• narkotikler sınıfından opiyat bağımlılığında kullanılan buprenorfin ve nalokson içeren dilaltı kullanılan ilaç *. endikasyonu yerine koyma şeklindedir. ilaç ağır karaciğer harabiyetine sebep olduğundan kişinin karaciğer fonksiyonları izlenmelidir.
    (bkz: ukte)
  • kırmızı reçeteyle alınabilir.
  • icinde buprenorfin yani morfin ve naloxen bulunan kırmızı reçeteli eroini bırakmak ıcın verilen ilaç.avrupada icinde naloxen bulunmayan formuluyle de satılıyor.naloxone opiyat reseptoru blocklar.bu da demek oluyor ki bu ilacın kafa yapmasına engel olmak.ulkemizde neden naloxonelı suboxone bulunmasının sebebiyse de eroin kalitesinin zayıf olması ve eroinmanların bu ilacı kötüye kullanmasını engellemektir.eğer suboxone da naloxen bulunmasaydı butun turk eroinmanlar bu ilacı iğne yapıp kafa yapacakları.eroini bıraktıran krizi kesen tek ilaçtır.3 tane de içseniz iğne de yapsanız kafa yapmaz.kötüye kullanılması imkansızdır.bu ilaç altın gibidir eroin 5 8 saatte bir krize sokar ancak bu ilac tek bir dozla butun gun kendinizi iyi hissettir.bırakıldıkdan 4 gun sonra etkisi 36 saate kadar cıkar.eroinle birlikte alındıgında eroin kesınlıkle kafa yapmaz etksini göstermez naloxone etkisi.bu ilacı eroini bırakmayıp paranız olmadıgında suboxone - eroin şeklinde alırsanız belli bir sure sonra reseptorlerınız allak bullak olur suboxone u bıraktıgınız halde eroin kafa yapmamaya baslar.böylelikle eğer folyo iciyorsa kişi iğne yapmaya başlar.eğer bu ilacı kullanmak istiyorsanız ve eroini kesinlikle bırakmak istiyorsanız kullanın yoksa haliniz duman olur.
  • buprenorfin ve nalokson içeren mucize eroin bağımlılığı ilacı
  • 4:1 oranında buprenorfin ve nalokson içeren, opiat sürdürüm tedavisi için kullanılan pahalı ilaç. ülkemizde siboksin, suboksan, siboks gibi isimlerle de anılırken amerika'da the bupe olarak da isimlendirildiği bilinmektedir. ilaç parsiyel opiat agonisti ve opiat antagonisti (nalokson) içerir. kombinasyonundaki nalokson oral ya da dil altı yolla alındığında antagonistik etki yapmazken damar yoluyla kullanıldığında antagonistik etki yapar. yani nalokson, abuse riskini önlemek için ilave edilmiştir. kırmızı reçeteyle satılır. yasa gereği şu anda sadece amatem'lerde kullanılmaktadır.
  • (bkz: mr. robot)
  • suboxone yalnız eroin ve diğer opiyatlara bağımlılığı olanlarda kullanılır. bir kişiye suboxone tedavisinin başlayabilmesi için eroin ve diğer maddelere bağımlı olduğu tespit edilmelidir. bunun tespit edilebilmesi için idrarda opiyat metabolitlerinin tespit edilmesi ve yoksunluk belirtilerinin gözlenmesi gereklidir. suboxone ile birlikte alkol veya benzodiazepin (diazem, nervium, rivotril, roche) kullanımının olması ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir. bu nedenle suboxone tedavisi sırasında kesinlikle bu maddelerin kullanılmaması gerekir.
  • kendine bağımlı eder fakat azaltılarak bırakılır.
    bir de suboxone eczaneden ayda bir alınır eroin ise her gün torbacı bekletir.
  • ülkemizde 8:2 ve 4:1 oranında buprenorfin/nalokson bulunan 2 çeşitiyle satılan, opiyat bağımlılık tedavisinde kullanılan maddenin "yerine koyma" amacıyla verilen ve çok da işe yarayan bir ilaçtır. tansiyon ve kalp rahatsızlığı hastalıkları için verilen bazı ilaçlar gibi dil altında bekletilerek kullanılır. bağımlıları hayata bağlayabilen yegane ilaç olsa da uzun süre kullanımında kendisi de bağımlılık yapar; birden bırakıldığında yoksunluk krizi ve sonrasında ara ara çok şiddetli cravingler yaşatabilir. o yüzden doktorunuz nasıl uygun gördüyse öyle kullanmak, kafanıza göre iş yapmamak elzemdir.
    p.s: umutlanan varsa hiç boşa umutlanmasın; en basit hâliyle anlatmam gerekirse buprenorfin de bir narkotik ve opiyat ailesinden gelse de ilacın içindeki yapışık kardeşi nalokson kafa olmanızı sağlayan reseptörlere bloke koyarak buprenorfin sayesinde uyuşmanızı engeller. abuse edilme riski yoktur.
hesabın var mı? giriş yap