• türkiye'nin maşası konumunda bulunan selefistlerdir. üyelerinin %90'ını istanbul'da görseniz aman işidci diye polisi ararsınız. suriye maceramızın en kötü yanı yem olarak kullandığımız bu adamların varlığıdır.
  • öso'nun tüm unsurlarının birleşerek oluşturduğu yeni silahlı kuvvet.
  • terör örgütüdür. diğer terör örgütlerinden farkı bizim paralarımızı cukkalamasıdır. suriyede savaş ganimeti kapmaktan başka derdi olmayan bir topluluktur. bu gün bizim paramızla bize çalışan, yarın başkasının parasıyla ona çalışır. kendi ülkelerine tıpkı pkk gibi kalleşlik etmiş bir topluluktur. çoğu sakalını kesmiş cihatçıdan başkası değildir.
    ayrıca afrinde gördük çoğu bir iki mermi yiyince topuklayacak tiplerdir ve malesef yine yerine bizim mehmetcikler yetişip şehit olmuştur.
  • özgür suriye ordusunun yeni adı. inşallah yarın öbür gün bizim ülkeye bela olmaz. diğer devletlerin terör örgütlerini beslediği zaman o terör örgütlerinin dönüp dolaşıp kendisine destek veren ülkelerin başına nasıl çorap ördüğünü çok gördük. bir de benim anlamadığım şu, gidişata göre esed yeniden kardeşim esad olacakmış gibi duruyor, işte o zaman bunlar nolacak? ben yukarda nolacağını yazdım da neyse.
  • bence türkiyenin kafası çok karışık bu konuda, her fırsatta 'suriyenin toprak bütünlüğüne saygılıyız' diyor ama suriyenin toprağının büyük kesimine esat hakim yani esatı yada sistemini tanımadığın sürece toprak bütünlüğünden bahsedemezsin. ikincisi bu orduya destek veriyorsan ki veriyorsun demezlermi ben bu ülkenin yöneticiyim sen bana alternatif bir grubu destekliyorsun. üçüncüsü bir kısım suriye topraklarında üniversite kuruyorsun, bu ne lahana ne pehriz değilmi...bence türkiye bu topraklar üzerinde bir kısım tasarrufu var bunu ilerde göreceğiz...türkiyenin siyaseti çok karmasık flu ve labirentlerle dolu...
  • kürtler sdf diye bir birlik kurmuştu ya. tayyip'te bunlar sdf ismi altına saklanan ypg demişti.

    hah işte bu suriye milli ordusu da bu isminin arkasına saklanan öso.

    sdf isim değişikliği fikrini beğenmiş olacaklar ki biz de öso'nun ismini değiştirelim demişler.

    kimse yemiyor bunları yok milli orduymuş bilmem ne. öso!

    edit: burada bir kısım o.ç.'ları sempatik göstermek için olayı alevi-sünni düzlemine indirmiş.

    bu yalancı o.ç.'larının adetidir olayı alevi-sünni düzlemine indirmek çünkü bölücülük olmadan nasıl insanları saçma şeylere sürükleyecekler.

    suriye arap ordusunun en çok askeri sünnidir. suriye'deki mevcut bakanların çoğu da sünnidir.

    suriye başbakanı imad khamis'te sünnidir.

    yalancı o.ç.'ları bunu söylemez.
  • bir ulkenin teröristi, diger ulkenin ozgurluk savascisidir kuralı hic degismez, ister suriye milli ordu olsun, ister pkk/ypg, ister ira, ister hamas, ister cecenler...

    senin o örgüt icin terorist mi ozgurluk savascisi mi demen de bağli oldugun ülke ile alakalı yoksa bunların tamamı, masum, sivil, bebek, kadın vs oldurur
  • tüm hdp-pkk’lıların üşüşüp saldıracağı başlık.

    neymiş işidciymiş, bak bak bak ibnenin savunma metoduna bak.

    işid bizzat amerika tarafından böşgedeki kürt ve arap yobazlara silah verilerek kuruldu.

    kurulma amacı bölge de söz de kahraman kürt savaşçılar oluşturmaktı.

    önce bir bölgeye işid giriyor bölge halkına kıyım yapıyor, arkasından ypg gelip sözde savaşarak kurtarıyor.

    böylece kahraman ypg oluyor.

    öso veya suriye milli ordusu ,ülkesini emperyalist-maocu pkk’lılardan kurtarmak için kendi topraklarında savaşmaya gidiyor.

    ayrıca dünyaya bu pkk’lı ve sempatizanları kadar oç bir grup gelmemiştir.

    dün abd kucağında savaşan bu grup bugün rusya’nın kucağına oturmak için yalvarıyor.

    bir kucaktan inip diğeri oturmada dünyaca bilinen bir becerileri var.
  • pkk neyse bu da o. aralarında fark bunlara maaşını biz ödüyoruz ve şu anlık bölücü faaliyetleri sadece suriye ile sınırlı.
  • aynı amerika’nın yeşil kuşak projesinin battığı gibi batıp yarınlarda en büyük baş belamız olacak olan islamcı sürüsü.
hesabın var mı? giriş yap