• askerler en guzel yerleri mi kapmis yoksa kimsenin yasamadigi bolgeleri guzellestirerek sehri o tarafa dogru mu buyutmusler cercevesinde gececek bir tartisma konusu.
  • iki önerme de doğru. yani bazı yerleri asker yeşillendirmiş, güzelleştirmiş ve askeri bölgenin olduğu alana doğru şehir genişlemiş. diğer taraftan bazı bölgelerde güzel olan yerlere askerler yerleşmiş gerçekten
  • ağaçlandırılmış, havadar ve rahat alanların korunmasından bir süre sonra şehirlerde bu yerlerin dikkat çekmesinden dolayı akla gelen soru.

    askeriye hep korumuştur yeşil alanları ve en gözde yerler onların olmuştur şimdiki zamanda.
  • yeterince nöbet tutulursa güzelleşemeyecek bir yer olmadığını gösteren gerçek. sabır.
  • doğrusu, hükümet askeri bölge olan alanları betonlaştıramadığı için yeşillikler içinde kalan askeri bölgelerin güzel gözüküyor olmasıdır.

    işin iç burkan tarafı da ağaçların, yeşilin, doğanın çevre kapsamında normal yerine güzel olarak nitelendiriliyor olmasıdır. ne kadar alışmışız griye.

    debe editi: alışmayalım mümkünse griye. ağaç dikin. ağaç dikmek güzeldir. doğanın bi parçası olduğunu hatırlamak güzeldir. insanlar doğadan uzaklaşıyorlarsa, siz doğayı onlara götürün, kaçamasınlar.
  • izmir narlıdere'deki istihkam okulu ve eğitim merkezi komutanlığı'nın yeşiller içinden güzel bir deniz manzarası vardı. bi daha o yerden o manzarayı seyredemeyecek olmak üzücü.
  • (bkz: diyarbakır)

    dicle vadisine bakan bütün güzel yerlere konmuşlar resmen. gördükçe sinir oluyorum. gerçi askeriye olmasa şimdiye şehrin kalanı gibi saçma sapan 15-20 katlı lanet sitelerle, villalarla falan dolmuştu orası da. ama öyle aman aman bir yeşillik de yok. dış çevreden soyutlamak için ağaç dikmeler falan anca...

    ayrıca askeriye var diye güzel olmalar, değerlenmeler falan da yok burada. şehrin en güzel yeri bilmem kaç bin yıllık kale de onun dışındaki vadi yamacı neredeyse tamamen askeriyede. http://i.imgur.com/2iexvtj.jpg iki koca askeriye arasına sıkışmış olan şehir merkezinde trafik felaket durumda. millet manyak gibi araba alıyor. toplu taşıma yetersiz. çok acil tramvay yapılması lazım. çok güzel alan da var yapmak için. özellikle yenişehir taraflarında binalar sıkışık. ayrıca yine solda gördüğünüz havaalanından kalkan jetler tüm şehri gürültü kirliliğine boğuyor. özellikle şehrin üzerinde uçuyorlar bir de. kasıtlı uçuşlar yapıldığını bile düşünüyorum. neyse biraz daha yazarsam yine herkesin üstüne meteor falan düşmesini isteyeceğim. bitsin bu entry burada.

    (bkz: bitemedi)

    yine yanlış hatırlamıyorsam askeriye almasın diye, vadinin diğer tarafında bulunan üniversite arazisi kasıtlı olarak 400 milyar kilometre kareye falan yayılmıştır. fakültelerin arası kilometrelerle ölçülür. 55 derece yaz sıcağında iki fakülte arasını yürümek intihar etmek gibi bir şeydir adeta. ağaçlandırma da sıfırdır yine arazide...

    asker sevici hödüklere özel edit: yav he he. askeriye orayı aldıktan sonra orayı vadi yaptı. önce 900 milyon metreküp kazı yapıp vadi haline getirdiler, sonra da dicle nehrini yaptılar oraya. evet, dicle nehrini de asker yapmıştır mesela. ilginç bir bilgi olarak düşeyim buraya. hepsini askeriye yaptı, güzelleştirdi. hatta inanmazsınız paylaştığım görselde gördüğünüz yeşil vadiyi, hevsel bahçelerini falan komple asker yapmıştır binyıllardır. diyarbakır'ı cennet haline getirdi asker sağolsun. tüm dünya mehmetçiğin taşağını yesin tamam. bi susun amk.
  • güzel olmasının yanında stratejik öneme de sahip olmasından olabilir.
  • ankara için yazarsak;şehirleştirmeme,kaoslaştırma,betonlaştırmanın ortasında bir nebzede olsa yeşil kalmış oldukları için göze güzel gelir.çevredeki o kadar gri,beton ve metro inşaatı arasında kalan ağaçlar sessiz sedasız yaşayıp korna sesi çıkaramadıklarından bu bölgelerde sessizlik hakimdir.
    benzer duruma izmir/narlıdere'de denk geldim.askeri bölgenin yeşil olup,ağaçlandırılmışken geri kalan kısımlar bozkır/maki arası gidip gelmekteydi.derseniz askeri şehrin merkezindeler tamam derim.bu askeri bölgelerin güzelliği aslında çevrelerinin çirkinliğinden gelir.
  • askeri bölge olduğu için şehrin en güzel yeri yoksa şimdiye kadar çoktan beton olmuştu.
hesabın var mı? giriş yap