• sünnet her yaşta yapılabilmekle birlikte; özellikle 3-6 yaş arasındaki çocuklara önerilmemektedir. yenidoğan dönemi; cerrahi işlemin rahatlığı, yara iyileşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın kolaylığı ve henüz kişilik oluşmadığı için psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle sünnet için en ideal dönem olarak kabul edilmektedir. 2500 gr ağırlığın üzerinde ve ilk 24 saatini doldurmuş yenidoğan bebekler sünnet için en uygun adaylardır.
    (bkz: sünnet olmanın faydaları)
  • +18.
    bırakın kendi karar versin amk.
  • amına koyam boyle cerrahi işlemin. travmadır. kur'an ile alakası yoktur.

    cahiliye devri arapları arasında da devam edegelen bu amına koydugum adeti. sadece erkeklere değil kadınlara da uyglanmaktaydı, halen uygulanıyor.

    edit büdüt: islamda kadına sünnet yokmuş diyen orospu cocukları özel mesaj olarak ağlayıp duruyorlar. sevgili orospu cocugu basit bir google aramasında bile göreceksin kadınları da sünnet ettiğinizi. ayrica mevzu kadının sünnet edilmesi. özel mesajların ifşasının suç olduğunu bildigim için bazı orospu cocuklarını sansürleyerek paylaşıyorum.

    http://prntscr.com/odlkzj bunlara cevap ver amın feryadı

    edit büdüt 2: bu son edit, zirlayan zirlar özel mesajdan. tıbbı olarak faydalı diyen, yobaz orospu cocukları; allah noksan mı yarattı? hatalı mı yarattı? ulan iyice gaza gelip, allah'ın unuttuğunu yazacaksınız utanmasanız. gerekli olsaydi allah unuturmuydu? avrupa kırılıyor di mi sünnetsizlikten? pervasız orospu cocugu ya. rab beyin vermış kullan oç. oku diyor oku..
  • başlıktan çıkardığım sonuca göre yapılmasını gerektiren bir sağlık problemi yok ise yapılmamalı ya da seçim muhatabına bırakılmalı .dini bir dayanağının olmadığını açıkça gösteren kutsal kitabımızdan bir ayeti, belki gözden kaçmıştır düşüncesiyle paylaşıyorum.

    4/nisâ-119: 'onları başlarına buyruk hale getirerek hak yoldan uzaklaşmalarına dalâleti, bozuk düzeni, helâki tercihlerine imkân sağlayacağım. mutlaka onları boş kuruntulara sevk edeceğim, kesinlikle onları idare edeceğim, sağmal hayvanların kulaklarını yaracaklar, putlar için bel yapacaklar. şüphesiz onlara emredeceğim de, allah’ın koyduğu dini, düzeni, yaratılışa uygun özellikleri, kanunları, safiyeti, masumiyeti, yapılan taahhüdü, kurulan düzeni bozarak değiştirecekler.' dedi. kim allah’ı bırakarak kulu durumundaki şeytanı, şeytan tıynetli ahlâksız azgınları, şeytanî güçleri dost, veli, koruyucu edinir, hâkimiyetine girerse, apaçık bir zarara, ziyana uğramış olur.
  • valla beni kurbanlık koyun gibi tuttukları için bebek yaşı uygun görüyorum.ben 7 yaşında olmuştum.kimseye tavsiye etmem
  • çocukları bırakın. büyüyünce kendi karar versin olup olmayacağına
  • tabuta koymadan önce.
  • islam'ı kaynaklarda (hadis dahil) yeri olmayan, kuran'a aykırı olan cerrahi uygulamadır.

    hz. muhammed'in hayatında ve sahabelerle ilgili yüzlerce kaynak içinde, sünnet olduklarına ilişkin bir kayıt yoktur.

    edit : hadis ve siyer ne kadar tartışılmalı kaynaklar olsa da kuran'da da kendine yer bulamamıştır.
  • andropozdan sonra.

    artık ucunu mu aldırırsın, kökünden mi kestirirsin pek bir ehemmiyeti kalmadığı için gayet makul zamanlamadır.
  • 2 yaşından önce veya 6 yaşından sonra. sebebi de odipus kompleksini atlatmadan yapılan sünnetin bir takım gelişimsel bozukluklara yol açabileceği düşüncesidir.
hesabın var mı? giriş yap