• oğuz atay gibi önsözlerden tiksinen bir yazarın en güzel eserine yazılmış, yazılabilecek en kötü önsözdür.
  • fütürsüzce spoiler ın allahını vermiştir. adam sene 1984'te yazmış, hala bu yılki kitapta duruyor bu spoiler, kimse mi küfür maili atmadı iletişim yayınlarına?*

    önsöz ya okumaz, ya en sona bırakırdım bu sefer okuyacağım tuttu ooofofff!!!!
  • önsöz okumam ama önsözün sonundaki cevat çapan ismini görünce okuyayım dedim. efendi adamdır, vardır bir bildiği diyerek. fakat cevat abim, hem oğuz atay'ın önsöz sevmediğini anlatıyorsun, hem önsözde kitabın sonunu yazıyorsun. bu nasıl bir tutarsızlık? önsözün başında yazdığın gibi kitabı elinde tutan kişileri kıskanıp intikam almak istedin heralde. ayıp yahu. bu şahane kitabı senin aymazlığın yüzünden sonunu bile bile okudum.
  • zamanında okuduğum baskının girişine okumayın uyarısı yazmak zorunda kaldığım önsözdür.yayınevi böyle bir şeyi nasıl atlamış diye baya şaşırmıştım.
  • önsözlerden nefret eden oğuz atay'a 3 sayfa yazılan.
  • okuyucuyu resmen kitaptan soğutan yazıdır. ön spoiler da denilebilir.

    önsöze karşı değilim ve kitaba başlamadan okurum ama bu kitaptaki yazı insanı çıldırtacak derecede kötü yazılmış. önsöz, hikayenin içeriği hakkında değil biçimi hakkında fikir verir. bunu yazan kişi de yeterli yetkinlikte bir insan . farketmemiş varsayarsak ,adam bu yazıyı 1984 yılında yazmış. neden daha sonra düzeltilmemiş? elimdekinin basım yılı 2010 ve daha sonraki basımlarda da aynen yazı duruyor. sadece beni mi rahatsız etti diye baktığımda birçok kişi şikayetçi durumdan ama yapılan bir şey yok.
  • oğuz atay önsözleri sevmiyor diye, okumaya niyetlenenlerden intikam almaya and içmiş gibi yazılmış şu ana kadar okuduğum en kötü önsöz. verdiği saçma sapan içerik bilgisi yetmiyormuş gibi, topu topu üç sayfalık yazı, neredeyse yapılabilecek tüm anlatım bozukluklarını da içinde barındırır.
hesabın var mı? giriş yap