• necip kaan karayal, suat gücel ve nedim paltura tarafından kurulan; tatil ve tur satan e ticaret şirketi ve sitesi.
    kuruluş hikayeleri şöyleymiş:
    -----
    galatasaray lisesi’nde okuyan bir grup arkadaş kendilerini “daltons” olarak adlandırıp öğrenci organizasyonları yapmaya başlıyorlar ve ufak turlar düzenliyorlar. istiklal caddesi’nin göbeğinde okumanın verdiği bir artıdır herhalde gezmeyi de gezdirmeyi de çok iyi başarıyorlar ve kısa zamanda organizasyonları büyütüyorlar.

    bir süre sonra yaptıkları işi farklı bir boyuta taşımanın zamanının geldiğini farkediyorlar. tatil yapmak isteyen müşterinin çok fazla seçeneğinin olduğunu, fakat dağınık halde bulunan acentaların müşteriyi kısıtladığını görüyorlar. tüm bu acentaları birarada sunup müşteriye büyük bir katalogdan tatil seçtirmek fikri çok cazip geliyor ve tatilsepeti.com’u kurmak üzere acentaları gezmeye başlayıp fikirlerini anlatıyorlar. bazı acentalar iştahla atlıyor, bazıları eski iş arkadaşlığının verdiği samimiyetle onları kırmıyor, bazıları ise onları dinlemiyor.
    tatilsepeti.com’un kurucularından kaan karayel uğruna itü fizik mühendisliği bölümünü terkettiği işini şöyle anlatıyor: “internet reklamı internetten yapılır. gazete reklamları imaj, internet reklamları ise satış getirir. bu yüzden önce internet reklamı yaptık. şirketimiz büyüdükçe gazete, tv ve açıkhava reklamları da verdik. ama yine de satış getiren reklam aracı internet ve müşteri hakkında her türlü bilgiyi de bu yolla topluyorsunuz. sitemizi bir günde kaç kişinin tıkladığını internet reklamları sayesinde öğreniyoruz.”
  • kuzenimin ikimizin adını vermesine rağmen bizi tek yataklı odaya sevk etmeye çalışan dandik sistemli site, koyun koyuna yatmayız böyle saçmalık olurmu dediğimizde günlük 150 lira fark istiyorlar, şaka gibi.

    iki erkeği aynı yatağa yatırtmaya çalışıp fark olarak 150 lira karşılığında sorunu düzeltmeyi teklif eden fırsatçı ramada şişli‘nin resepsiyonistini ayrıca tebrik etmek istiyorum.

    o upuzun tanımladığınız şeye feedback deniyor. swh.

    möchtegern urlaubanbieter.
    wannabe booking.com

    by the way it’s not a matter of money
  • 444lu numarasi bir kabus olan tatil sitesi.

    4 kere pespese robot gibi konusan bir satis temsilcisi ile (sanirim gercekten robot, yapay zeka falan olabilir cunku her gorusmede kelimesi kelimesine ayni seyleri tekrarladi) gorusmem her seferinde sizi beklemeye aliyorum demesiyle basa sardi. kabus gibi.

    (bkz: inception)
  • insanları "kandıran" çalışanlara sahip bir şirket.

    telefonda "bugün erken rezervasyonun son günü. yarın fiyat değişecek" bilgisini verdikleri otelin fiyatı 1 ay sonra dahi aynı kalabiliyor.

    "iptal edin, beni kandırdınız" diye dönüş yaptığınızda ise "siz zaten iptal edilemez paket satın almışsınız" diyorlar bir güzel.

    bu arkadaşlardan uzak durunuz.
  • aynen arkadaşımın başına gelenleri kendi ağzından aktarıyorum

    "29.03.2019 tarihinde ukrayna'ya gitmek için tur satın aldım ancak ukrayna'daki yetkililer rezervasyonum olmadığını belirterek bizi 1 gece havalimanında tuttular ve ertesi sabah uçak ile türkiye'ye dönmek zorunda kaldım.

    bu konu hakkında ilgili firma ile görüştüğümde yapabilecekleri bir şeyin olmadığını ve para iademi gerçekleştiremeyeceklerini belirterek beni yüz üstü bıraktılar."
  • dolandırıcılık şebekesi, uzak durun.(bkz: tatil sepeti)
  • burada yazılan olumsuz yorumların aksine, tatilsepeti.com şimdiye kadar kullanmış olduğum tatil acentelerinin arasında en sorunsuz, bana en çok yardımcı olmuş tatil acentesi durumundadır.

    müşteri ilişkileri son derece ilgili ve saygılı idi. farklı zamanlarda ilettiğim acil sorun ve taleplerle büyük bir özveriyle ilgilendiler ve gerek otelle iletişime geçerek, gerek kendi inisiyatifleri ile tümünü kısa süre içerisinde çözüme kavuşturdular. hemen ardından da beni kendileri arayarak geri dönüş yaptılar.
  • gün itibari ile bir tur rezerve ettim ama call center'dan arayan arkadaşların konuşma stilleri güven vermedi pek. bakalım boh da çıkabilir.

    edit: aldığım karadeniz turu jolly tarafından organize edildi. tatilsepeti sadece aracıydı yani. sorunsuz güzel bir tur geçirdik.
  • ağustos ayının son cuma günü oğlanın vizesi için izmir'e gittik. aslında ben ayın 28'inde gelecektim. sonra hep berber "havuzlu otele" gidecektik. söz vermiştim yani. annesi vefat edince erken geldim. bizimki hala otel sayıklıyordu.

    neyse izmir'de işimiz bitti hadi dedim buradan havuzlu otele gidelim, dolandırıcı tatilsepeti.com adresine girip uygulamayı indirdim. söylemesi ayıp hafta sonu için marmaris tarafından bir otel seçtim, oğlan mutlu olacak ya.

    ödemeyi havale olarak seçtim ve rezervasyonu yaptırdım. ondan sonra her 15 dakikada bir tatilsepeti.com tarafından arandım.
    ödeme ne zaman yapılacak diye sordular. 2 saat sonra ödemeyi yaptım, sonra tatilsepeti'ni aradım; ödemeyi yaptık, her şeyi ayarlayın biz bu gece giriş yapacağız diye.

    bizimki havalarda uçuyor. gittik spiderman mayosu, spiderman terliği ve spiderman kolluklarını aldık. yarım saat sonra aradılar ödemesini yaptığımız otelde boş oda olmadığını söylediler. benim zaten kafam bozuk. kan beynime sıçradı "ödemeyi yapana kadar on defa aradınız, hiç kimsenin aklına gelmedi aramak diye bir güzel fırçaladım."

    sonra bana benim seçtiğimle alakası olmayan aynı muhitten iki otel önerdiler, ikisi de üç yıldızlı rezil yerlerdi. neyse baktım didim daha yakın orada da uygun bir otel var orayı seçtim. kontrol ettiler orada yer varmış. benim ödediğim paranın beşte birini iade etmeleri gerekecek ama.

    anlaştık benim voucher'ı maille gönderdiler allahtan. saat gece on gibi gittik otele ama bende bir sıkıntı yine bir şeyler olacak diye. allah vergisi hissederim öyle şeyleri. gittik otele resepsiyondakilerin bizden haberleri yok. ne rezervasyon yapılmış, ne başka bir şey.

    allahtan elimde voucher var kimse bir şey diyemiyor. orada da aradım bir güzel fırçaladım bu dolandırıcı tatilsepeti.com'u. elli yeri aradılar yarım saat sonra onay alındı, biz de gecenin bir vakti rezil bir şekilde bekledik. oğlan resepsiyonda koltukta uyudu.

    girdik otele bana para iadesi ile ilgili mail falan da gelmedi. pazartesi oldu sabah aradım bunları benim parayı 15 gün sonra iade edeceklerini söylediler. o zaman benim sigortalar attı. hayatımda hiç kimseyi tehdit etmedim ama bu sefer zıvanadan çıktım. eğer pazartesi günü satt onyediye kadar parayı göndermezlerse icra takibini başlatacağımı söyledim ama karşı taraftaki şahsın sesinden bunun bir anlam ifade etmeyeceğini anladım sonra bilgisayar programcısı olduğumu; işi gücü bırakıp bot yazacağımı ve bütün sosyal medyada rezil edeceğim tehdidini yaptım.

    twitter'da trend topic olacaklarını ayrıca ınstagram ve ekşi sözlükte de meşhur olacaklarını söyledim. ekşisözlük'ten sonra; bingo jeton düştü.
    adam özür dilemeye başladı, sakin olmamı istedi. hemen muhasebeyle konuşacağını ve beşe kadar bir şey yapmamamı rica etti.

    o gün saat 13.38'de para hesabıma düştü. velhasıl kelam bu arkadaşların eline düştüyseniz işiniz zor ama benim gibi dinsizin hakkından imansız gelir mottosuyla davranırsanız hakkınızı alma şansınız yüksek.

    buradan kendilerini de uyarıyorum, sayın tatilsepeti.com gittiğiniz yol yol değil bir an önce kendinizi düzeltin.
  • balkan turları için gönül rahatlığı ile tercih edilebilecek firmadır.

    geçen ay, sözlükteki entryleri okumadan tatil sepetinden balkanlar turu satın aldım. sonrasında yazılan olumsuz yorumları okuyunca hafiften pişman oldum ama iş işten geçmişti.
    dün itibariyle 9 günlük gezimiz en ufacık bile bir sorun yaşanmadan sona erdi. ödediğimiz ücretle kıyaslayınca seçilen oteller oldukça temiz ve konforluydu. rehberimiz vahdet kurtis , işinin ehli , donanımlı, güleryüzlü ve en önemlisi çok iyi niyetli bir insandı.

    özetle sözlükte uğradığı linci çok da hak etmiyor sanki..
hesabın var mı? giriş yap