• bu boktan satış stratejisi ayrı tartışılır ama şok market çalışanlarına üzülüyorum gerçekten.

    bugün sigara almak için şok'a gittim. kasada bir tane kızcağız önümdekilere yalvar yakar “bir tane piko alır mısınız” diyor. istemeyenlere lütfen, prim alamayacağım yoksa, bir tane alın falan diye kendini acındırıyor.

    sıra bana gelince kıza sordum. o bölgede 13 tane şok market varmış. aralarında piko satmak için yarışıyorlarmış. en çok satan markete de prim veriyormuş merkez. her hafta sanırım başka ucuz bir ürün sattırıyorlar böyle yalvar yakar, dilencilik yaptırarak.

    yazık değil mi lan insanları bu hale getirmek. ne vicdansız iğrenç insanlarsınız siz. yok bir de başka şok markete gitsem, orada da başka biri böyle yalvaracak. ondan alsam bu kez önceki kız prim alamayacak. yapacağınız işe sıçam.
  • sadece şok değil neredeyse tüm marketlerde adet olmuş uygulamadır.

    lan burası yüksek teknoloji marketi mi? insanlar ihtiyacı olanı alıp çıkıyor zaten, yalvarmak dışında nasıl bir performans gösterip de diğer marketleri geçecek bu garibanlar?

    bunlar hep beyinsiz sosyalcilerin yönetici olmasından kaynaklanıyor.
  • ben dilenci diyorum. evet maalesef o gencecik tertemiz çocuklar şok'un verdiği çikolata satma hedefine ulaşmak için bu duruma düşüyorlar.

    mutlaka şok'a şikayet edilmesi gereken bir konu. ben şikayet ettim.
  • primle alakası yok. kafalarına kabus gibi çöken psikolojisi bozuk bölge müdürleri, bölge zartları zurtları gün sonu "neden satamadınız neden elinizde stok kaldı" diye carlayıp ürünleri zorla çalışanlara aldırdıkları için çalışanlar yalvarıyo. prim falan yalan yani. müşteriye şık görünme çabası.

    edit: yanlış ifade ettim sanırım. prim veriyorlar evet vermiyorlar demedim ama çalışanların asıl motivasyonu prim değil mobbinge uğramamak.
  • kasadaki kampanyalı ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakın.
    genelde son gün o gün oluyor..
  • aynı konudan ben de şikayetçiyim. çünkü geri çevirince "peki"diyip üzülüyorlar.tam bir aşağı tükürsen sakal,yukarı tükürsen bıyık durumu. alsam bu satış stratejisinin devamını getirmelerine sebep oluyor.almasam bu sefer de elemanların üzüntüsüne şahit oluyorum.bence müşterilerin vicdanı üzerine oynayan satış stratejilerinden vazgeçmeliler.
  • uzun yıllardır bir çok mağazanın yaptığı uygulamadır.
    sadece şok mağazalarında değil, teknoloji marketlerinde de mevcut olan durum.

    bundan 13-14 sene önce teknosa mağazalarında çalışırken öğrendiğim bir şey bu. philips marka televizyonun bir serisini tamamen stoklarına çektiklerinde örneğin 1 kamyon dolusu kalem pili bedavaya veriyorlardı.

    aynı konu ülker, eti vs gibi ürünlerde de geçerli. belli bir ürünün stoğunu yüklü miktarda çektiklerinde yine başka bir ürün için kampanya alıyorlar. konunun uzmanı değilim ancak toptancılık sektöründe ki suserlar daha detaylı bilgi verebilir.
  • bir zamanlar avusturya’da bir mcdonald’s şubesinde 1 dakikada sipariş yetiştirme yarışması gibi bir şey yapıyorlardı. mcdrive’dan giriş yaptığınızda 1 dakikada siparişiniz gelmezse dönüp bir daha alabiliyordunuz bedavaya. 2 kez döndüm yetiştiremedi çalışanlar. aldığım iki ürünü de orada kan ter içinde çalışanlara hediye ettim ama ağızlarına sıçıldığı gerçeği değişmedi. dünyanın her yerinde bu şekilde işçi sömürüsü yaşanmaktadır. kollektif bir hareketlenme olmadıkça bu şekilde veya daha adice şeyler duymaya devam edeceğiz. çağın rahatlığına alışıp kapitalizmi öven ve destekleyen bünyelerin yaşadıkları bu adice muamelelere isyan etme hakları yoktur.

    komünizm bir ütopya olsa dahi, dünya üzerinde tam layıkıyla yaşanmasa bile kapitalizmin karşısındaki en önemli duvardır. eskilerin güzel düşünüp çağın getirdiklerinden ötürü doğru uygulayamadığını bizler geçmişten ders alarak daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz. safınız belli olsa bile yeter.
  • sadece şok değil bim'e her gidişimde kasiyer bir şeyler kaktırmaya çalışıyor, insanın ayağı gitmiyor bir yerden sonra valla bıktık.
  • şok marketin çalışma şartları gerçekten çok kötü. prim işini geçtim, o çikolataları satamadıkça mobing yapıyorlar. yıllar önce görmüştüm lavuğun teki kasiyeri azarlıyordu neymiş ülker çikolatalı gofret satamamış.
hesabın var mı? giriş yap