• samsung gear 360 küresel kameranın 2017'de çıkan ve bir hayli yenilenmiş versiyonu. başlıca farkları;
    - 4k video çekebilmesi
    - canlı yayın yeteneği

    bunun dışında, kocaman bir top formundan, tutma kısmı olan daha küçük bir top formuna dönüşmüştür. yine de bir ricoh theta s kadar ince ve kolay taşınabilir formda değildir.
  • türkçe inceleme videosu aşağıdaki adreste bulunan 360 derece kameradır.

    https://www.youtube.com/watch?v=rscddfmz6gm
  • ios'ta canlı yayın özelliği henüz yoktur. yakın zamanda da gelip gelmeyeceği belli bile değildir. microsd kartı olmayan bir ios kullanıcısı için tamamen çöptür.
  • 360 derecelik videolar cekebileceginiz aksiyon kamerasi. ilk bakista samsung gear 360 'dan farki ayakli tasariminin olmamasi ve daha kucuk yapida olmasidir. ayakli tasariminin yerine tutacak kismi gelmistir.
    incelemesi icin
    gear 360 2017 chip online
    gear 360 2017 shiftdelete.net
  • 2016 versiyonuna göre (bkz: samsung gear 360) daha küçük ve daha sevimli bir tasarıma sahip samsung'un çift mercekli 360 derecelik vr video çekim kamerası.

    4k çözünürlükte video çekimi yapabiliyor. yine 2016 versiyonuna göre taşıması daha kolay. mini tripod yerine elde tutmak için ufak bir gövde eklemeleri güzel olmuş. lakin yanında verilen lastik çembere rağmen tek başına ayakta durdurduğunuzda muhakkak ama muhakkak düşebiliyor. onun için ayrıca bir mini tripod alabilirsiniz ve kesinlikle kendi gövdesi üstünde durduracaksanız kenarlardan uzak tutun.*

    birde satın aldığınızda telefonla hiçbir sorun yaşamasa da bilgisayar aracılığıyla görüntüleri düzenleyecek ya da sosyal medyada paylaşacaksanız cyberlink action director programına ihtiyacınız olacak. zira aygıtın hafızasında kayıtlı görseller işlenmemiş ve birleştirilmemiş halde olacaktır. programı samsungun kendi resmi sitesinden indirebilirsiniz. fakat dikkat etmeniz gereken şey programın ürün anahtarı olmadan etkinleştirilememesi. satın aldığınız ürünün kutusu içinden action director product key etiketi çıkmalı. kutunun içinden bahsettiğim ürün anahtarı çıkmazsa yine resmi web sitesinden yardım talep edebilirsiniz. fatura bilgileriniz ve ürün seri numarası karşılığında ürün anahtarını tarafınıza mobil olarak bildiriyorlar.

    bunun dışında bu ürünle ilgili soracağınız her türlü soruya bir yeşil buton kadar uzakta bulunmaktayım.
  • hakkında gerçekten sıkıntılı bir durum olan ürün. eğer uzun süredir şarj etmiyorsanız, ürünü açmak mümkün olmuyor. samsung yetkili servise uğrayıp onların güç kaynaklarıyla şarj ettirip açabildim. ardından kendi şarj aletlerimle pili doldurabildim.

    bunun dışında da eğer ürünü micro sd kartsız ve bir ios cihazda kullanıyorsanız, yazılım güncellemesini sadece mobil veri üzerinden indirebiliyorsunuz. çünkü ios cihazlara wi-fi üzerinden bağlanıyor ve kalan işlemler için mobil verinizin açık olması gerekiyor.

    sıkıntılı bir ürün. sıkıntılı yazılıma sahip. 2018 modeli gelecekse, bu problemler dikkate alınmalı.
  • gerçekten basiretsiz bir firma olan semsang sağolsun;
    dönemi için bu kadar başarılı donanımdaki bir ürünü, yazılımsal kısıtlamalar ve sağladığı rezalet kullanıcı deneyimi sayesinde nasıl çöpe çevirmiştir akla sığmıyor.

    kendi telefonları dışında diğer android ve ios cihazlarla sorunsuz ve tamamen uyumlu olduğunu sallasa da kendi telefonları hariç bluetooth ile asla bağlanmaz.
    illaki wifi ister, onda da bulunduğunuz lokasyonda kablosuz ağdan bağlıysanız resmen otomatik bağlanmayı kapatamadan çalışmanıza izin vermez,
    çünkü kafasına göre bağlantıyı keser ve telefonunuz hücresel data yerine wifi kullandığı an tüm işlemi başa almak zorunda kalırsınız.
    buraya kadar sabrettiyseniz ve hala merak ediyorsanız söyleyeyim hikaye çok uzun;

    yaptırmadıkları bununla da bitmez, zar zor bağlandıysanız telefonun ekranından ön izleme yaparken kayıt başlandığı anda görüntüyü keser, samsung'a sorduğunuzda; kayıt sırasında ne çektiğinizi önizlemeyi sadece uyumlu samsung telefonlar desteklemektedir.

    peki dersiniz, buna da peki!
    bir şekilde nasılsa 360 dosyadan kadrajı sonradan da düzenlerim dersiniz, yanılırsınız!

    samsung telefona sahip değilseniz, videoları uygulamaya tam çözünürlükte aktarmanıza izin vermez. "tamam ulan!" dediğinizde de daha bitmemiştir.

    çünkü çözünürlük düşürerek aktarmak için videoya render yapmaya başlamıştır,
    hele ki cihazı bir noktada sabitleyip 7-8dk çekim yaptıysanız oluşan dosya gb seviyelerine geldiği için optimize olmayan yazılımı sizi kastıkça kasar, telefonunuzun ne kadar ısındığına şaşırırsınız,
    bir bakarsınız ki 2 günde bir şarj ettiğiniz cihaz alev gibi olmuş ve %30 şarjı azalmış.
    (2018 senesinde birlikte kullandığım iphone 8 plus deneyimi ile konuşuyorum).

    sabredersiniz ve kassa da, ısınsa da dosya telefonunuza aktarılmıştır,
    artık istediğiniz gibi düzenleyip paylaşabileceğinizi umarsınız, yanılırsınız!
    çünkü olmayan 360 animasyonu veya foto içeriği izlemek haricinde uygulamadan düzenlenemez.

    yer mi anadolu çocuğu dersiniz, telefonun dahili ekran kaydını açarsınız ve uygulamada parmağınızla sağa sola salak hareketler yaparak en kral animasyonu oluşturup, ekran kaydından alt ve üstten telefonunuzun bilgilerini gösteren kısımları silerek paylaşırsınız.
    buna da çok sevinmeyin çünkü tüm sessiz içerik telefonunuzu ekran çözünürlüğü kadardır,
    asla 4k seviyesinin yakınından bile geçemezsiniz 2020 yılında bile.

    hala inat ediyorsanız benim gibi direkt microsd kartı bilgisayarınıza bağlayıp ham dosya üzerinden işlem yapmayı umabilirsiniz, boşuna ummayın.

    çünkü bu teknoloji harikası, uygulamaya kayıt ettiği gibi daha sonradan başka programlarda kolayca düzenlenebilen bir video dosyası kayıt etmemektedir.

    fisheye kamerayı siyah çerçeveleyip, birbirine yapışık dümdüz iki siyah daire kayıt etmektedir,
    yani ham hali 4k yalanı büyük terbiyesizliktir, dosyanın %30u siyah boşluktur.

    zaten sitesindeki spec bilgisi de bir kolpalık olduğunu sonradan anlamanızı sağlar;
    ulan tek lens 3 ise iki lens nasıl 15 yapıyor, yatacak yerin yok semsang!
    360° dual lens: up to 15mp (5472 x 2736)
    single lens: up to 3mp (2304 x 1296)
    ---

    eğer bunlara rağmen bu kameraya sahipseniz gear 36o uygulamasından render alarak çözünürlüğünü düşürerek kayıt ettiğiniz içeriklerinizi ricoh firmasının kendi theta kamerası için yaptığı uygulamada tam bir king gibi düzenleyebilir ve animasyonlarınızı kayıt edebilirsiniz.

    geçmiş zamanda bu cihazı gerçek yorum bulamayıp teknoloji sektöründeki bir arkadaşıma sorduğumda, aylar önce teste gelen bir ürünü al kullan diyerek bana vermişti.
    bugün bırakın para vermeyi, boşa zaman ve yaşattığı sıkıntılarla ücretsiz almayı bile düşünürüm.
    ---

    2018 yılında testten 6 ay geçtikten sonra kutusunu tekrar açtığımızda cihazın pili tamamen ölüydü ve 2 gün şarjda kaldıktan sonra ancak açılmıştı. 2-3 ayı aşan sürede cihazı açmazsanız ve şarja takmazsanız pilin kimyasalı tamamen tepkisizleşiyor, bugün de bu saçma uzunluktaki yazıyı bir test için 360 kameraya ihtiyacım olup da şarj olmadığı için kullanamadığım boşa geçen zamanımda yazıyorum.

    bakalım bu defa kaç güç şarjda durunca açılacak veya açılacak mı...
hesabın var mı? giriş yap