• tv dizilerinde bir olayin birden cok bolume yayilmasi. ornegin sezonun basinda bir olay olur, protagonistimiz bazen 2 bazen 3 bolum bunu cozmeye calisir, arada da birkac tane bolum-icinde-cozulen-hikayeli "filler" tabir edilen bolum izleriz. bu cozmeli 3 bolum arka arkaya da verilebilir (o zaman sezon icinde bir story arc bitecek cok gecmeden baskasi baslayacak demektir) ya da araya dolgu bolumler serpistirilmis de olabilir. dizi yazarlari isi yuzsuzluge vurup sezon basindaki materyali sezon sonunda da kullanabilirler, iste o zaman sonraki sezona da cliffhanger atilmissa okkali bir kufur haketmislerdir, heroestan (ya da kimsenin iyi ki bilmedigi thresholddan) beter olsunlardir.

    ornek verelim:

    "firtina p.i." diye bir dizimiz var diyelim:
    - dizimizin 5. bolumunde yeni bir seri katil ortaya cikar (bkz: here comes a new challenger)
    - bu katil vatmanlari katletmektedir, ulkedeki vatmanlar panik icindedir
    - otopsi sonucunda katilin kurbanlarina akbil yutturdugu ortaya cikar (gereksiz detay ama seyirciyi bagliyor, vay be akbili nereden bulmus filan diyoruz)
    - kahramanimiz firtina p.i. bolumun sonunda katilin 4. cinayetini engeller, bir vatmanin hayati kurtulmustur.
    - bu hayat kurtarma sirasinda katil ile yuzyuze gelir, ama katili elinden kacirir, bolum biter

    6 7 ve 8. bolumlerde ne vatman katili ne vatmanlar gorunur (bunlar filler bolumler, firtina p.i. olaylari cozer bolumler biter)
    9. bolumde vatman katili bu kez dedektif p.i. 'in en yakin arkadasi ve dostu vatman ahmed'i ele gecirir iskenceye baslar, to be continued
    sezon finali 10. bolumde vatman katili yakalanir, vatman ahmed genelde kurtulur....

    ya da bazen vatman katili yakalanir ama perde arkasinda onu azmettiren bir sosyopat vardir, seyirciye gosterilir seyirci huzursuz edilir. buyrun story arcimiz 2. sezona (eger dizimiz renew edilirse) uzamis oldu.

    - opsiyonel olarak vat-der ve vatmanlar lokali kahramanimiza plaket verebilir, batman ve batman (plaka kodu 72) esprileri bolca yapilabilir.
  • (bkz: arc/@dialago)
hesabın var mı? giriş yap