• sinema salonlarının yakın gelecekte hiç rağbet görmeyecekleri için kapanacak olmaları durumudur. aralarından bazıları müzeye çevrilir kalanları da kapatılır. geçmişte filmler açık hava salonlarında banklarda, arabaların içinde; sinema salonlarında izlenilirken, günümüzde salonlar alışveriş merkezlerinin üst katlarında, yemek bölümünde bir köşeye sıkıştırılmış durumdalar. devirlerinin bitecek olmasının en büyük nedeni de şüphesiz teknolojidir. filmler internet platformlarında yayınlanacak ve netflix tarzı şirketler piyasayı tamamen ele geçirecekler. insanlar hali hazırda evlerinde hatta ceplerinde istedikleri zaman istedikleri filmi onlara sunan bir teknolojiye sahip olduklarından kalkıp film izlemek için bir yığın insanın olduğu salonlara muhtaç olmayacaklar. tüm sektör bu şirketlerin kontrolü altında olacağı için gösterime yeni giren filmler dahi bu platformlar üzerinden yayınlanacaklar ve sinema salonlarının devri kapanacak.
    edit: https://seyler.eksisozluk.com/…akkinda-soyledikleri
  • imax sinema deneyimini, sanal gerçeklik gözlüğü verdiği anda aklıma gelen başlıktır.
  • sinema bitmez kolay kolay..sevgili ile yapılcak 5 eylemden biri..ilkini söylememe gerek yok sanırım :)
  • (bkz: netflix)
    (bkz: amazon prime)
    (bkz: disney+)
    youtube'da başlar yakında film dizi yayınına ciddi olarak eğilmeye.
  • sinemadaki atmosfer ile evdeki atmosfer bir mi?
  • netflix de roma (alfonso cuaron filmi) ni izledikten sonra katıldığım önermedir.
    zira mesele insanın evinin konforunda istediği zaman film izlemesi olayından çıktı. artık bu tarz platformlarda ödüllü filmler, festival filmleri vs de gösterilmeye başlandı. ayrıca sinemadaki filmi netflix de izleyebiliyorsunuz ama netflix originals olan bir filmi, diziyi, belgeseli sinemada göremiyorsunuz sanırım.
    ayrıca benden duymuş olmayın ama bu tip arkadaşlar çoktan dizi-film stüdyosu/yapımcılık işine girdiler. (bkz: amazon studios)
  • halihazırda bitmiş olduğu için tartışılmaya kapalı önerme. başka sinema ve festivaller dışında popüler kültüre hizmet eden film ve salonlar, kültür ve sanat aktivitesi olarak değil zaman doldurma ve reklam çalışmalarına yönelik kullanılmakta.
  • sinema salonu sektörü, lego firması ile çok benzer bir düşünce yapısına sahip:

    "ihtiyaç olmayan bir şeyi kaliteyle birlikte sunarsam, dilediğim fiyatı daima müşterilere dayatabilir ve harcama yapmaya zorlayabilirim. ekonomi ne halde olursa olsun, ben değil, onlar kendini ayarlamak zorundadır. nokta."

    lego, film ve dijital oyun sektörüne girmese, bu ürün/fiyat politikasıyla çoktan batmıştı. yiğitliğe şerh düşürmüyorlar, yoksa halleri haraptı.

    sinema salonları ise...
  • yanlış önerme.
    sinema salonları bitmez. kapitalist, tek elden kumanda edilen, istedikleri filmleri oynatan bu çürümüş sektör biter. sinemanın bitmesine sevinen tipler netflix varken sinema ne yaa diyen cahiller bilmiyorlarki o da bir sistem o da bir tekel, sinemaların bağımsızlığı bitiyor, insanlar tepki gösteriyor evet güzel ama çözüm netlfix saçmalığı olmamalı. sinema biter yarın tiyatro biter ertesi gün sanat biter, bir bakmışsınız bilgisayarın karşısında asosyal aptal bir sürü insan... sinemalar bir şehrin kültür düzeyini belirleyen işletmelerdir. insanlar eskiden şehirlerini övmek için ‘eskiden burda 3 sinema salonu vardı’ cümleleri kurardı ama şimdi kimse cinemaximumdan dolayı övünmez. cinemaximum avm ise şehir sinemaları bakkaldır, ruhu vardır bitemez bitmemeli. bahar sineması ismi en meşhuruydu önceden, ismi bile insanı ısıtıyor, keyif veriyor. bunun yerine ne gelicek netflix mi? yapay bir dünya, iki film izle sana algoritmayla ‘bunu da kesin seversin’ diyip karşına film çıkartıyor sen izlemiyorsun sana izletiyor tek düze sistem devam yani...
  • (bkz: #97855991)
hesabın var mı? giriş yap