• mason oldugunu aciklamaya hem cok benzer hem de benzemez. zaten bu konuyu yumurtlama sebebim, cikis noktam da aslinda bu.

    hatta dileyenler burda ayrilsin, surada daha genis bir perspektiften bakalim yukardaki konuya:
    (bkz: mason ve sozluk yazari arasindaki farklar)

    yazarimiz, elit oldugunu dusundugu surece, kendinin de bu gruba ait oldugunu belirtmek ihtiyacini hissettikce, onune gecilmez bir arzu ile bu aciklamayi yapmak isteyecektir;cunku yazarimiz, bunu yapmayi aklina koymustur.

    bu yolda onune engeller de cikabilir, ama o inatcidir, hem de ustune ustluk sebatlidir.

    siradisi (ama ayricalikli anlaminda bir siradisilik) insanlarin mutlu bir coming out yapislari sozkonusudur bir nevi. her kendini ortaya koyus, toplumda o kadar rahat karsilanmamaktadir netekim.

    hani gizli olmasi da mecburiyettendir sanki, cunku adettendir, agir ol oturakli oldur hep isitilen icsesten, ama bir diger icses bagirmaktadir: "bu da bir tur eglenceli ustunluktur, neden acikca belirtmiyorum ki bunu, her hafta buradan birine mail atip * giydirme *, kalaylama ve dahi yaglama ballama sansim var,muthis bir grupla dinamik bir iletisim icersindeyim, asagilanan forumlarin chat gruplarinin bir kopyasi olmamak icin cirpinan guzide bir yerdeyim" etc etc..

    cesitli yan amaclarda da gozu olabilir insanin, terfi isteyecegi patron konumundaki insan sozluk yazari ve hastasidir, bir kizi etkilemeye calisiyordur, yeni bir ortamda hissettigi ezikligini bu yolla baska yone yansitmak "saygi" gormek pesindedir, dir dir dir... sozluk burada fena halde kullanilmaktadir, ama tabii kim kimi elestirebilir..

    genel anlamda bakildiginda iki ihtimal vardir; 1: yazarligini aciklayacagi kisilerin de sozluk yazari olmasi, veya 2: olmamalari (ki bu bircok zaman hava atma kapsamina girecek bir eylem olma tehlikesini tasir,amaclarin bazilari yukarda maddelenen seylerdir, muhakkak ki genellemek yanlistir yine).

    birincinin de elbette iki kolu vardir, biri normal olan durum, digeri aslinda aciklayici durumdaki yazarimiz, karsisindakilerin de yazar olduklarini bilmeden, tamaman hava atma niyeti ile konuya girebilir, karsidan "aa ben de yazarim" cevabini alip sevinebilir, sisebilir, "heheyt, kacinci nesildensin bakalim sen minikkus" muhabbetine girilebilir..

    burada komik olan sey, herkesin sozluk yazari olmaya cok farkli anlamlar veriyor olmasidir, her ne kadar "sozluk yazari oldugu icin utanan" birini tanimiyor olsam ve hayal bile edemesem de,bu topluluga ait oldugunu ancak topluluk elemanlarina aciklamak isteyen, yani yalnizca "ben de sizdenim" diyebilmek maksadi ile -ki bunu da grup icinde iletisimini saglamak acisindan sarfetmek sarti ile- aciklayanlarin icinde bile dusunce farkliliklari oldugunu tahmin ediyorum. bazilari daha "koyu" daha kapali bir cocuksuluk icinde bu olayi algilarken (ki zannederim nesil sayilari artmadan once bu boyle idi) bazisi herhangi bir sikinti icinde degiller. sanirim zaman icinde de bu degismis olmali, sozlugun kurulusundan bugune.. bir de bazilari var ki desifre olmaktan korkuyorlar, onlarin da inatla ustune yurumek lazimdir **

    sozluk yazari olmak hakkinda yazarlarin, okurlarin, okumayanlarin dusunceleri her ne olursa olsun, benim icin bu aciklama eylemi, enstantane olarak baslibasina ilgi cekicidir. her biri eglenceli ve insanin ruhunun deinliklerinde yatan turlu zayifliklari ortaya cikaran, cogu da muhtemelen hayali olacak "ben yazarimmm" deme sekillerini ve etrafinda donen olaylarin anlatildigi bir maddeler butunu olsun bu, oyle cikti cunku.

    tabii bu konuda soyle bir gorus de var, ve bu basliga kulliyen karsi cikacaklar:
    (bkz: sozluk yazari olunmaz dogulur)
    doganlar, fotomac'in bir zamanlar reklamlarinda vardi*, o isaretle sahaya cikiyorlar muhakkak cunku, aciklamalarina gerek kalmiyordur, o kendi kendini acikliyordur. *
  • aciklanacak kisinin itinayla secilmesi gereken bir eylemdir zira "beni de yazsana" turunden tepkiler alinabilir.
    (bkz: bak guzel kardesim)
  • a- deh$et bir site, herkes bi sey giriyor
    b-tanim midir nedir
    c- entry onun adi (1 dk sessizlik)
    a- nerden biliyon sen abi
    b-sonra bulusuyorlarmis surekli, cesitli organizasyonlar duzenleniyormus piknik filan yapiyorlarmis
    c-zirve.. onun adi zirve (isinle mesgul olmaya devam eder)
    a-abi sen nerden biliyon
    b-sürekli birbirlerine laf filan sokuyorlarmis
    c-ayar.. ayar onun adi.
    a-iste ayar midir nedir cok onemliymis
    b-kendilerine bi sey diyorlar bunlar kuser midir suser midir
    c-yazar yazar onun adi
    a-abi sen herseyi biliyon ajanmisin
    c-hayir ben.. ben eksi sozluk yazariyim.!!
    a-vaaaaay..
    b-vay munagoyum bea.. cekilin cekilin
    a-abi yazarmis.
    c-oyleyim.. mesgul etmeyin beni, yarinki entrylerimi hazirliyorum.
    a-kusura bakma, bilemedik.. cay getiriym mi abi..
  • açılın ben sözlük yazarıyım.
  • - anne ben sözlük yazarıyım.
    - sofrayı toplamama yardım et de sonra sözlük mü yazıcan lugat mı yazıcan ne yazarsan yaz
  • (abartan insan modeli.. )

    (basin toplantisi)

    -hepimizin bildigi gibi 19 mayis 2004 de ssg bey sozlük yazar alimlarini disariya acmistir. menejerimin bana verdigi bu bilgi dogrultusunda acilimlarin basladigi günün ertesi basvurumu yaptim. basvurular haliyle oldukca fazla olmustur. bugüne kadar yazar olamayisimi bir kisim medya beceriksizligime verip beni siradan halk gibi gostermeye calismistir. pek cok insan uzerime gelmis, komik olmadigimi sozluk yazari olamadigimi ve olamayacagimi soylemislerdir. hic kimse yapilan basvurularin fazlaligini goz onune getirmemistir. 31 ekim 2004 de mailime gelen bilgi sonucu belli olmustur ki; bugün ben yazarim. sözlük yazari. bu büyük olusuma katki saglamak icin elimden gelenin en iyisini yapmak icin varimi yogumu ortaya koyacagima ssg beyefendiye buradan bildirmek iserim.

    geldiginiz icin hepinize tesekkür eder, sozluk yasantimda mutlu bir kariyer icin ilk adimimi atmis oldugumu ve bundan duydugum kivanci türk halkinla paylasmaktan gurur duyuyorum.
  • bu olayın sonrasında nickinizi de öğrenmek isterler doğal olarak. olur ki bunu da açıklarsanız sözlükteki özgürlüğünüze veda edebilirsiniz...
  • sözlük yazarı olduğunu açıklamak sorun olmasa da insanların nick öğrenmedeki ısrarları yazar kişisine zor anlar yaşatabilir.sonuç olarak en yakın arkadaşların da desteği ile ve "hadi söyle" gibi fişeklemeleriyle olur da söylerseniz bilin ki pişman olacağınızın resmini kendi ellerinizle yapmış olursunuz.
hesabın var mı? giriş yap