• bazı kişiler tarafından erkekliği sorgulanan mantıklı bireydir. bizim toplumumuzda herkesin bir halkla iç içeyim mesajı verme kaygısı var her nedense, zannedersin adam dolmabahçe sarayında oturuyorda halktan haber almak için taksiye binip iki tur atıp geri dönüyor. taksici dediğin nedir, senin benim gibi insan ve emekçi değil midir? sizde arka koltuğa oturduğunuzda bünyenizde taksiciden üstünmüş hissini yaratan algı mekanizması yanlış bir kere. ha ön koltukta seyahat etmeyi seven insanları bir kenara koyuyorum onu karıştırmayın ama ön koltukta oturmayı halkla iç içe olmak sanan kafa çok değişik bir kafa. "abi bak arka koltuğa oturmadım yanına oturdum inanılmaz samimiyim yani, n'olcak bu trafiğin hali ya, o değilde sizin iş zor be abi günde yüz kişinin ağız kokusu, ehehe taksici benimle sohbet ediyo demekki halkın arasına kolay karışabilen biriyim". taksici abilerimize saygımız sonsuz, taksi muhabbetide bir kültür biliyorum ama bedel karşılığı hizmet satın aldığınız bu olayda saygı sınırlarını aşmadığınız ve insanlık gereği olan "iyi günler", "teşekkürler" gibi sihirli sözcükleri ihmal etmediğiniz sürece istediğinizi yapmakta özgürsünüz. buna arka koltukta yolu izlemek, konuşmamak, müzik dinlemek, telefonla konuşmak gibi bir çok örnek verebiliriz. ön koltuğa oturuyormuş, muhabbet ediyormuş, fanustan çıkıyormuş, hayatım ne güzel diyormuş, kendisi değil egosu biniyor adamın taksiye bir de arka koltuğa oturana kızıyor bak sen. yahu be kafasız yaptığın işlem en basitinden aracı kontrol eden adamı lafa tutmak. (taksi söförleri söyle araba kullanır böyle araba kullanır muhabbetiyle bu dediğimi saçma bulacak kişilere buradan selamları yolluyorum) bi de bunu samimiyet göstergesi zannettiğinden yapıyorsun ki o apayrı acı bir durum. öde parasını madem o da gelsin arka koltuğa bi beş dakka oturun, hem halkın nabzını tut hem muhabbet edin. ha, 5-10 lira para verdi diye kendini arabanın sahibi zanneden burnu büyük orospu çocuklarından kesinlikle olmayın ama "bizde semt çocuğuyuz" modunuzla adamında kafasını sikmeyin. zannediyorki adama verdi 10 lira, kendini taksiciye sevdirdi, sonra taksici bunu evine bırakıp kendi evine gidecek. senden sonra o koltuğa oturanda başlamayacak mı "sizinde iş zor be abi" diye. istanbul trafiğinde bir taksici günde ortalama 30 kez "sizinde iş zor be abi" cümlesini duymuyorsa bende bir şey bilmiyorum. ömründe mahalle kahvesine girmemiş, bakkalını bilmez, manavını bilmez ama takside önde oturuyor sohbet ediyor, tatlı su lümpeni seni.
  • taksiye arka koltuktan binen işte benim zeki müren. ön koltukta oturmak da arka koltukta oturmak da tercih sebebidir. çok isteyen varsa, ön koltuk kesmiyorsa sürücünün kucağına veya bagaja otursun.
  • özet olarak taksiye binerken ön koltuğa sırf halktan biri gibi gözükmek için oturan sahte insanları itin götüne sokan insandır.
  • ben yapıyorum bunu. tam biniyorum taksiye, bakıyorum arka koltukta ben oturuyorum. sonra yanıma oturuyorum, yol boyu kendimle sohbet muhabbet. vapurlar falan...

    (bkz: tecavüz-ül türkçe)
  • her bir yere oturduğunda koordinat tahlili yapan kanımca genel manada gerginlik sahibi insandır.

    (bkz: nereye istersen otur kardeşim)
  • taksiciyle yüz göz olmamak içindir.
  • olası bir taciz ihtimalinden sakınan insandır.
  • (bkz: binerken oturan insan)

    ilginç insan.
  • eğer benim gibi kriminal bir tipe sahipse taksiciyi tedirgin edecek insandır. bu yüzden taksici açısısından -hiç sohbet etmese de, öne oturması daha güvenlidir.
  • (bkz: iste o benim)
    küçükken taksicinin bizi ailecek kaçırıp başımıza bir işler getireceğini düşünürdüm.
hesabın var mı? giriş yap