• seiko'nun kinetic'ten sonraki teknolojisi. kinetic'ten farkli olarak bu asla pil gerektirmiyor ve mekanik saatlerden de daha hassas. nasil oluyor da oluyor diyenler icin: http://www.seikospringdrive.com/
  • sade tasarımı inanılmaz çekiciliktedir. * lakin bu saati asla pil gerektirmiyor diye pazarlamaları, bir önceki model olan premier kinetic i satın almış ve alırken asla pil gerektirmez denilmiş müşteriler için üzücüdür. yok eğer premier kinetic modeli de asla pil gerektirmiyorsa ''bu sloganı görmüştük zate'' hissi vermektedir. her nekadar teknolojisinin tamamen farklı olduğunu ileri sürselerde 7500 ytl'lik dudak uçuklatan fiyatının asıl nedeni 28 yıl emek vermeleriymiş yani doğrudan bir hesapla adamların her 1 yıl için verdiği emeğin karşılığı saat başına 267 ytl ediyor. tabii eğer işlenmiş çelik parçaların değerini hesaba katmaz isek..

    (bkz: seiko premier)
  • elektronik-otomatik mekanizma karışımı melez bir seri. temelde otomatik, işin doğrusu %95 otomatik, pil yok, pili şarj etmek yok, kinetic değil. ama otomatik saatlerdeki en büyük sıkıntı olan sapmayı gidermek için regülatör* çip-devreler kullanılmış, işin içine yine elektronik bulaşmış ki, saatlere yüksek fiyatlar ödeyen tutkulu insanlar saatlerinin mekanik de olsa ruhu olduğuna inanırlar ve elektronik devrelerden kaçarlar. çok merak ediyorum; bu mekanizma yüksek bir manyetik alanda ne tepki verecek, yine kusursuz işleyecek mi? yoksa o regülatör sapıtacak mı? bir başka sorun da; bu mekanizmayı oluşturan parçalar acaba grand seiko ile aynı yerden mi? yoksa standart otomatik mekanizmaların yapıldığı yerden mi? grand seiko varsa işin içinde bu istenilen 7500+ lira fiyatlara makul diyeceğim ama sanmıyorum. zira grand seiko mekanizmalar zaten yeterince üst kalite sapma değerlerine sahip isviçre'li chronometer sertifikalı saatlerin çoğundan iyiler ve fiyatları da 10.000+ lira seviyesinden başlıyor. o halde bence spring drive mekanizmalı saatler abartı fiyatlara sahipler. spring drive kullanılan en ucuz ananta serisi saat 7000+ lira, çok fazla bu fiyat. bu fiyatı bu saate vereceğinize az daha ekleyip grand seiko alın efendim.

    spring drive mekanizma

    edit: fiyatlar, seiko türkiye distribitörü aydın saat'in liste fiyatlarından alınmıştır. daha ucuza satan satıcılar elbet olabilir.

    edit 2: grand seiko da 9r ismiyle spring drive mekanizmalar üretmeye başlamış ve mekanizmalar da aylık +/- 15sn sapmalara sahipler.
  • saniye kolu atlama yapmadan hareket ettiği için zamanın akışını gerçek anlamda hissedersiniz. manyak eder.
  • quartz kristali destekli hibrit bir mekanizmadır.

    mekanik saatlere az çok ilgisi olan biri olarak kendisini kurmalı veya otomatik mekanizmalar kadar hayran bırakıcı göremiyorum. bana sanki bir tür kinetic makineden çok aman aman ileriymiş gibi gelmiyor.

    zira olay bir enerji kaynağını sürekli şarj ederek çok az sapma ile saat çalıştırabilmekse, pilini güneş enerjisi ile şarj eden solar veya kapasitör/pil dolduran otomatik mekanizmalı saatler halihazırda vardı. standart quartz makine kullandıklarından sapmaları başarılı olabiliyordu. diyeceksiniz ki burada da zemberek var pil yok. kabul, ancak devre elektrik enerjisi ile çalışıyor esasında. sadece pil yerine zemberek kurmuş oldunuz.

    benim görebildiğim yegane fark saniye kolunun pürüzsüz akıyor olması kalıyor. ki onu da quartz saatlerde yapabiliyorsun zaten.

    yine de teknoloji geliştirmek iyidir tabi belki buradaki deneyim bir başka kapıyı açar diyorum ve yorumumu sonlandırıyorum.

    ps: hi beat 36000 makine derseniz orada durur ve saygımı duyarım.
  • kol saatiniz hem mekanik olsun hem de elektronik desteği sayesinde sapmasın istiyorsanız tercih edebileceğiniz seiko teknolojisi. bu anlamda melez bir teknolojidir.
  • otomatik saat tutkunu biri olarak söylüyorum tüm mekanizmaların üstünde bir teknoloji; 24 saat içinde 1 saniyeden düşük bir sapmaya sahip olması şu an için kıyaslanamayacak bir başarı, eşapmansız regülatör ile birlikte quartz kadar dengeli zaman ölçen bir seiko ürünü. meraklısına grand seiko sbga413 tavsiye edilir. kaymak gibi bir saattirz
hesabın var mı? giriş yap