• ender saraç ın yorumuyla;

    susam yağının faydaları

    * müshil etkisi vardır. bağırsakları yumuşatır.
    * şeker hastalığına faydalıdır.
    * yaralarda iyileştirici özelliği vardır.
    * romatizma ve selülitlerde faydalıdır.
    * her cilt tipine uygundur.
    * muhtelif cilt sorunlarında faydalıdır.
    * cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabilir. içindeki doğal lesitin ve antioksidan maddeler yağın derinlere kadar emilmesini sağlar. böylece cildin yaşlanmasını engellenir.
    * mantar enfeksiyonlarını da engeller.
    * kaş, kirpik ve saçları gürleştirici etkisi vardır.
    * saç kırıklarını engeller.
    * tırnak için de etkilidir.
    * doğrudan saç diplerine ve tırnaklara tatbik edilebilir. saçlar bu yolla güçlenir ve beslenir. özellikle kepekli ve mantar enfeksiyonlu saçlara çok iyi gelir. içindeki kalsiyum dolayısıyla, vitamin eksikliği olan ve kırılan tırnakların dostudur.

    bunlar en çok bilinen faydalarıdır. bunların haricindende dr. ender saraç vb. birçok sağlık uzmanı susam yağını her fırsatta çeşitli konularda dile getirmekte ve faydalarını saymaktadırlar.

    peki susam yağı nasıl kullanılır ?

    susam yağı nemlendirici olarak banyo sonrasında vücuda masaj yapılarak uygulanır.

    saç bakımında badem, fındık ve çam terebentin yağları ile birlikte kullanılabilir.
    dahili ve harici olmak üzere iki şeklide kullanılan susam yağının dahili kullanımı için; dahilen doktorunuza danıştıktan sonra, aç karnına günde bir çay kaşığı içilmesi tavsiye edilir.

    dışardan kullanım için ise ; cilt ve saça masaj şeklinde uygulamak uygundur.

    kaynak: http://www.forumdas.net/…er-sarac-susam-yagi-63471/

    not: bu ne allasen. tek kişilik dev kadro mübarek. hımmm...
  • ağrıya,sızıya iyi gelir diye önerdiler, otacı mucizesi diye de not düştüler.
    uzun bir zamandır sızılar içinde olan koluma sürüyorum şu sıra. simite döndüm lan. kafamı uzattığım her ortama bi tahin pekmez mülayimliği bahşeder oldum. koku iğrenç değil lakin gün boyu hamur işi gibi gezmenin de manası yok.
    biraz da bronza kessem ankara simidi diye tanıt ortamlarda kendini, yadırganmaz.
  • saç bakımında badem yağının ekürisidir.
  • "e vitamini ve mineraller bakımından zengindir. cildin ve saçların e vitamini ihtiyacını karşılar. içeriğindeki doymamış yağ asidi oranı ve kolestrolsüz olmasıyla kalbinizin dostudur. masaj yağları için en iyi baz yağlardan biridir. müshil amaçlı olarak ve şeker hastalığında kullanımı söz konusudur."

    kopi peystimizden sonra annemin bir tv programında duyup paylaştığı bilgiyi denemek ve test etmek üzere sözlük bayanlarına aktarmak istiyorum.

    eğer ki regl zamanında ağrı çekiliyorsa, ılık bir duşun ardından bu susam yağı ayaklara masaj yapılmak süretiyle sürülürse ve özellikle ayağın altındaki çukurluğa baskı yapılırsa adet sancılarının azaldığı görülürmüş.

    annem tv nin, ben annemin yalancısıyım.
  • birebir insan vücudundaki yağ oranıyla benzer olduğu için cilt bakımında kullanılmaktadır.

    ayrıca önemli bir ayrıntı da şu; kolesterolü olmayan tek yağdır.
  • saç ve vücüt bakımı için de kullanılan yağ.

    ibn battuta: "hindililer de saçlarına susam yağı dökerler. susam yağından sonra kille yıkarlar kellelerini. böylece beden tertemiz ve yumuşak olur. bu yüzden hem hindlilerin hem de onların yanında kalanların sakalları uzundur."
  • koruma faktörünün 60 olduğunu öğrendiğim yaz şişe şişe alıp antalya sahillerinde gözü kapalı güneş altına yatmış, leş gibi tahin kokup herkesi çevremden uzaklaştırmıştım:) evet harika bir bronzluktu..ancak geri döndüğümde döktüğüm derinin haddi hesabı yoktu, siz yine de gerçek bir kremle beraber kullanmalısınız bence...
  • içerdiği omega 9 oranı ve antioksidanlar nedeniyle ısıya, tere ve ışığa karşı dayanıklı; cilde sürülmesinden sonra güneş ışığı altında uzun süre bozulmadan kalabiliyor vecildin yaşlanmasını engelliyormuş kendileri
  • noodle ı noodle yapan yağdır susam yağı. soya sosun bile eksikliği onun eksikliği kadar farkedilmez. tadı,kokusunun aroması enfestir.
  • eski caglarda mezopotamya da yaralari iyilestirmek amaciyla antibakteriyal olarak kullanilan yag.
hesabın var mı? giriş yap