• aslen samsun-ladikli olan başpehlivan. 1985 doğumlu olmasına rağmen henüz 24'ünde 2009 kırkpınar yağlı güreşleri'nde başa güreşecek. şimdiye kadar yerel turnuvalarda elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi. örneğin son 2 haftada katıldığı 3 turnuvadan da birincilikle ayrıldı. ahmet taşçı'dan bu yana baş kategorisine bu kadar hızlı bir giriş yapan pehlivan hatırlamıyorum.

    serhat'ın dikkat çeken 2 özelliği var:
    - uzun boylu ve çok kilolu olmamasına rağmen harika bir taktisyen. sık kullanılmayan oyunları kullanmakta çok usta. çok atak güreşiyor, hızlı, zeki.
    - bir de serhat, internet üzerinde yeni yeni gelişen yağlı güreşsever ağının müthiş desteğini arkasına almış durumda. mesela facebook'taki yağlı güreş gruplarına girin, "serhat gökmen aşağı, serhat gökmen yukarı"dır. ama bu yorumları hakedecek kadar iyi bir pehlivandır.

    resmi web sitesi (evet, resmi web sitesi olan bir pehlivanımız var)
    http://www.serhatgokmen.com/
  • er meydanlarındaki lakabı örümcek adam'dır.
  • haziran ayında kocaeli seka park yağlı güreşleri'nden sonra yapılan doping testi sonuçlarında, yasaklı madde rastlandığı için 652. tarihi kırkpınar yağlı güreşleri’nden çıkarılan başpehlivan.
  • 2018 yılı itibariyle 33. yaşını tamamlamış başpehlivan.
    yağlı güreş tarihine geçebilecek kabileyetteyken yaşadığı sakatlıklar ve yasaklı madde kullanımı sevenlerini sükût u hayale uğrattı.
    şu ana kadar en iyi kırkpınar derecesi 2010 yılı başpehlivanlık 3.lüğü.
    bu kalibrede bir pehlivanın altın kemer kuşanamaması üzüntü verici.

    2018 yılı ilk güreşinde gözlemlediğim kadarı ile yine iyi hazırlanmış ve gayet formda olan pehlivan.
    (bkz: 657. kırkpınar yağlı güreşleri)

    15 nisan 2018 tarihinde 3. finike altın nar yağlı güreşlerinde ali gürbüz ile yapmış olduğu ceyrek final mücadelesini alabilirdi. tezcanlılığı en büyük problemi bu yiğidin. umarım biraz daha dikkat ederek başarılarını sürdürür.
    serhat gökmen-ali gürbüz finike 2018
hesabın var mı? giriş yap