• +1 nargileyle katıldığım öneri.
  • milli iradenin gereğinin yapılmasıdır. biz vatandaşa daha en başında sorulması gerekiyordu bu güruh alınmadan önce ülkemize.
  • son seçimlerde akp ye oy vermenin keyfini yaşamış biri olarak, referandumda kalsınlar yönünde irademi kullanırım muhtemelen...

    nasıl olsa ben gideceğim, her ne kadar bugün iş bulamamış olsam da elbet bulup gideceğim...

    ne diyorduk, birimiz ensar birimiz muhacir, birbirimize kardeşlik, dostluk falan filan. işte aynen o akıma katıldım...

    ytd

    tanım: katıldıgım önerme
  • böyle bir referandum yapılmayacaktır ama yapılırsa cumhuriyet tarihinin gördüğü en net sonuç çikar diye düşünüyorum.
  • +1 kilo jöleyle katıldığım öneri.
  • allah aşkına ülkede uzun bir süre sandığa gidilmesin. bu referandumun da akp/muhalefet seçiminden bir farkı olmaz bana göre
  • çözüm nettir. auschwitz............
  • bence kalsin diyenler sehir merkezlerinde toplansin. kasmayin yani referanduma filan. il il merkezdeki meydanlara mobeselerden bakar sayarsiniz iste.

    okuyan suriyeli varsa da soyle dusunsun. hacim biz kendi gotumuzdeki boku temizleyemiyoruz. size bakamayiz. bakariz diyen de kendi fikrini soyluyor. ille kalacaksaniz, bestepede bir saray var, gidin takilin orada.
  • suriyelileri beslemeye devam edecegiz aciklamasindan sonra artık herkesin dillendirmesi ve ayaklanma başlatması gereken bi konu bu
  • desteklemediğim olay. altta başka önerilerimin olduğunu da unutmadan okuyunuz.

    neden desteklemiyorum? bakın ben de şehirlerde suriyelileri bu kadar entegre görmek istemiyorum, zira kalıcı gibi yaşıyorlar ve dönmeye emin olun niyetleri yok. fakat şöyle bir diğer yüzü var bu işin; bu insanlar döndüğünde kıyıma uğrarsa ne olacak?
    onun yerine;
    - şehirlerden çıkartılsın, gerekirse sökülüp atılsın.
    - mal mülk alanlara verilen vatandaşlıklar geri alınsın. paraları faiziyle geri ödensin.
    - vasıflı olanlar, yeterliliğe sahip bir kurul tarafından onaylandıktan sonra, sisteme yavaş yavaş entegre edilsin.
    - sağlık güvenceleri kaldırılsın, onun yerine gönüllü hizmet poliklinikleri kurulsun. sadece orada hizmet alsınlar. acil durumları tenzih ediyoruz.
    - türkçe bilmeyenler, öğrenmeyenler, öğrenmek istemeyenler kilis, antep, urfa ve hatay’daki kamplara zorla gönderilsin ve kamptan dışarı çıkmaları yasaklansın.
    - sosyal hayata entegre olmak isteyene puanlama sistemi başlatılmalı ve tek hatada ırak kamplara yollanmalı.

    biz burada, onları korumakla yükümlüyüz ama ölüme göndermemeliyiz. fakat sosyal hayatımızı sikiyorlarsa bu insanlar, onları da ayırmak zorundayız.
hesabın var mı? giriş yap