• (bkz: ska)
  • isviçre ve avusturya'da 1910 yılında faaliyete başlamış bugün dünyanın 59 ülkesinde, toplam 85 kuruluşla faaliyet göstermekte olan bir firmadır. 2000 yılının ağustos ayında sika isviçre hisselerin tamamını satın alarak %100 yabancı sermayeli bir kuruluş olarak türkiye'deki faaliyetlerine devam etmektedir.baslangıçta tünellerin suya karşı korunması için birkaç malzeme ile yola çıkan sika, bugün pek çok ülkede değişik özellikte yüzlerce ürünlük bir portföye sahiptir. bu portföyde en basit su izolasyonundan , otomotiv endüstrisinde kullanılanlara kadar çok farklı alanları içeren malzemeler mevcuttur. beton katkıları, püskürtme beton katkıları,kalıp ayırıcılar,kür malzemeleri ,yüzey geciktiriciler, harç katkıları, enjeksiyon ürünleri, çimentolu harçlar, polimer modifiyeli çimento harçları, epoksi yapıştırıcı ve harçlar, koruyucu kaplamalar, zemin kaplamaları,beton ve çelik koruyucular, derz dolgu malzemeleri, su tutucular, pvc su yalıtım membranları, endüstri grubunda ise otomotiv, marin, building compenent, appliances +equipment olarak adlandırılır.
    http://www.sika.com.tr/ adresinde web sayfası bulunur.
  • markalaşmış sanılan şey aslında ürünlerinin de adıdır. sika 1 diye geçer zaten ve gerçekten iyi bir malzemedir. teorik olarak çimento içerisindeki boşlukları doldurup suyun geçmemesini sağlayan ince daneli bir malzeme olması gerekmektedir. öyle sanıldığı gibi çok mucizevi bir madde falan değil yani sadece granülometri bilgisidir. kitapçığı var bende bunların hepsini sözlüğe giricem diyeni de gördüm aman yani adamların yüzlerce malzemesi var.
  • bir geyik cinsi.
  • epoxy/polyurethane zemin kaplamalari icin konusuyorum, hicbir ekonomik tarafi yoktur. malzemesi zaten pahalidir. ama asil bas agritan konu isciligidir. cok cok iyi tesfiyeli mastarli zeminlere, yaptigini sanat olarak algilayacak iscilerle uygulanip butun uygulama prosedurlerine sikica uymak gerekir. dogru ekipman ve malzeme kullanmak gerekir.

    dogru yapilmayan uygulamalarin sonucu berbat gorunur. duzeltme ve tamirat apayri bir sikintidir, yenisini yapmaktan daha zordur. genis alanlara yapilacak uygulamalarda renk secimi icin 100m2 lik mockup projedeki isiklandirmayla birlikte yapilmalidir ki buda az buz bir maliyet degil.

    otopark zemin kaplamasi yapilmak isteniyorsa taze betona concrete harderer kullanarak perdahlamak cok daha zahmetsiz ucuz ve iyi sonuc veren bir uygulama olacaktir.
  • muhaddis için aranan şartlardandır: adalet ve zabt sıfatlarını taşıyan ve kendisine güvenilir ravi, olma halidir.
  • inanç, güven.
  • otomotiv departmanın yıllık cirosunun %24'ünü volkswagen grubu oluşturur. vag grubu araçlarının yalıtım konusunda iyi olmasının sebebini açıklıyor bu durum.
hesabın var mı? giriş yap