• 1958 yapımı bir vincente minnelli filmi. frank sinatra ve dean martin başrollerdedir. kumar, aşk entrika falan.. iyidir hoştur.
  • 5 dalda oscar adaylığı bulunan film.
  • frank sinatra'ya ilk oscar'ını getiren from here to eternity filmi james jones'un romanından uyarlanmıştı. pek sevmiştim bu filmi. bu uyarlamadan sonra sinatra, jones'un some came running uyarlamasının da başrolünü üstlendi. bu filmi vincente minelli yönetti. sinatra'ya dean martin, shirley maclaine ve martha hyer eşlik etmişler. sonuç: 5 oscar adaylığı almış bir drama. adaylıkları şunlar: leading dalında maclaine -ki aktrisin lead olduğunu söylemek zor aslında-, supporting dalında hyer -aktrisin supporting olduğunu söylemek zor, bence maclaine supporting, hyer lead dalına aday olmalıydı-, supporting dalında arthur kennedy, kostüm ve müzik dalları. ilginçtir, sinatra'yı aday göstermemişler. gerçi bakıldığında öyle adaylık bir performansı da yok bu kez. from here'de daha iyiydi. maclaine ise iyi oynamış ama adaylık fazla olmuş kanımca. oscar'la ilgili son not: minelli bu filmiyle değil de aynı yıl gösterime giren gigi ile aday olup oscar'a uzandı.

    bu film yanlışlıkla memleketi parkman'a gelen eski asker, yazamayan yazar dave'in (sinatra) abisiyle sorunlu ilişkisine, kumar tutkusuna, yazarlığına, öğretmenlik yapan gwen'e (hyer) âşık olmasına odaklanıyor. martin kumarbaz bama'yı, maclaine ise dave'e âşık olan ginnie'yi oynamışlar. ne yazık ki film iyi değil, ortalama bir film. izledikten hemen sonra akıldan uçup gidiyor. minelli'nin en iyi filmlerinden olamamış. kötü bir film değil kesinlikle, fakat bir etkileyiciliğe sahip değil. her şeyi yüzeysel. yardımcı karakterler iyi yazılmamış. karakterlerin birbirleriyle ilişkileri derinleştirilememiş. senarist, hyer'ın oynadığı gwen'in dave'i neden reddettiğine dair iki laf edememiş, bama'yı ve dave'in abisini, abisinin eşini yüzeysel bırakmış, dave ile geçmişteki sorunlarını anlatmayı unutmuş(!). finali ise vasattı. filmin birden gerilime ve trajediye kayması filmin o anki tonuna uygun olmamış. kısacası sıkılmadan izleniyor ama sorunlu bir film. maclaine enerjisiyle, hyer da güzelliği ile filmi renklendirmişler, filmin izlenilirliğini artırmışlar.

    filmin aşka susayanlar adında yerli yeniden çevriminin de yapıldığını belirteyim. ekrem bora ve kenan pars başrolleri üstlenmişler.
  • esinlenilen eserin gerisinde kalan film. daha başarılı olabilirdi halbusem.
  • shirley maclaine,rolünü öyle oynamış ki,o kızın bundan daha iyi canlandırılması mümkün değil;sallapati oynuyormuş gibi görünüyor ama değil işte,umarsızlığın,ezilmişliğin böyle güzel canlandırılması az bulunur.
hesabın var mı? giriş yap