• 102 dersinde verdiği ödevler o kadar yoruma açık sorular içermektedirki, neye göre notlandırıldıklarını merak etmeden duramaz insan. harika hoca harika insandır ve iktisatı gerçekten öğretmeyi başarabilen hocalardandır.
  • an itibarıyla cnn turk'te lagarde'ın mesajlarını, ımf'nın son donem donusumunu ve ekonomık konjonktürü değerlendiren, şeker gülümsemesi ile pozitif enerji veren bilkent üniversitesi ekonomi bölümü hocası.
  • bir akademisyen nasıl olmalı sorusunun cevabı. bilkent iktisatın herşeyi.
  • iktisat bölüm başkanı. ilk döneminde sağlam sıkıntılar yaşadı, büyük ihtimal keşke başkan olmayaydım demiştir. bölüm sorunlarını çözebilrimi bilmem ama ders konusunda iyidir, donanımlıdır. ikna eder anlatırken ki öğrenci için en önemli şey. dilide iyidir, 3-5 kelimeyle konuşmaz. fazla ödev verir intro derslerinde ki bişiler öğrensinler diye. kapris olayında iyidir, öyle artistlik yapayım çabasında da diill. iyidir candır, derside alınır odasınada gidilir çaya çorbaya
  • bir grup 102 öğrencisi zibidinin, 2011-12 döneminde kendisini yormuşluğu vardır. haklı tepki vermiştir. hala ve inatla birçok kişinin (mesela benim) favori hocasıdır. ne yazıkki 102 dışında b.a. lara ders vermemektedir. bilkent iktisat tercih sebebidir.
  • cnnturk'te an itibariyle parametre programinda konusan akademisyen. aslinda benim ayibim, kendisini ilk defa dinledim, ancak bu kadar pozitif, bu kadar guler yuzlu bir hocayi canli yayinda gormeyeli uzun zaman olmustu.
  • 2012 bilkent oryantasyon konuşması sırasında ekşi sözlük'e bayağı bir değinmiş kaliteli hoca. ayrıca kendisi 12 moderatör olayından da haberdar olup sözlüğü takip de ettiğini göstermiştir. hocam olmasını dilerdim şahsen. iktisat mı okusam ne?
  • sık sık cnn türk'te görülebilen bilkent üniversitesi iktisat bölümünün medyatik hocası. yanılmıyorsam türk tabipleri birliği’nin 1996-2006 dönemi başkanı da olan rahmetli dr. füsun sayek'in kızıdır. araştırma alanları uluslararası iktisat, sermaye akımları ve doğrudan yabancı yatırımlardır. doktorası duke university'dendir. hoş bir bayandır. web sitesi için; http://sayek.bilkent.edu.tr/
  • türkiye'nin en parlak iktisatçılarından biri, chp'nin yeni pm üyesi. http://tinyurl.com/kdom3j5

    partiye büyük güç katacağı aşikar..
  • bilkent üniversitesi ekonomi bölüm başkanı.
    doç. dr.
    makrocu. uluslararası ticaretle ilgili.
    öğrencisini sever, öğrencisi de onu. güler yüzlüdür.
    ve şimdi chp parti meclisi’nin (pm) bir üyesi.

    ***

    sayek hem dünya bankası, hem ımf kariyerine sahip. sıkı bir makrocu ve güleryüzlü eğitmen olarak tanınıyor. chp pm’de üç yeni ekonomist dikkat çekiyor. eski maliye bakanı zekeriya temizel, sayek ve yasemin öney cankurtaran. bu isimlerin chp’nin ekonomi politikalarına yön vermesi bekleniyor. sayek, odtü iktisat’tan birincilikle mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora için abd’ye duke üniversitesi’ne gidiyor. sonraki durağı ise dünya bankası. banka’da üç yıl staj yaparak sayek, güney afrika ile orta ve doğu avrupa projelerinde çalıştı. 1999’da boston’da bentley college’da yardımcı doçent olarak göreve başlayan sayek, bu şehrin yoğun akademik ortamının çok faydasını gördü.

    2001’de ımf’nin washington ofisinde ekonomist olarak göreve başlayan sayek, afrika bölümü’nün uganda masası’nda iki yıl çalıştıktan sonra türkiye’ye ve akademik dünyaya dönmeye karar veriyor. sayek, abd’deki eğitimin farklı görüşleri duymak ve öncü bilimcilerle beraber olmak gibi avantajları olduğunu hep söyledi. 2003’te bilkent üniversitesi’nde yardımcı doçent olan sayek 2011’den beri doçent ve üniversitenin ekonomi bölüm başkanı.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27167305.asp

    ***
hesabın var mı? giriş yap