• kadrolu öğretmenden en belirgin farkı ssk'lı olmasıdır. daha sonraki en belirgin farkı özlük haklarının sabit olmamasıdır. daha sonraki en belirgin farkı kıdem atlayamamasıdır. daha sonraki göze çarpan farkı maaş günlerinin stabil olmamasıdır.

    (bkz: sözleşmeli öğretmenlik)

    not: gün itibarı ile 10 bin kişi daha bu ikinci sınıf öğretmenlik mesleğine adım atacaktır.
  • kademeli olarak kadroya geçirilecekleri haberi, bugün bizzat hüseyin çelik in kendisinden beyan olunmuştur..
    bundan böyle 1. bölgede 5 yıl, 2.bölgede 4 yıl, 3. bölgede 3 yıl çalışma koşulunu yerine getiren her sözleşmeli örtmen kadro madalyasını sinesinde taşıyacak imiş..devamını ve içeriğini duyiciiz tabi ki ilerleyen günlerde..
  • eşek gibi çalıştırılıp üç kuruş maaşa bu kutsal görevi yaptırmaya zorlanan kişiler için hamal da diyebiliriz. kaldı ki bazı öğretmenlerimizi sırf bu yüzden kaybediyoruz.
  • sözleşme = mavi donun var mı? yaz, donunu kendi getiriyo...
  • 663 gün önce kadroya geçirilecekleri söylenmiş ve 663 gün boyunca ara ara tekrarlanmıştır.
  • 4 yıllık eğitim fakültesi bitirdiğiniz halde maaşı; lise mezunu polis, imam, hemşire kadar olmayan bir meslek...

    not: dalgınlıktan cristiano ronaldo başlığına yazmışım bu yazıyı, uyarılar için tşk ederim.
  • (bkz: #20691256)
  • (bkz: #21459563)
    (bkz: #21460232)
  • recep tayyip erdoğan 'ın ikinci plan seçim vaatlerinin baş maddelerinden. zira halen 70 bin sözleşmeli öğretmen atanmış durumda aileleri ile birlikte değerlendirildiğinde 500 bin kadar oy demek oluyor bu sebebledir ki tayyip erdoğan seçim vaatlerinde sözleşmeli öğretmenleri kadroya alabileceklerinden bahsetmiştir daha önce hüseyin çelik ve nimet çubukçu tarafından dile getirilen bu düşünce gerçeğe dönüşmemiştir. tayyip erdoğan'a göre sözleşmeli öğretmen doğuda bulunan öğretmen açığını kapatmak için yapılmıştır. özür grubu dışında tayin hakkı verilmemiştir. sözleşme imzalandığı yerde uzun yıllar tayin hakkı olmadan çalışmaya zorlanmaktadır. yine bir öğretmen 86 ile sözleşmeli olarak atanmışken bir öğretmen 50 puanla kadroya alınmıştır. bu durum tıpkı öğretmen atamalarında olduğu gibi adaletsizliğe sebep olmaktadır. bir yanda sözleşmeli öğretmen atayıp bir yandan da batıda ilk atama ile atanmış olanların zorunlu hizmetinin kaldırılması da çelişkiye sebep olmakta sözleşmeli öğretmenlerin hakları yenilmektedir. sözleşmeli öğretmenler haklarını istemektedirler ve görünen o ki önümüzde ki seçimlerde atanamayan öğretmenlerle birlikte önemli bir oy potansiyeli oluşturmaktadırlar.
    (bkz: adalet herkesin hakkı)
hesabın var mı? giriş yap