• bir gece yarısı, kimsenin ingilizce bilmediği yerde kaybolup, sırtımda çantam, son otobüsü kaçırmamak için, kaldırımda karton üstünde uyuyan evsizlere basmamak için seke seke koşarken karar verdiğim ve koşarken yine vazgeçtiğim düşünce. hayat yaşadıkça güzel imkanınız, zamanınız varken gezin. dünyada iyi insan sayısı, kötü insan sayısından fazla. temel duygular aynı. tabi ulaşabilirseniz.
  • sosyal medyada bu olay biraz abartılıyor evet fakat asla saçmalık değildir. konfor alanından çıkmaya götü yemeyenlere kulak asmadan imkanı olan bütün gençlerin yapmasını tavsiye ederim. özellikle üniversite döneminde bolca zamanınız varken gezebildiğiniz kadar gezin. sonrasında paranız olabilir ama hiç o kadar boş zamanınız olmayacak. üniversite öğrencisi adam lüks aramaz zaten, hayatta kalma yeteneklerinizi konuşturun. dünyanın bir ucunda tek başınıza yol bulmayı öğrenin. dandik hostellerde dünyanın her yerinden farklı insanlarla tanışın. gittiğiniz yerin tarihi hakkında biraz okuma yapın, müzeleri gezin, görgünüz, birikiminiz artsın, ufkunuz genişlesin.

    maalesef euro ve dolar çok fazla arttı, minimum imkanlarla bile gezmek zor artık evet ama o minimum imkanınız varsa kimin ne dediğine aldırış etmeden çıkın ülkeden, kafanızı bi kaldırın, biraz nefes alın, ülkedeki saçmalıklardan sıyrılıp global düşünmeyi öğrenin.
  • (bkz: murdar)
  • birilerinin de benim gibi düşündüğünü görmek mutlu etti beni.
    hakkıyla yapanları ve yapacak olanları takdir ediyorum ayrı ama benim için de saçmalık.
    konforsuz, yalap şap gezmek bende stres yaratacağı için amacına uymaz. yapısı itibariyle rahat ve hayatı gelişine yaşayan kişiler için uygun bir seyahat tipi bence.
    öyle yapıp çok ülke gezeceğime planlayıp zamana yayıp gidebildikçe ve olduğu kadar ülke gezmeyi tercih ederim.
  • bu saçmalığa katılanlar kervanında olmayı isterdim
  • "kız isteme nişan düğün istemeden nikah isteyen kız" başlığına "tabii ki ben. onlara harcayacağım parayla dünyayı gezeceğim" yazan kişinin hayalidir.

    bak bak bak bak.

    saçma demeyeyim hadi. benim katlanamadığım şey bunun bir ergenlik hayali renginde söylenmesi. hayalin kendisine değil ergen kırmalarına tahammül edemiyorum. bu sanki böyle "into the wild" izleyip "gidijem bu evden gidijem" der gibi değil mi ya? bu hayal güzel. vallaha güzel. ben de isterim farklı hayatlar, farklı kültürler... ne güzel, gezsin görsün. ama ben çıkan ağıza bakmadan da edemiyorum.

    "dünyayı gezicem"

    ay canım benim çok marjinalsin hangi film bu? bu harika hayali 17 yaşında illaki kuran 250 bininci kişisin, braun marka ütü kazandın tebrikler. üstüne otur.

    olgun bir renkle kurulmuş bir hayal ile hikayelerine hikayeler katıp bunları gerek kalemiyle gerek sözle aktarmak isteyenleri kastetmiyorum. söylediğim açık.

    anlayana!. (haha bunu demesem olmazdı)
  • götüm yemedi, sözlük’te başlığını açayım başlığıdır.

    ferrari’yi uzaktan görüp “orospu çocuğunun arabasına bak” diyen tipin sözlük yazarı olanıdır.
  • 2012 yılında çantamı alıp yola çıktım.
    sırbistan’dan makedonya’ya kadar yürüdüm. fransa’dan venezuela’ya kadar yelkenlide çalışarak geçtim.
    venezuela’nın yağmur ormanlarında kaldım.
    daha öncesinde iş için sürekli çin’e gidip geldim.
    başlığı açan arkadaşın yazdığı hiç bir şey başıma gelmedi.
    bunları yaşayan da ya çok talihsizdir, ya gerçekten yol yordam bilmiyordur ya da dangalağın tekidir.

    şartlarınızı zorlayın, dünyayı gezin. kütük olmayın, yer değiştirin. başka hayatınız yok.
  • vize verilmesinin zorluğu, sponsor mektubu olmadan vize alınamayacağından haberi olmayan kişilerin toz pembe hayallerinden türemiş saçmalıktır. bu da hayallerin neden gerçekleşmekten çok acıttığına örnek teşkil eder.
  • bu saçmalığı önce tüm türkiye içinde yaptım. tüm illeri sırtımda çanta ile bazen tren bazen otostopla gezdim. iki kere kışın üç kere de yazları çıktım saçmalamaya. toplam da beş kere gezerek saçmaladım ve ülke bitti.

    sonra saçmalamaya devam ettim yurt dışında. 8 ülkede saçmaladım. sırt çantasıyla, yürüyerek, otostop çekerek ve bazen de otobüsle saçmaladım. artık nerede nasıl saçmalanması gerektiğini iyi biliyorum. çok cüzi miktarda paralarla geziyorum. nerelerde kaldığımı nelerle karşılaştığımı bi bilseniz.
    bu yaz yine aynı şekilde saçmalamayı düşünüyorum. kafamda üç farklı rota var, bakalım artık.
    imkanlarım elverdiği sürece saçmalamaya devam edeceğim. siz de bu şekilde saçmalayın, çok güzel ve eğlenceli oluyor.
hesabın var mı? giriş yap