• sinemaya beraber gittigim arkadasimla filmden sonra nasil oldugunu soranlara, "pirates of caribbeanin ingiltere subesi" diye ozetlemistik. imdbnin forumlarinda biraz gezindim, bunu dusunen sadece biz degilmisiz.

    jude law rolunu cok iyi oynamis. robert downey jr filmi goturur diyordum ancak jude law'un performansi sanki daha iyiydi.
  • önyargısız, sıfır beklentiyle gidildiğinde kesinlikle çok eğlenceli bir film. jude law ve robert downey jr. çok iyi bir ikili olmuşlar. dövüş sahneleri güzel çekilmiş. hatun kişilerin kıyafetlerine ayrı bayıldım. rober downey jr. sarsak, tuhaf, analizci dedektif rolüne de süper oturmuş. jude law'dan hazzetmeyen bünyem bu filmle beraber fikrini değiştirirken, robert abiye meyleden gönlüme ilaç gibi gelmiştir.
  • çok meşhur olan aslında hercule poirot un yanında esamesi bile okunmaması gerekirken hep dünyanın en meşhur dedektifi olarak lanse edilen sir arthur conan doyle un güzel polisiye hikayelerinin dedektifi..

    genelde çoğumuzun aklına dedektif deyince gelen tipi büyük oranda bu arkadaşa borçluyuz.pardesü , pipo vs.vs.

    bir de dr. watson adında bir ekürisi vardır ki adamı çileden çıkarır.holmes'i iyi göstermek için bu adam neredeyse itin götüne sokulur
    ipuçlarından bi halt anlamaz,en sonunda holmes gelip buna böyle böyle oldu ben de bunları bunları yaptım ve olay çözüldü dedikten sonra ancak bir ampul yanar..

    holmes genelde fiziki delillerden yola çıkarak olayı çözer , insani duygulara önem vermez , aşk , kin ,para gibi etkenler önemli değildir holmes için.o sadece kolundaki dövmenin nerede yapıldığını bilir..

    gene de buna rağmen çok başarılı bir dedektiftir.çok güzel keman çalar , kriminoloji bilgisi son 100 sene boyunca işlenen bütün suçları bilecek kadar muazzamdır , güzel sanatlardan az biraz anlar , operaya baleye gider ,

    bunun dışında zararlı alışkanlıkları da boldur. pipo ve çoğu zaman zihnini açması için %7lik kokain çözeltisi kullanır.

    çok az davada mağlubiyete uğramıştır , bunlardan biri bayandır ve irene adler dir adı.büyük ihtimalle de holmes'in kadın gözüyle baktığı tek kadın da odur.

    en büyük düşmanı moriarty adında bir heriftir.bu azılı suçlu ile pek çok macerası olmuştur.sir arthur conan doyle holmes kendisinin önüne geçince onu öldürmüş ama okuyucudan büyük tepki alınca mecburen geri diriltmiş bir kaç macera daha yaşatmıştır..

    ailecek severek okuyoruz..
  • dünyanın ve edebiyat tarihinin en iyi kurgu karakterlerinden biri. herşey iyi güzel analitik gözlem gücünü kullanıyor, iplikten katili bulabilir yirminci yüzyılda daha adli bilimlerin temeli bile atılmadan ama şu yüzde bilmem kaç seyreltilmiş morfini kullanmasa keşke. herşeye rağmen büyüksün sherlock. şu sherlock filmini dört gözle bekliyorum inşallah arsen lupin filmi gibi çıkmaz.
  • hakkinda ileri derecede celiskiler yasadigim film/roman/karakter.

    simdi elimizde bir adet "sherlock holmes: zeki, sakin, ingiliz beyefendisi, ayrintilar prensi adam" imaji var. bu populer imaj. bu populer imajdan etkilendigim icin kiytirik ortaokul ingilizcemle yillar once okudugum -muhtemelen hafiflestirilmis- hikayeleri var. sonra burada okuduklarim var. bunlarin sonucunda varmam gereken kani basit: guy ritchie yeni bir karakter yaratmis, kendi sherlock holmes'unu cizmis, iyi/kotu olmus vs.

    sonra guy ritchie'nin bizzat kendi agzindan yaptigi aciklamalar var wiki'de okudugumuz. demis ki abimiz ozetle: "ben cocukken kaldigim yatili okulda hoparlorden sherlock holmes okurlardi, 7 yasindan beri sherlock holmes dinliyorum, filmimi cekerken cocukken dinledigim sherlock holmes'un filmini cekecegim, doyle'a daha sadik olacagim, film daha otantik olacak." sonra suradan (http://en.wikipedia.org/…#weapons_and_martial_arts) okuyorsun, holmes sik kullanmasa da surekli silah tasiyan, sopasini silah olarak kullanan, kilic, ciplak elle dovus ve baritsu ustasi (ve bunlari hikayelerinde kullanan) bir adam.

    sonuc: sifir. su an su dakika butun serileri orijinalinden okuyup su gizemi cozmeye karar verdim.

    ha, bu arada film guzel, eger "sherlock soyle bir adamdir, otesini kabul etmem" takintiniz yoksa, ritchie abimizi de seviyorsaniz; gidiniz izleyiniz begeniniz.
  • muzigin basli basina bir karakter olarak robert downey jr ve jude law'dan sonra kapanis jeneriginde yer almasi gerektigi film.

    nasil lezizdi o kemanlar... tadi damagimda kaldi. hemmen download edilesi.
  • bugün monk, dr house ve csi dizilerinin senaristlerine ilham veren karakter. guy ritchie'nin yorumu efsane dedektifi yorumlayış biçimi de son derece eğlenceli. holmes kitaplarında her ne kadar bohem olsa da filmde pek değil. ayrıca o meşhur şapkası da başında yok. guy ritchie ne çekse izlerim diyenlerdenseniz, kaçırmayın, sinemada en son yazıya kadar perdeye bakın.
  • robert downey jr. ve jude luw'ı yeni bitirim ikili ilan etmiştir bu film.
  • çok güzel bir film ama yönetmenin guy ritchie olduğunu bilmeseydim bana kör müsün olm hayvan gibi yazıyodu ya derlerdi. (modaya uyayım dedim).

    şaka bir yana son zamanlarda gittiğim en güzel filmdi. eğlenceli, akıcı ve hatun taş.
  • lugano' nun ilk film denemesi.
hesabın var mı? giriş yap