• siyanür zehirlenmesini tedavi etmekte kullanılan bir antidot.
    simgesi nano olan bileşik.
  • molekül formülü nano2, molekül ağırlığı 69 g/mol, yoğunluğu 2,1 g/cm3, 20 santigrad derecede sudaki çözünürlüğü 820g/litre, aynı sıcaklıktaki etanoldeki çözünürlüğü 30 g/litre olan ve ısıl bozunması 320 santigrad derecenin üzerinde başlayan zehirli ve çevreye zararlı beyaz kristal yapısındaki beyaz toz halinde bulunana kimyasal madde.
  • e250 olarak da bilinen, sosis, salam gibi islenmis et urunlerinde koruyucu olarak kullanilan gida katki maddesi.
    temel olarak iki islevi vardir. birincisi, etteki myoglobin ile birleserek islenmis etlere ozgu parlak pembe-kirmizi renk olusumunu ve bu rengin korunmasini saglar. ikincisi ise, insan sagligi icin cok tehlikeli olan clostridium botulinum bakterisinin uremesini engeller. bunlarin yaninda bozulmayi onleyici ve urunun yapisini dengeleyici islevleri de vardir.
    kanserojen etkisi oldugu uzerine bir cok bilimsel calisma yapilmis olmasina ragmen kesin bir kanita ulasilamamistir.
    turk gida kodeksine gore raflarda satilan son urun iceriginde kilogramda en fazla 100 mg (100 ppm) bulunabilir.
  • şarküteri ürünlerine tatlı pembe rengi veren zehirli gıda ham maddesi. beslenme uzmanlarının yaptığı araştırmalar neticesinde insanlara yedirilen bu maddenin kolorektal, meme, prostat, lösemi, beyin, pankreas gibi kanser türlerini tetiklediği açıklanmıştır. bunu da uzmanlar çok güzel bir şekilde ifade etmiştir. ''yerim seni sosis'' reklamında yenilen şey aslında sosil değil. kanser!
  • güzel olan her şey gibi zararlı olduğunu öğrendik. 100 yaşına kadar yaşamayı düşünmediğime göre, iyi ki varsın sodyum nitrit. pembiş rengini yirim.
  • araştırmacıların çok araştırdığı ancak bir bok bulamadığı halde internet aleminin hakkında en fazla salladığı kimyasal.

    bu meret ıspanakta doğal olarak bulunur. 1 demet ıspanakta 1 kg salamdakinden daha fazla sodyum nitrit vardır.

    bu meretin olmadığı et ürünü yerseniz, milyonda bir ihtimalde olsa botülizm olursunuz.

    evde bunu kullanmadan sucuk-pastırma yaparken, etin kaynağından emin olmak zorundasınızdır.

    başka açıklamaya gerek var mı?
  • koruyucu madde, kodu: e250
    birçok ülkede sınırlandırılmıştır.

    http://www.solverkimya.com/…cu-katki-maddeleri.html
  • cinayet silahı gibi katkı maddesi.
    belki de son yıllarda artan kolon kanseri vakalarının müsebbibidir.
  • sebzelerde bol miktarda bulunmasına rağmen sebzelerle alındığında sebzenin içeriğindeki vitaminler sayesinde kanserojen olmayan ama işlenmiş et ürünlerine sonradan koruyucu olarak konduğunda kanserojen olduğu kanıtlanan madde. sosislerin, salamların, sucukların üstüne yazmalılar kanser yapar diye, aynı sigarada olduğu gibi.
  • sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş et ürünlerinde bulunan ve hakkında kanserojen olduğuna dair iddialar olan madde.

    sodyum nitrit bizatihi kendisi kanserojen değildir. ancak çoğunlukla kanser tetikleyicisi olan nitrosaminleri oluşturan, proteince zengin gıdalardaki amino asitlerle kombine olmaları sebebi ile kanser tetikleyici olarak rol oynamaktadırlar. antioksidanların yeterli miktarda ilavesi ile işlenmiş et ürünlerindeki nitrosamin seviyelerinin düşürülmesi, bu gıdalardaki sodyum nitritin kanserojen etkisini azaltmaya yardım edebilir’ açıklamasını yapan oregon devlet üniversitesi linus pauling enstitüsü’nden prof. dr richard scanlan, bu tür işlenmiş et ürünlerini tüketirken beraberinde vücuttaki nitrosaminlerin oluşumunu azaltmaya yardım edecek antioksidan c ve e vitaminlerini içeren gıdalar almayı tavsiye ediyor.
hesabın var mı? giriş yap