• böyle bir meslek var sanırım. adam tekbir getirmek için heyecanlı heyecanlı bekliyor. deprem de enkaz da adamın umrunda değil aslında. bu aktiviteden keyif alıyor. daha itici çok az şey vardır dünyada.

    o kadar cahilce o kadar dalkavukça ki, bir tane aklı başında adam da çıkıp, "yapmayın şunu. depremzede kurtarılırken tamamen sessiz olun. konuşturmayın, yormayın, zaten bozuk olan psikolojilerini daha fazla bozmayın." diyemedi.

    cahilsiniz, bedbahtsınız ve bence iğrençsiniz.

    edit: bu kadar dikkat çekeceğini düşünmemiştim başlığı açarken. madem bu kadar mesaj ve entry var biraz daha açayım isterseniz.

    şunu sakın unutmayın. bu ülkenin tamamı müslüman falan değil. hatta siz 40 yaş üzerine söylüyorum çoğunuzun çoluğu çocuğu sandığınızın aksine kesinlikle inanmıyor; inanıyorsa bile bir kaç seneye azılı bir din düşmanı olacak. çünkü tam da sizin yüzünüzden.

    aşağıda bir suserin yazdığı gibi, tekbir getirmeye hevesiniz kadar tedbir almaya önem verseydiniz bunların hiçbiri olmayacaktı.

    adam yavrusunu kaybetmiş, "allah verdi allah aldı. başkası alsa kızardım ama allah alınca bir şey diyemiyorum." edebiyatı yapıyor.

    "din toplumların afyonudur." diye boşuna söylememiş bilgin. çünkü bu insanlara göre başa ne gelirse gelsin hep suçlu allahtır. asla kullar kendinden bilmez. evladın depremde mi öldü? "allah böyle istedi" der ve susarsın.

    yönetenler için din işte böyle bulunmaz, işte böyle mükemmel bir enstrümandır. halk uyuşur ve hakkını arayamaz. sen de götürdükçe götürürsün malı.

    birazcık akıllanın. birazcık.

    son edit: gelen bir çok mesaj -ki içlerinde depremzedeler de var- aynı şeyi söylüyor.

    "tekbirler yalnızca televizyon kameralarının bulunduğu enkazların başında atılıyor."

    hergün medya eliyle biraz daha fazla ortadoğululaştırılıyoruz.
  • var böyle bir hobi, katilide, tecavüzcüsü de tekbir getirmeyi sever
  • çocuklara tecavüz ettikten sonra adliye önünde tekbir getirmeleriyle bilinirler.
  • bir işe yaramaz. tutmuşlar birileri. tekbir savaşta getirilir. kiminle savaşıyoruz. şuursuz hareketleriniz milleti çıldırtacak noktaya geldi. ecevit' in ölüsü; koalisyon bile daha iyi iş çıkarmıştı. halen provakasyon, tekbir gibi işlerle uğraşıyorsunuz.
  • tekbir sadece ateistleri rahatsız eder diyen arkadaşa iki çift lafım var.

    enkaz altından çıkanlara atılan tekbir naralarını müslümanlıkla falan açıklayamayız, orda yapılan saygısızlıktan başka bir şey değil. afad ve bilimum diğer destek ekipleri sessizlik tembihlerken birilerinin allahuekber diye bağırmaya başlaması dümdüz çomarlıktır. kaldı ki tekbir arapların savaşa giderken attıkları bir nida zaten ama hadi diyelim senin dediğin gibi, e kardeşim enkazdan çıkarılan vatandaşın ateist olmadığı ne malum demezler mi adama? biraz saygı lütfen herkes sizin dininize mensup olacak diye bir kaide yok, şunu öğrenemediniz gitti.

    hadi abi hadi ya bakın işinize. bırakın artık şu islam misyonerliğini yeter ye-ter!
  • aklı başında olan her insanı rahatsız eder. ayrıca tekbir getirilen hiçbir ülkede refahtan, adaletten, ekonomiden, güzellikten, bilimden bahsedilmez.

    ekseriyetle boka batmış ülkelerdir bunu duyacağınız yerler.
  • herhangi bir namaz vaktinde birden kişinin arkasında tekbir getirin. sonuçta namazın hangi sure ve ayetlerle kılınacağı neler okunacağı kuran-ı kerimde belirtilmemiştir. yada her rükü - kıyam - secde arası tekbir getirin. rahatsız olmayacaklardır mutlaka. ama sesli olsun. böyle ciğerlerinize rabbim güç versin.
  • görsel
    diyanetin maaşlı çalışanlarıdır, görevleri kurtarmalarda yabancılar kurtarıp afad da kurtarılanları çıkartmak için yabancıları bölgeden uzaklaştırıp yandaş tv kanallarını çağırdıktan sonra bu ekip gelir, bağırır ve fotoğraf çeker gider. kendim çektim ilk günden beri oradayım bu adamları sadece 7-8 saat süren kurtarmalar son 15-20 dk ya gelince görebilirsiniz.
  • (bkz: tügva) ve (bkz: ihh)

    malum kişinin ileitişimcisinin emri ile yaptıklarını düşünüyorum. "birileri laf söylesin de bak onlar dinsiz biz müslümanız" deyip müslüman numarası yapmak için algı çalışmasıdır.

    (bkz: zübük)
  • ulan 90 yaşında 5 vakit namaz kılan ananemi aşırı rahatsız ediyor tekbir ne ateisti idiyot embesili?
hesabın var mı? giriş yap