• hayatı boyunca ek olarak şeker tüketmeyen insanların sağlıklı yaşadığını görünce ilgimi çekmiş bir konudur. beynin çalışması için glikoz tüketmesi gerekir, bu yüzden de şeker ek olarak alınmalıdır diyen insanların, hiç şeker yemeyen insanlardan daha akıllı olduğu savı yanlıştır.

    bilinçlenmek isteyenlere iki güzel yazı:

    1 doktor yazısı
    2 bir ailenin şekersiz geçirdiği 1 yıl

    edit: çaylak modu olduğundan linkleri paylaşamadım.
    1-http://blog.milliyet.com.tr/…--/blog/?blogno=320931
    2-http://uzuncorap.com/…i-sekersiz-gecirilen-bir-yil/
  • bence önemli olan şeker tüketmemek değil, şeker üretmektir. kolaysa şeker üret yediklerinden, kesme şeker olarak sun bize de göreyim...
  • bi bakıma imkansız olan. bu yaşıma kadar hiç çayıma şeker attığımı ya da deli gibi tatlı tükettiğimi hatırlamıyorum. ama buna rağmen gündelik tükettiğimiz paketlenmiş veya hazır gıdaların neredeyse demiyorum, hepsinde şeker mevcut. tam da bu yüzden imkansız sayılabilir. siz yine de bi deneyin. başarabilirseniz helal olsun.
  • hayat standartınızı arttıran eylem.
  • olculu ve bilincli oldugu zaman bireysel devrimdir bence. annemiz, anneannemiz regl oncesi cikolata, seker krizine mi giriyordu? ustelik okula, ise yuruyerek gidiyorlardi ve camasiri, bulasigi elde yikiyorlardi. bize dayatilan, gozumuzde normallestirilen hayati, yasam kosullarimizdaki temel eksiklikleri unutmak icin kabullendigimiz kacislari sorgulamamiz gerekli.
  • beslenme ile ilgili mitler çok sinirimi bozuyor. dönem dönem değişiyor, şimdi de bu şeker davası çıktı. şeker zehirdir! yapmayın yahu.
    benim çocukluğumda günah keçisi tereyağı ve kırmızı etti. aman yemeyin, damarlarınız tıkanır, hık hık diye gidersiniz! şimdi tekmil doktor takımı televizyonlara çıkıp "kaşık kaşık tereyağ, kuyruk yağı yiyin" diye bağırıyor. şeker yemeyin de ne yerseniz yiyin diyorlar. afedersiniz de bi siktirin gidin.
    ben trakyalıyım, göçmenim. annemin çocukluğu börekle, şeker bulamacıyla, mis gibi köy ekmeğiyle geçmiş. tatlıyı da acayip sever. yaşına göre son derece fit ve sağlıklı bir insan. tansiyon sorunu var ama onun nedenini bilen yok zaten. genetik deyip geçiyorlar bir şey bulamayınca. benim de çocukluğum börek çörekle geçti, elimizde salçalı poylu ekmekle büyüdük. biftek, antrikot gibi şeylere yirmi yaşından sonra alıştım, kültürümüzde yok napalım. şimdi de biramı şarabımı eksik etmem, canım ne isterse yerim. ayarında yerim, kilo da almam. hiçbir sağlık sorunum da yok, kan değerlerim milim oynamaz. yemeyi abartıp kilo aldığım dönemde insülin direnci çıkmıştı ama kiloyu verince kalmadı zaten. şeker sebep olmuyor buna, dombili olmak sebep oluyor. saçma sapan triplere girmeyin. sevdiğim bir şeyi "ay bunda şeker var" diye hiç geri çevirmedim, salaklıktan başka bir şey değil. ağzına vurasım geliyor böyle tiplerin, "ay o yenir miii sırf şekeeeer". harbiden bi git yani.
    hiç inanmıyorum bu beslenme efsanelerine. birileri bize "şunu bunu yiyin" diyor dinliyoruz, sonra karar değiştiriyorlar, yine dinliyoruz. arkadaş bu geminin bi ayarı yok mu, bunu yapın gidelim.
  • doğuş otomotivin, "çocuklar arka koltuğa oturmalı" mesajını verdiği, eğlenceli reklam repliği, müziği.
  • bırakınca harbi güzel oluyor nan. deneyin.

    edit: bu kadar boş beleş bir cevabı nasıl beğendiniz onu anlamadım henüz.
  • şekeri zaten kesmek sağlık için iyi değildir. lakin tatlıyı kesmek, ekstra şekeri yani vücudun ihtiyacı olmayan şekeri kesmektir. doğal şeker zaten bizim için faydalı olandır lakin onuda çok almamak gerekir. konu kilo vermekse şahsen tatlıyı kesip az yiyerek 1 ayda 4 kilo verdim. atla deve değil yani.
  • neredeyse 1 senedir çaya şeker atmamaktan mütevellit yaptığım eylem
hesabın var mı? giriş yap