• ne zaman canım çekse yesem, hep kenarını getiriyorlar. katır kutur ne yediğimi de anlamadan kalkıyorum. madem işkence çeker gibi yiyorum daha az para ödeyeyim. göbeğini yiyip, ağzında yufkanın ayrı peynirin ayrı dağıldığı adamla niye aynı parayı ödüyorum anlamadım.
  • görüyor ve arttırıyorum; bence kenar hiç satılmamalı. kenarı tepsiye olabilecek en yakın yerden kesilip, tepside kalan kurumuş bölüm ticari mal olarak kullanılmamalı.

    ek: görüyorum ki, aşağıdaki girdilerde su böreği gibi, bütün özelliği; yumuşacık olması için hamurunun önden suda haşlanması olan bir böreği, kurumuş, sertleşmiş, çatır çutur seven, damak tadı bizlerden çok daha gelişmiş, börek gurmesi arkadaşlar var. e madem ki, su böreğinin suyla alakası kalmamış ve kurumuş kenarlarını ortası kadar ya da daha çok sevenler var; o zaman, o kenarları bu kuru seven arkadaşlara su böreği fiyatına satarsanız, işletme olarak siz de zarar etmezsiniz. bu sayede, bizim gibi su böreğini ideal yumuşak haliyle seven, damak tadı az gelişmiş zavallılar da, su böreğini arzu ettiği gibi yumuşak yemiş olur.
  • kenarları ikram olarak verilmeli. burada bir börekçi var, dükkana girdiğinizde hemen o kenarlardan bir parça ikram ediyor. böylece kimseye kenar vermemiş oluyor. tabi ki fiyatı pahalı.
  • su böreğinin kenarını kesip atan ve müşteriye vermeyen biri çıkarsa daha fazla para ödeyerek ondan alırım.bu böreği kenarı amacına hizmet etmiyor. sırf israf kültüründen dolayı o yavan ,böreğin lezzetini katleden kısmı yemek zorunda kalıyoruz.birde bunun kenarını kesim şeklinden dolayı kendin ayıramıyorsun bütün halinde ağzına geliyor. vatan haini kenar.
  • katıldığım önermedir.
    hatta çözümler de sıralanmış
    en mantıklısı kenarı inceden bir kez daha kesmek.
    edit: yağmurlu havada su böreği aldırdınız.
  • kenarını severım. sen sevmiyorsan benimkinin ortasıyla değiştiririz ama sen farkını bana verirsin.
  • böyle bir durumla muhtelemen çokça karşılaşmışsınız. satan yerde söyleyin kenarını istemiyorum gelirse tabağı geri gönderirim. ben buraya tahta gibi kenar yemeğe gelmedim de. utanır belki bir daha yapmaz.

    ayrıca yenmeyeceğini bildiği halde onu tabağa koymaktan ar etmeyen bir esnaf ahlâkî olarak yozlaşmıştır. bu tip kişiler vergi vermez, fiş kesmez, malzemeden kaçınır veya tarihî geçmiş peynir, kıyma vs kullanır.
    özetle, arkadaşın derdi küçük değil, ticari ahlaksızlıktan şikayetçi.
  • özellikle kurye ile gelen siparişlerde yapılan çakallıktır. silme kenar göndermiş bana bir oç işletme. ulan 1 kg börekte silme kenar göndermek biz süper zekayız sen de malsın demek. açıp baktım al götür bunu dedim. yediğim tek börek bu onda da böyle oçları ile uğraşıyoruz.

    sonra görseli alıp google yorumlardan bir girdim diğer mecralardan çıktım.
  • top of the muffin to you! dedirten hezeyan.

    (bkz: the muffin tops)
  • kim diyor bunu devlet bahçeli mi?
hesabın var mı? giriş yap