• şişli mecidiyeköy'deki, 2 kez işimin düştüğü, ikisinde de epey memnun kaldığım msi'ın türkiye servisini sağlayan firma.

    ilkinde 1.5 yıl önce aldığım msi ge60'ım aldıktan 1 hafta sonra mavi ekranlar vermeye başlamıştı. araştırdım kurcaladım ram bozukmuş, aradım sordum "böyle böyle 2 adet 1333 mhz 4 gb ram var mı şehir dışından geleceğim günü birlik aynı gün halledebilir miyiz?" dedim. kontrol etti var getir dedi götürdüm 30dk'da ilgilenip hallettiler.

    ikinci problemim geçenlerde baş gösterdi, msi ge60'ın kronik fan problemi hat safhaya gelip artık fan iyice bozulunca(sürtmeler garip sesler) aradım yine önce sordum sonra götürdüm. telefondaki kişi hallederiz ya getir havasında konuşmuştu, götürdüm 1 hafta 10 gün dediler oradakiler. ben öğrenci adamım ödevim var işim var bilgisayara ihtiyacım var diye diretsem de, pek takmadılar. sonra mecbur bıraktım çıktım dönerken aklıma geldi, yine aradım telefonla operatöre bağlandım, "böyle böyle dediler, benim ihtiyacım var, ben parası neyse verip garanti kapsamı dışında alayım fanı, hemen hallolsun yeter ki." dedim. adam sağolsun "madem o kadar önemli ben arkadaşlara bildireyim araya sıkıştırsınlar garanti kapsamında halledelim." dedi. çok sevindim teşekkür edip kapattım filan. aynı günün akşam saatleri telefon geldi, bilgisayarınızın fanı değişti, şu bu detaylı rapor verdi adam. yarın gelip alabilirsiniz dedi gittim aldım, bir güzel de temizlemişler.

    ayrıca (bkz: servispoint.com)
  • bios update için aldığı anakartın pinlerini kırabilme becerisi göstermiş şirket.

    bundan sanırım 1,5 sene önce msi h61 anakart aldım vatan bilgisayardan. sonra bir sonraki nesil işlemci aldım. anakarta bios update yapmam gerektiği ortaya çıktı. sonra bunun için vatan bilgisayar'a ürünü verdim. istanbul'da olmadığım için bu işlem oldukça uzadı. kardeşim ürünü bir türlü götürüp vermedi, sonra da gidip almadı. neyse sonunda istanbul'a geldiğimde ürünü aldım. işlemciyi falan taktım. çalışmadı. sonra işlemciyi çıkarttım bir baktım ana karttaki 5-6 pin yamuk ya da kırıktı. ben de sinirlendim gittim asrock z77-extreme3 anakart aldım gayet güzel bir fiyata. çünkü beklemekten bıkmıştım. zaten bios update için giden anakartı kıran adamlardan bir şey beklemiyordum. kesin "anakart pinlerini sen kırmışsın" falan derlerdi. istanbul'da da olmadığım için de uğraşmadım, benden başka uğraşan da olmadığı 180 liram çöp oldu. tişikkürler servispoint.
  • -image atmak- derken kast ettikleri şey sıfır backup ile alete format basmaktır.
  • sağlam malı bozup geri veren bir oluşum.
  • msi gibi bir firmanın bu otistikleri yetkili servis yapmaları akılalmaz bir sey.
    kendi kafalarına göre arıza raporu oluşturuyorlar.ayrıca telefona bakan hanımefendi galiba orta kulak iltihabı , çorumlu olma ihtimali de çok yüksek "hea"- "hö" tarzı konuşuyor. msi ın acil bu amatörlerden kurtulmaları gerek. parçalara çektiği fiyatlar da cabası doların kurundan haberleri yok sanırım.

    not: yaklaşık 7 gündür arıza takip formunda bilgisayarım "hazır" gözüküyor ancak hala kargoya verilmiş değil her gün arayıp belirtmeme rağmen sanayi ustası gibi sallıyorlar ne yaptılar dizilerdeki gibi çırak bizim makine ile zengin kız avına çıkarken kaza mı yaptı... ben hiç begenmedim bu işi allah düşürmesin.
  • profesyonel testlerden geçen ve sorunlu oldugu %100 belli olan msi gaming 5 anakarti inceleyip, sorunsuz diye rapor vererek geri yollamis firma. helal olsun, baska bir sey diyemiyorum.

    arizali bir ürününüz varsa hiç ugrasmayin, bosa zaman kaybi.
  • garantisi devam eden 500 dolarlık laptop'a 760 dolar tamir ücreti çıkaran rezalet servis. biz öğrenci değiliz. her gün dolar siciyoruz ve 760 dolar para mı??!
    öpülmek isteyen msı laptop alsın. sonra bir gün laptopu aniden kapansın ve teknik servise gitsin. serviste saçma sapan sebeplerden garanti dışı kalsın. sonra da 700 800 dolarlık tamir ücretleri çıksın. alın size msı türkiye'nin özeti. alma, aldırma.
  • yakın zamanda bilgisayarımı bu firmaya teslim edeceğim, yazılanlara bakınca ufaktan bir tırsmadım değil. umarım sorun yaşamam.

    edit: bir kaç kere servise uğramam dışında hiç sorun yaşamadım, o da benim pimpirikli olmam ile alakalı. gayet hızlı olduklarını söylemem gerek.
  • 4-5 ay önce aldığım msi marka dizüstü bilgisayarın bir kaç klavye tuşunda sorun oluştuğu için e-posta ile yardım istediğim firma. bilgisayarı servise göndermenin zaman alacağını, mümkünse ücretini ödeyerek bilgisayara uygun tuş menteşesi almak istediğimi söyledim. sağolsunlar ücretsiz olarak 4-5 adet menteşeyi adresime gönderdiler. bu kadar kısa zamanda böyle saçma sapan bir sorun çıkaran aletin üreticisi msi'a sevgilerle.
  • msi'dan uzak durma sebebi firmadır.

    benim kişisel olarak msi markası ile kötü bir tecrübem olmadı, bugüne kadar 1 adet ekran kartı (gtx 680 lightning) ve 1 adet gaming laptobu (gs65) sahibi oldum bu markadan ve ekran kartı hala çalışıyor. laptopta da herhangi bir problem yok, hala aktif makinem.

    ancak aynı laptoptan arkadaşımda da var ve rise of the tomb raider'ın daha menüsünde (!) 90 dereceye vuruyor sıcaklık. anlık bir vurma da değil bu, 3.4 ghz'den 1.7 ghz e kadar kısıyor kendini (thermal throttling). makinenin temel çalışma frekansı olan 2.2 ghz'in 500 mhz altında bir değerden söz ediyoruz. yani bırakın turbo speedleri, makine daha base speed'ini koruyamıyor. 90 fps başlayan oyun 40 fps'lere iniyor.

    iki makineyi yan yana koyuyoruz, aynı testleri yapıyoruz, bende sıcaklıklar 77-80 derecelerde gezinirken, 3.4 ghz'den milim kımıldamıyor, arkadaşın makinede durum bu. ben 90 fps alıyorum oyun içinde o 40. üç dört farklı programla tescilledik bu problemi ve kendilerine gönderdik.

    kendisine 3-4 gün sonra ulaşan hanımefendi sıcaklıkların 77 derecelerde gezindiğini söyledi, bunun normal çalışma sıcaklığı olduğunu ve bir problem görmediklerini söyledi.

    hayır anlamıyorum notepad'le mi test ediyorsunuz oyuncu laptobunu nasıl bir iş anlamadım ki bu?

    biz iki makineyi yan yana koyarak aida64, intel extreme utility, msi afterburner'la oyun içi durumu monitöre ederek gözlemliyoruz problemi, onlar nasıl göremiyorlar ben anlamıyorum.

    büyük ihtimalle heatsink işlemciye temas bile etmiyor arkadaşın makinede. kaldı ki işlemcinin voltajını 1.25 lerden 0.9 lara indiriyoruz, ona rağmen sıcaklık en ufak işlemde (oyun olmasına gerek yok) 90 a vurup kalıyor. bariz bir problem var ve bunu bile tespit edemiyorlar.

    şimdi makine geri gelecek büyük ihtimalle ve aynı testleri tekrar yapacağız.

    ya bu insanlar bu cihazı iade almamak için termal macunu yenileyip, bu basit problemi gidererek geri gönderecekler, ya da çok net, çok temel bir problemi bırakın çözmeyi, daha tespit etmekten aciz bir teknik kapasitede yönetiliyorlar.

    msi pişmanlıktır diyorlar ya hani, hah sebebi bunlar.
hesabın var mı? giriş yap