse ki o bu kadar kati değildi.
    --- spoiler ---

    filmin ana teması kişi kendinden bilir işi olmalı. eğer etrafınızda namustan dek vurup sizlere en ufak ukalalık taslayan olursa , onun hayatı müthiş ahlaksızlıla geciyordur. o yüzden kimseye kulak asmayın.
hesabın var mı? giriş yap