• dr. murat kınıkoğlu amca baya baya zararlarından bahsediyor, biz de çocukluktan beri baya baya tüketmeyi seven her çeşit peynirinden yoğurduna, kefirinden ayranına abanıp abanıp durduk
    bu amca baya baya referanslar vermiş ama yani altını daha fazla dolduracak bilgi birikimi referansı yayını olan var mıdır?

    not: hani yukarda ne kadar genellemiş olsam bile açıkcası süt ve süt ürünü sevmeyen biri olarak inatla tüketmeyerek iyi mi yaptığım konusunda da garip bir sevinç oluşmadı değil.
  • yoğurt peynir için bir şey diyemem ama süt için katıldığım önerme.

    birçok bebekte süt alerjisi olması ve bunun asla süte bağlanmaması insan bünyesinin aslında inek sütüne töleresi olmadığının göstergesi.
  • onu yeme bunu da yeme hacı biz ne yiyeceğiz cennet mi bekleyeceğiz keyfi beslenmek için
  • bir açıklamada da sütü büyükbaş ve küçükbaş hayvan sütü olarak ayırmak küçükbaş özellikle de keçi sütünü tercih etmek gerektiğini duymuştum. gerekçeler de gayet mantıklı idi.
  • işte bunlar senin gelişmeni istemeyen avrupa ve ameriganın oyunu ,zamanında da süt tozu kakalamıştı bunlar bize :)
  • şimdi de bu çıktı. yakında bunun da modası geçer.
  • süt ve süt ürünü genetik ile alakalı rahatsızlıklar verebilen gıdadır efendim;

    -öncelikle küçük baş, büyük baş hayvanlarla yüz yıllarca iç içe yaşamış baltık, moğol, orta asyalı türk gibi toplumlarda süt ürünleri verimli bir gıdadır,
    -dünyada laktoz intoleransı olan toplumlar hala süt ürünlerini sindiremedikleri için alerji geliştiriyorlar,
    -süt ürünü pastorize olduktan sonra açığa çıkan toksik maddelerden dolayı vücuttaki bazı mukus salgılarını arttırıp(vücut savunması) sinüzit, geniz akıntısı, alerjik rinit gibi rahatsızlıkları arttırabildiğinden bazı insanlar tarafından tüketilmesinde yarardan çok zarar vardır,
    -bazılarında ise pastorize olmasa bile tüm vücutta ağır alerjik reaksiyonlara sebebiyet vermektedir. çünkü bazı insanların savunma hücreleri süt proteinini yabancı madde olarak algılamaktadır.

    yani süt ürünlerini herkes tüketmeli diye bir kaide yok. süt ürünü emilimi insan vücudunda evrimsel sürecini halen tamamlamamıştır. insan vücudu kemiklerin gelişimi için gerekli olan kalsiyumu, süt ürünü dışındaki bir çok üründen alır. mühim olan kalsiyum emilmesini sağlayan d3 vitamininin (yaz güneşi) ve bu kalsiyumun doğru yerlere gitmesini sağlayan k2 vitamininin (sağlıklı bağırsakta üretilir) ile magnezyum mineralinin vücutta yeterli düzeyde olmasıdır.
  • ve hala sağlıklı olduğunu düşünenler var. kabul etmek istemiyolar işte faydasızlığını. bozmuşlar kafayı bir kere.
  • sizi gören de sağlıklı yaşamaktan ömrünüzü 150 yıl uzattınız sanar dediğim başlık.

    sanki bu hayatta hiç kola,sigara,alkol veya meyve suyu falan içmediniz.içindeki malzemeleri çok biliyorsunuz madem.
  • genel olarak nasıl bir zararı var bilmiyorum. konunun uzmanı değilim ama bendeki problem çok ayrı.
    sütü içtikten bi 5-10 dakika sonra kabarıklar, kaşıntı hadi bu kısmı normal. ama zaman geçtikçe dil, küçük dil de dahil boğazıma kadar şişiyor nefes alamıyorum, yutkunamıyorum ve konuşamıyorum.
    süt ürünlerinde vücudum bunun bir tık daha altı tepki veriyor. yutkunma güçlüğüyle sınırlı kalıyor. çocukken sadece basit bir alerjiydi ve doktorlar yetişkin olduğunda azalacak dediler. şimdi daha üst boyuta taşındı. bir ben mi yaşıyorum bunu.
    aman dokunuyorsa yemeciler de olacak kendi yemeğimi seçebileceğim yapabileceğim bir yerde yaşamıyorum. aşçı çorbayı sütle terbiye ediyor, sonra revir dolabı kurcalıyorum.
hesabın var mı? giriş yap