• ne oldu bu insanların vicdanına? o çocuğun fazladan bir nefes daha alması ailesi için dünyalara bedeldir. biraz empati yapalım.

    edit: sma hastalığının sebebi akraba evliliğiymiş. ha o zaman o suçsuz çocuklar ölebilir yani bunu mu demek istediniz?
  • yazar arkadaşın “bu kadar yaygın bir sorunun çözümü halkın bağışlarında değil, devletin verdiği hizmette olmalı” dediğini düşünmek istediğim durum. yoksa aklı, vicdanı olan insan bu kampanyaları görmekten sıkıldım diye bir yorum yapmaz, yapamaz, yapmamalı.
  • anlaşılan bu başlığı açan yazarın hayatında sevdiği hiç kimse şimdiye kadar ciddi bir rahatsızlık geçirmemiş. umarım da geçirmez. söyleyeceklerim bu kadar.
  • kapitalist ekonomizmin sonu faşizmdir. hayırlı olsun.

    önce dünyada hiç bir lüks için bir kuruş harcanmaz olur, bütün kaynakların en eşitlikçi biçimde halk için harcanması eğilimi yerleşir; ondan sonra kaynakların akılcı şekilde verimli harcanmasının talebi gelir. o gün gelmeden yapılmaması gereken eleştiri. ekonomi herkes bu kadar öğrenebilir; bileni de çok.

    edit ek: çocuğuna ekmek götüremediği için intihar edenler sma hastalarına harcanan kaynaklar yüzünden etmiyor, lükse harcanan kaynaklar yüzünden ediyor, eşitsiz ve verimsiz ve insani açıdan gereksiz (ör. silahlanma için) kullanılan çok büyük kaynaklar yüzünden ediyor. sma hastasına yapılacak harcama bu durumun yol açtığı zararın yanında solda sıfır.
  • gerekirse 1 gün sonra bile hayata gözlerini yumacakları bilinse bile tüm imkanların seferber edilmesi gerekir.
  • empati kırmak filan ayrı bir konu, oralara girmeyeceğim.

    devletin görevinin vatandaşını mümkün olan en iyi şartlarda yaşatmak olduğunun farkında olmayan yazar beyanı başlıktır.

    devlet görevini yerine getiremediği için insanlar çaresizlikten seslerini duyurmaya çalışıyorlar. sigorta primi yatırmayanı parayla muayene etmesi devletin ayıbıdır, vatandaşın değil.

    ha bir de kalbini kırarım filan demişsin, sende o göt yok boşa tehdit etme insanları.
  • şimdi buna laf anlatmaya kalkmak 1200 motor arabaya 200 km hız yaptırmaya çalışmak gibi bir şey.
    kalp kırarmış. senin kalbini severim.

    edit: senin g.tün neler yer tabii ki bilemem. (kim bilir neler yedi?) futbola ilgim olmadığından, futbol başlıklarına entry girmem. varsa öyle bir entrym bana, diğerleri de sana... bir çocuğun bir gün daha ağrısız, sızısız yaşayabilmesi ile para kıyası yapan kafatasındaki karpuz çekirdeğine insanca düşünmeyi nasıl sıdırabilirim onu bilmiyorum. yazdıklarından seni koca bir göt olarak tasavvur edebildim.

    edit 2: entry silinme istatistikleri
  • bir adet mal beyanı. bir yavrunun tırnağı senin gibi bin kazmaya bedel.
  • (bkz: açtığı başlığa dört entry girmek)
    (bkz: sourtimes airlines iyi uçuşlar diler)

    t: formata uymayan bir yazarın vicdandan uzak entryleri

    edit: uçmuş
  • evlat nedir bilmeyen bir ergenin yaptığı tespittir. öküz olunca insan böyle oluyor işte. bir saniye nefesi için insan her şeyini vermek istiyor. böyle katıksız mal beyinsiz hayata para gözüyle bakan öküzler de gelip ağzını gere gere tespit yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap