• kılıçdaroğlu
  • (bkz: gecersiz)
  • apo'nun heykelini dikeceğiz diyenlere söyleneceklere göre belirlenecektir.
  • bunlar tayyip e verir yine kk ya vermez.
  • rte ve kk arasında %40-60 bandında değişecektir. sinan oğan'ın hangi adayı destekleyeceğinin, oğan'a oy verenler arasında çok da bir önemli olmayacaktır.

    oğan'a oy veren insanlar zaten kk ve rte'ye koltuk sevdaları yüzünden oy vermeyen milliyetçi insanlar. bu insanları kendi koltuk sevdası için normalde desteklemeyecekleri bir adayı desteklemeleri için ikna etmesi çok zor.

    ancak ve ancak, oğan'a önemli bir pozisyonda koltuk teklif edilirse anca o zaman oğan kendi seçmenlerini bir adayı desteklemek için ikna edebilir. ama bu koltuğun iç işleri bakanlığı veya mhp başkanlığı kadar büyük olması lazım.

    sinan oğan tamamen kendi çıkarları için hareket edecek olursa yüksek ihtimalle rte ile anlaşır. çünkü sadece vadedilen koltuğun büyüklüğü değil, bunu vadeden adayın kazanması da oğan için çok önemli. oğan'ın desteğiyle bile matematiksel olarak kazanması çok zor olan kk'dansa, zaten seçimi ilk turda bitirmeyi çok ufak bir farkla kaçıran rte'yi desteklemesi sinan oğan'ın kendi çıkarları için çok daha iyi olur. bu durumda kendisine oy verenler ile çelişse bile, kendisine oy verenlerin %80i onu dinlemese bile rte'nin kazanma ihtimali çok daha yüksek olduğu için koltuğunu daha garantiye alır.
  • bu kadar kısa zamanda 2 tarafın da gözle görünür, gerçekçi bişey vaadedebileceklerini sanmıyorum. sadece erdoğan ve akp gitsin diye atatürk partisi olması sadece isimden ibaret olan chp' ye oy vermek mantıklı durmuyo. akp' ye şimdiye kadar oy vermedim, bundan sonra da öyle bişey yapmam. dolayısıyla evde oturucam, kitap okumayı düşünüyorum.
  • yine gidip sinan oğan a vereceğim. muhtemelen ayni pusula olacak.
  • 2/5 millet

    1/5 cumhur

    2/5 sandığa gitmemek
  • zihin ishali yasayan kisilerin ilkelerimize karsi gostereceklere tutuma gore secim belli olacaktir.

    kim vatanini daha cok seviyorsa ona gore durusunu duzeltecek ve hepimiz kazanacagiz.

    oyle hem anti-rus, anti/pro batici, hem pkk ci, sunu bunu soz verip sonra oy icin "zorundasınız" diyen tuvalet terliklerine diyorum ki, alayiniz gelse silkseler zorunda degiliz.
hesabın var mı? giriş yap