• aşk romanları ile tanınan ünlü yazar jojo moyesin bu sene içerisin de çıkan yeni kitabı. arkadaşımın elinde sürekli aynı sayfaları okuduğunu görüp, ilerleyemediğini farkedince kitabı alıp okumaya başladım. bir baktım ki ikinci gün de ortasına gelmişim. işçi sınıfı bir ailenin fakir kızı lou ile zengin ve motor kazasın da kötürüm olmuş will arasında ki aşk hikayesi. hem ağlayacak hem de hayatı sorgulayacaksınız.

    birbirlerine aşktan başka verecek hiçbir şeyleri yoktu..

    "sakın son bölümleri otobüste giderken okumayın. ağlamamak için kendinizi tutmaya çalışırken bir enkaza dönüşebilirsiniz."

    tracy williams

    "bu kitabı okuyunca duygudan duyguya koşacağınız bir lunaparka girmiş gibi oluyorsunuz. okurken dünyayı ve zamanı durdurmak isteyeceksiniz."

    dooster

    "arkadaşların elden ele dolaştıracağı bir roman olacak. moyes karizmatik, gerçekçi ve çarpıcı karakterler yaratmayı çok iyi biliyor."

    the ındependent

    "sizi bu kadar içine çekecek başka bir kitap bulmanız çok zor. yıllardır okuduğum en güzel kitap."

    gill b.

    "bu hikâyeyi kitap bittikten çok uzun bir süre sonra bile hatırlayacak, her daim yanınızda taşımak isteyeceksiniz."

    romantic book lover
  • --- spoiler ---

    pembe kapağı, oprahın söyle güzel böyle seker kutusu gibi arka kapak yorumlarıyla insanda bi plaj kitabı hissi uyandırıyor. öyle de zaten. ama kötü sonla biten plaj kitabı mı olur lan? sen bana o kapak rengiyle, o yorumlarla gercek hayatta olmayacak düzende bi aşk vs vaadediyorsun ama kitabı kötü sonla bitiriyosun. hiç olmamış. bunu okuduktan sonra silver linings playbook filminde silahlara veda kitabını okuyup böyle son mu olur lan diye deliren pat'i yadettim elbette.
    --- spoiler ---
  • 1 günde bitirdiğim kitap.
    sonunda önce kızıyosunuz will'e ama sonra düşününce acaba olması gereken bu muydu diyosunuz.
    onun açısından bakınca aslında yaptığı hiç de bencillik diilmiş gibi geliyor.
  • tamamen duygulara oynayan bir kitap. engelli olma durumu etkilemezse, aşkları etkiler denmiş aşkta mı olmadı verelim dramı ötenazi ile ölsün. acıma, çaresizlik her duygudan biraz biraz var. kitabın önsöz bölümündeki yorumlarda okuyanı alt üst etmiyorsa yardıma ihtiyacı vardır denmiş. doğru sayılır seri katil okusa onu bile bir yerden etkileyecek bir kitap, sonunu başından tahmin ediyorsunuz.
  • akıcı, aşk romanı okumayı sevenler için güzel bir kitap. pek tarzım olmasa da kafamın gereksiz dolu olduğu şu sıra odağımın başka şeylere kaymasını sağladı. iyi oldu.

    --- spoiler ---

    mar adentro filmini hatırlattı bana. içine aşk yedirilmiş, ilk bakışta mutsuz diye tabir edebileceğimiz son'a sahip, farklı bir ötenazi öyküsü.
    --- spoiler ---
  • sonunu kitabın ortasına gelmeden tahmin edebileceğiniz bir eser. son sayfaya kadar beni şaşırtmasını umdum ama olmadı.
  • patır patır satan kitaptır.
  • kolay okunan akıcı bir dile sahip kitap.sonları gerçekten çok sürükleyici gidiyor.kesinlikle sıkılmadan okunacak bir kitap.tavsiye üzerine okudum ve tasviye vererek okutmaya çalışıyorum.
    --- spoiler ---
    bu kadar sevimli bir kapağı olan kitap nasıl böyle şaşırtıcı bir sonla biter anlamıyorum.
    --- spoiler ---
  • öyle ki, ölüme elindeki tüm manevi varlığını sunmuş olan bir insanı hayata tekrar döndürmenin mümkünatı yok. sahip olduğu yaşama inancını yitirmiş olanın kaybını yerine koymanın imkanı yok. o zamanlarda saatlerin, aydınlık günlerin, güzel ve lezzetli bir akşam yemeğinin, sıcak şarapların da en ufak bir değeri yok. zira kalbindeki umut ışığı yok artık ne yazık ki..

    jojo moyes'in 28 farklı ülkede aynı anda çok satanlar reyonunda yerini bulan kitabı. beni hayal kırıklığına uğratan tek yani, ayni şekilde, cıvıl cıvıl bir kapağa sahip olan bu kitabın sonunda gerçekten üzülmüş olmam. tamam, kabul, klişe bir son tahminininde bulunmuş olmamın beni yanıltması doğal, bunda şaşılacak bir yan yok lakin yazar kitap boyunca beni umuda o denli bağlamış ki hiç beklemediğim bir anda yön değiştirmesiyle her şey alt üst oluyor. sanıyorum ki umudun yaratılışının içinde de şu hayattaki aksi yön hep devrede.
    herneyse, okumanızı tavsiye ediyorum. en azından bir ölümün bir yaşamı doğurabildiğini gözlerinizle görebilmeniz için okumalısınız.
  • aşk romanı değil çok daha öte şeyler var. her karakter ayrı ayrı ele alınmalı.. en sonunda bütün dertlerim ne kadar küçükmüş diyeceksiniz. her sokağa çıktığımda korkuyla hareket etmeme neden olup panik atak nöbetleri de geçirtiyor o ayrı. klasik en önemlisi sağlık gerisi yalan cümlesini idrak ettirenlerden.

    --- spoiler ---

    bir gün önce bungee jumping planları yapıyor dışarı çıkıyor ve uyandığında puff. tek hayali kendi iradesiyle hareket edebilmek. bir de anne var ki oğlunun ölümüne yardım ediyor, içler acısı.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap