• uber'de çalışan yazılım mühendisi.

    türkiye'de ki genç insanların ufkunu genişletmek adına kısıtlı vaktinin önemli bi bölümünü ayırıp youtube videoları hazırlıyor.

    https://www.youtube.com/user/sirchintzy

    içeriğin yanında kurgu ve montaj konusunda da kendisini gayet başarılı buluyorum.

    takdir edilesi biri.
  • siz de insanlara yurt dışında nasıl staj yapabileceklerini anlatıp, bununla kalmayıp 1.500$ maddi destek verirseniz sizin de hakkınızda güzel şeyler yazılabilir.ilgili video
  • kod yazmaya başlayacaklara ipin ucunu gösteren adam. kariyerinde gayet başarılıdır kendisi ve amerikada yaşayan türk mühendislerle yararlı bulduğum röportajları var
  • uber'de çalışan yazılım mühendisi
  • her perşembe youtube üzerinden adım adım ilerleyerek react native ile oyun yazan ve bunu izleyicilerine anlatan muazzam insan.
  • bir kaç ay önce tesadüfen fark ettiğim youtuber. aslında kendisine youtuber demek biraz yanlış sayılabilir çünkü daha önce yahoo'da, bugünlerde de über'de front-end developer olarak çalışan bir yazılım mühendisi.

    fark ettiğim zaman diğer videolarına bakacak vakit bulamamıştım ama ilk izlediğim videosunda samimiyetini gördüğüm için takip etmeye başladım. meslektaşım olması sebebiyle hem mesleki bilgiler hem de yurt dışı imkanları hakkında dolu içerikler üretiyor. gelir kaygısı olduğunu düşünmüyorum, dolayısıyla youtube üzerinden bir çok kişiye ulaşmayı bizlere yardımcı olabilmek için yaptığına inanıyorum.

    gizli saklı olmadan açık açık her detayı da konuşmayı seven birisi. aldığı maaş teklifini, iyi kötü yanlarını, neyi nasıl yaparak bu duruma geldiğini de sıkça anlatıyor.

    buraları okuyorsa kendisine bir selam göndermiş olalım. bir de yazılım test mühendisliği ile ilgili videolar da gelirse sevineceğiz. ne düşüyor, tavsiyeleri neler, yurt dışında test mühendisinin yeri gibi videolar gelse ülkemizdeki meslektaşlar için de bilgi verici olur diye düşünüyorum.
  • kendisi bana bir çok videosunda ilham oluyor. videolarda kullandığı dil ve olaylara bakış açısı onu , izlenebilir kılıyor.
  • başlatmış olduğu 'topluluk' hareketiyle ilgimi çeken, bilgilerini bizlerle paylaşmaktan hoşlanan bir yazılım mühendisi.

    eğer oluşturmaya başladığı bu topluluğu gerçekten de söylediği gibi bir topluluk haline getirebilirse, özellikle;
    - bu güne kadar ben ve benim gibi en azından bir süre yurt dışında çalışmayı kendine hedef koymuş insanlara
    - sektöre yeni girmiş ama ne yapması gerektiğini bilmeyen
    inanılmaz yardımı dokunacak. ilk üyelerinden biriyim ben de.

    göstermelik de olsa katılım için bir ücret talep ediliyor olması hiç hoşuma gitmese de, gerçekten katılıp aktif olmak isteyen insanları elemenin yollarından biri olması sebebiyle bir şey diyemiyorum.

    bir bak
  • videosunun 2 dakikasını izlememle abone olmam bir oldu. hep bu tarz bilgilendirici bir kanal arıyordum. bazı videolarında izleyicilerine görevler sunup tamamlayanlara hediye veriyor. örneğin yazdığı kodlarda bazı yerleri bilerek düzeltmeyip hataları bulup düzelten kişilere udemy kodu gibi. sadece teknik videoları yüklediği ayrı bir kanalı var.
  • gerçekten faydalı bir kanal keşke daha çok içerik üretse
hesabın var mı? giriş yap