• --- on edit ---
    pixelsandfrequencies basligin ilk entry'sini silince ya da entry bir sebepten silinince baslik basima kalmis. kendisi kadinlarin sozlukte kadin olduklarini konu cinsellik olunca belli etmemeleri gerektigini savunup, sonrasinda gelen karsi savlarla entry'sini 350 kere editleyip "ben kadinligini ilgi cekmek icin kullanana laf ediyorum, kimse beni anlamiyor yaaaa" demis, kendisine gelen bir takim ozel mesajlari ifsa edip, "tezini" kanitlamak icin, cinsellik hakkinda yazan, kadin olmasi muhtemel bir sozluk yazarini nickini de paylasarak hedef, pardon, ornek gostermisti.
    --- on edit ---

    cok yanlis bir yaklasimdir. kadin olunca susmak gerekir aslinda cunku kadin olmak ulu orta aciklanacak bir sey degildir.

    hayir, cok merak ediyorum, bir kez kendinize sordunuz mu "acaba kadinin cinsiyetini ve kendini belli etmesini yadirgadigim icin gozume batiyor, herhangi bir entry'yi bir erkek yazdiginda hic dikkatimi cekmiyor ve okuyup geciyorum ama yazar kadin oldugunu belli edince, ataerkil duzen ya da icsellestirilmis beklentiler sebebiyle kadinin ya bu ortamda var olmamasini ya da kadinligini on plana cikarmamasini bekledigimden, disilerin yazdigi her cinsel icerikli entry gozume takiliyor olabilir mi" diye?

    sormayin bence de, ne gerek var esitlik filan?

    edit: hic not dusup tartismayi uzatma niyetim yoktu ama bazen cinsiyetci insanlara cok guluyorum, siz de gulun istedim.

    hemen baslik sahibinden alintilarla basliyoruz.

    --- alinti ---
    adamın altta dediği şeye bak, senin gözüne batıyor olabilir mi falan.
    --- alinti ---

    demek istedigimi sanirim baska hicbir alinti daha iyi anlatamazdi. demek ki bir insanin cinsiyetinden emin olamayinca "erkektir o zaman" familyasina mensup kendisi. ayrica gozunuze batmasi gozlem yeteneginizin muhtesemliginden degil efendim, sizi suraya yonlendirelim (bkz: algida secicilik)

    --- alinti ---
    "evet ben kadınım ve makyaj malzemeleri bla bla" dese neyse, gayet anlaşılabilir bir durum.
    --- alinti ---

    saniyorum buradan kadinlar adina cikarilmasi gereken ders, kadinlarin makyajdan bahsedebilecegi ama bunun disinda cinsel hayatlarindan, tecrubelerinden, yasamin makyajla ve kadinlarla ozdeslestirilen diger seylerle ilgili olmayan kisimlarindan anonim olarak bir sozlukte bile bahsedemeyecegi. cok dogru dusunmussunuz, ne diyeyim.

    --- alinti ---
    ya her şeyi de geçtim bir insan neden kimliğini yazılarından önde tutar anlamıyorum. birisi mesaj atıyor ve soruyorum, benim cinsiyetim nedir diye bana ne senin cinsiyetinden diyor.
    --- alinti ---

    arka arkaya gelen iki cumlede celisme rekoru saniyorum bu cumlelerle kirildi. kimliginin yazilarinin onunde tutulmasini istemeyen birey, cinsiyetinin onemi olmadigini belirten insandan da sikayet ediyorsa, ortada ciddi bir sorun var bence.

    ayrica baslik sahibini ozel mesajlarin ifsasi ve bunun yaptirimlari konusunda dostca uyarmak isterim.
  • hep birlikte dale spender'i hatirlamamiz gereken başlık.

    şöyle der:

    "kadının konuşkanlığı erkeğin konuşkanlığı ile değil sessizlikle karşılaştırılarak ölçülür. kadınlar erkeklerden daha fazla konuşmalarına gore değil, diğer sessiz kadınlardan daha fazla konuşup konuşmadıklarına göre yargılanırlar."

    gel gelelim spender bunu 1980'de söyledi, üzerinden 37 sene geçti. kafa aynı kafa.
  • verilen cevap da her zaman aynıdır:
    (bkz: hoşgeldin harun abi)
  • kadınların nefes falan da almaması gerek ne o öyle
  • ben erkeğim açtığım başlıkla bunu höykürüyorum demek çok normal çünkü. bunlar hep "göster amcaya pipini" nesli.
  • kimse size kadın değilsiniz demiyor ki zaten.... yoksa diyorlar mı? yok yok demezler...
  • başlığın açılma sebebi şu başlık sanırım: (bkz: kızıl saçlı bir türk kızı olmak) burada gerçekten bir ilgi çekme isteği olabilir. çünkü burada girilen entri kızıl saçla ilgili hali hazırda açılmış başlıklarda da dillendirilebilir sanki. ayrıca yeni yazar olunduğunda gelen "benim yazdıklarımı kimse okumuyor" hissi de çaylaklıktan yeni çıkan yazarları çeşit çeşit taktik geliştirmeye itiyor olabilir. sadece ilgi çekmek için yazan bir sürü yazar var sözlükte. bir çırpıda aklıma on isim gelir sanırım. fakat başlığın ilk entrisinin sorunu ilgi çekmekle değil. "hem kadın olup hem ilgi çekmeye çalışmakla." zira başlıkta vurguyu kadın olmaya yapıyor. bu nasıl bir hadsizlik? aman allahım! hepinizi kınıyorum sevgili kadınlar! *

    yakındığı diğer konular da oldukça enteresan. tinder ve prezervatif gibi iki konuyu örnek vermiş. bugün sanırım tinder başlığında bir prezervatif tartışması dönmüştü. oradaki tartışmayı alevlendiren de bir bey abinin prezervatif kullanmaktan imtina ettiğini beyanı ve kullananlara cahil vurgusu yapmasıydı elf gozlerim beni yanıltmadıysa şayet. neyse fazla uzatmaya gerek yok ama şu çok garip bence, heteroseksüel iliskiler hala en yaygın cinsel ilişki türüyken, bu tip başlıklarda kadınların yazmasından rahatsız olmak. yani prezervatifi ve tinderı sadece eşcinsel erkeklerin kullanmadığını var sayarsak, ki bu yönde çok kuvvetli şüphelerim var* , kadınların da bu konularda fikir beyan etmesi kadar doğal ne olabilir ki? gerçekten neden bundan rahatsız olunur ki? kadının cinsel olarak aktif olduğunu belirtmesinin bir erkeğin aktiflik vurgusundan ne farkı var? bu yönde entriler giren onlarca erkek hesabi var. neden kadın vurgusu sayın yazar? ( bu arada zaten yanlış hatırlamıyorsam kızıl saç başlığında başlık sahibi söz konusu yazara "ayar" da vermişti. hızını alamadıysa demek.)

    haa mesele kadın olduğunu vurgulayan entrilerin fav alması, beğenilmesi, hedeflediği ilgiye mazhar olması vs ise en önce toplumsal bilinçaltımızda yatan iğrenç bir fikiri eleştirmek lazım önce: ellere var da bize yok mu? yani bir kadın cinsel olarak aktif olduğunu gizlemiyor mu, seviştiğinden açık ya da örtülü bir şekilde bahsediyor mu? e o halde benle de sevişir, "ha bir eksik bir fazla" gibi bir zihin yürütme maalesef var. kandırmayalım birbirimizi. asıl sıkıntı bu zihniyette değil mi sence de? yoksa ilgi çekmenin bu kadar merkezi olduğu bir dönemde her türlü platformda insanlar ne taklalar atıyorlar. ama dediğim gibi başlığın derdi ilgi çekmekle ilgili değil kadınların ilgi cekmesiyle sanırım. kadın dediğin cinsiyetsiz olmali, pembe metrobuse binmeli oysa tek parça olarak bu toplumda var olabilmek için.

    edit: başlık oldukça rahatsız edici. bunun sebebi de, kadının kadınlığını vurulmasının rahatsız edici bulunması. toplumsal alanda kadın olarak var olmak bazı kurtarılmış alanlar dışında oldukça zor zaten. hele ki cinsel olarak aktif olduğu bilinen bir kadın olmak. batıdaki büyük kentlerin gorece gelişmiş semtlerinden doğuya, taşraya vs (artık adına ne derseniz deyin) gidildikçe artarak zorlaşıyor. (bkz: dul olmak) mesela taşrada dul olmak erkeklerin sarkıntılık yapması için geçerli bir neden sayılabiliyor. en azından bir zamanlar aktif bir cinsel hayatı olmuş bir kadın söz konusu çünkü. ne de olsa ha bir eksik ha bir fazla. içki içmek ya da. bir kadın içki içiyorsa muhtemelen "yolludur". bakın abartmıyorum hem kendi deneyimlerimdem hem de bana anlatılanlardan taşra zihniyetini oldukça iyi biliyorum. yani demem o ki, gündelik hayatta zaten kadınlara yeterince baskı yapıyoruz. burada kullanıcı isimlerinin ardına saklanarak bari yazabilsinler istediklerini. kaldı ki gün içerisinde envai çeşit cinsellik konulu başlıkta, erkekler onlarca entri giriyorlar zaten. şu kadın cinselliğini baskılamaktan, öcüleştirmekten bir vaz geçemediniz yahu! cinselliğin bu kadar konuşulduğu bir ortamda aman kadınlar konuşmasın!
hesabın var mı? giriş yap