• oral sanderin 3 kitaplık serisi, çok iyi bir tarih bilgi kaynağıdır.
  • aynı zamanda dışişleri bakanlığı sınavlarında da temel alınan bu işe yaramaz kitaptır.
  • klasik yaklasimda fransiz ihtilalinden bugune kadar uzanan bir periyodun anlatildigi diplomasi tarihi. oral sander ise nerdeyse tas devrinden baslatir siyasi tarihi. aslinda lisede okutulmasi gereken bir derstir. insanin ufkunu ve uykusunu acar, hazimsizliga iyi gelir.
  • siyasi tarih kitabi ilk cildinde ilkçaglardan 1914'e, ikincisi ise 1914'den günümüze tarihi gelismeleri ayrintilara çok inmeden ancak bunu yaparken yüzeysel kalmayan bir üslupla aktarilir. tarih kavraminin henüz lise yillarinda ciddi ciddi sekillenmeye basladigi günümüz gençliginin zihnindeki puzzle parçalarini çok iyi bir sekilde oturtmustur. üniversitede uluslararasi iliskiler, siyaset bilimi, hukuk, tarih vb. okuyacaklar için eger vakitleri varsa lisede okumalarini takdir ederim. böylece hem daha ünivesiteye girmeden dünya geçmsiyle ilgili gerçeklikleri objektif bir sekilde okumus olurlar hem de ögrenim hayatlari boyunca büyük bir rahatliga ulasirlar.
  • ankara'da siyasal bilgiler fakültesi yayınlarından çıkan, iki ciltten oluşan ve ikisi de birer başucu kitabı olan oral sander eseri. kendisi kitabın başında tarihin anlatılmasıyla ilgili zorluklardan bahseder ama iki cildi de okuduktan sonra anlarsınız ki endişelenmesine hiç gerek yokmuş, zira kendisi yüzyıllara sığan binbir türlü tarihi gelişmeyi kendisine yakışır bir ustalıkla, özetle ama en can alıcı noktaları hakkını vererek anlatabilmiştir. oldukça faydalı ve okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum.
  • oral sander'in kitaplarından biri. kitap ilk çağlardan 1914'e ve 1914'ten günümeze şeklinde iki cilde ayrılmıştır ve bir tarihçiden beklenemeyecek kadar objektif ve akıcıdır. işlediği tarihi olayları, olguları, kavramları derinlemesine anlatmış; kanımca önemli noktaları çok iyi yakalamış ve benzerlerinden uzak bir şekilde kitabı saçma sapan destanlardan uzak tutmuştur. okunmalıdır, tavsiye edilir
  • kesinlikle sürükleyici tarihtir. bir olayı okurken öteki bir olayı etkilemesi sonucu, sizi öteki olayıda okumaya, öğrenmeye sevk eder. okudukça okumak gelir içinizden. sonra gece yatarken birden aklınıza ''dur ya şu olay neden olmuştu, şu savaşı kim kazanmıştı'' gelir ve yeniden okursunuz. böylece aklınızda kalır ve genel kültürünüz artar.
    (bkz: genel kulturu artirmak)
  • ağır sabanın bulunuşun nüfusu arttırıcı etkisinden bahsediyor oral sander dünya genelinde. nüfusu arttıran bir diğer unsurda gübrenin kullanımıdır.
  • robert kolej tarih dersinde okutulan kitaplardan biridir. bir diğeri için;

    (bkz: siyasi düşünceler tarihi)
  • insanı sıkmayan nadir tarih kitaplarından biri. zira roman okur gibi okumak mümkün.
hesabın var mı? giriş yap