• son alınan haberlere göre, alzheimer hastalığı dolayısıyla ötanazi için işlemlere başlamıştır.

    son kitabını ve çektiği filmi bitirmeyi beklemektedir.

    http://www.guardian.co.uk/…-process-to-end-his-life
  • hastalığından haberdar olan sevenlerini son haberiyle çok üzmüş, efsane yazar. henüz daha 60 yaşında alzheimer ile boğuşan büyük üsta, ötenazi yapmayı düşünmekteymiş. üzülmeyeceğim ama, kitap okurken beni kahkahalarla güldürebilmiş bu güzel adamın ölüm haberini alınca üzülmeyeceğim. okuduğum 20ye yakın discworld kitabını teker teker, sırasıyla tekrar okuyup onu kahkahalarla uğurlayacağım.
  • son kitabını tamamladıktan sonra isviçre'de dignitas kliniğinde alzheimer yüzünden çekilmez hale gelen hayatını sonlandıracak büyük yazar.

    http://www.boingboing.net/…erry-pratchett-init.html
  • bir şekilde yanına gidip kendisine "gitme" demek istediğim adamdır. gerçi ben bunu dedikten sonra ayarın kralını yerim ama olsun, böyle adamlar çok yok malesef. gideceğini bilmek fena üzüyor.
  • yapacağını öğrendiğimde ne diyeceğimi bilemedim. henüz 63 yaşında olmasına rağmen, hastalığının da etkisiyle bu hayattan çekip gitmek istemesi insanı üzüyor haliyle.

    ama bir taraftan da hastalığına boyun eğmeyecek olması, elden ayaktan düşmektense, insiyatif hala kendi elindeyken hayatını istediği gibi yönlendirmek istemesi beni, mutlu diyemeyeceğim de, gururlu hissettirdi.

    bu adam 13 yaşından beri, yani 50 yıldır bir şeyler yazan, üreten bir adam. alzheimer onu komple ele geçirdiği zaman hiç bir şey üretemeyeceğini biliyor. o günleri yaşamadan önce, kendi zirvesindeyken bırakmak istiyor. bir samurayın onurluca dövüştükten sonra kaybettiği zaman seppuku yapması gibi. biz dışarıdan izleyenler olarak bunu anlayamayız, yalnızca izleyebiliriz, en fazla takdir edebiliriz. eğer kendisinin istediği buysa, bize sadece sessizce başımızı öne eğmek kalır.
  • senelerce disk dünya, şu bu derken adamı nasıl benimsemişsem, terry pratchett: choosing to die belgeselinin afişini ilk gördüğümde zırıl zırıl ağlamıştım. ideal erkek tanımımın ortasında duran adam kendisi. bu kafada bir adam bulursam evlenirim derim hep. tabi terry de zaten lustral gelse de evlensem diyor eheh. bundan yaklaşık 6 sene önce bir şekilde mail adresini bulup kendisine "tarkaaaan" diye bağırıp don fırlatan kızlar ayarında bir mail yazmıştım. cevap verdi lan bana!
  • diyor ki:

    *build a man a fire, and he'll be warm for a day. set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.

    *fantasy is an exercise bicycle for the mind. it might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. of course, i could be wrong.

    *in ancient times cats were worshipped as gods; they have not forgotten this.

    *in the beginning there was nothing, which exploded.

    *it's not worth doing something unless you were doing something that someone, somewere, would much rather you weren't doing.

    *light thinks it travels faster than anything but it is wrong. no matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.

    *most gods throw dice, but fate plays chess, and you don't find out till too late that he's been playing with two queens all along.

    *only in our dreams are we free. the rest of the time we need wages.

    *sometimes it is better to light a flamethrower than curse the darkness.

    *sooner or later we're all someone's dog.

    *the intelligence of the creature known as a crowd, is the square root of the number of people in it.

    *the trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it.

    *the truth may be out there, but lies are inside your head.

    *they say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.

    *writing is the most fun you can have by yourself.

    *you can't trample infidels when you're a tortoise. i mean, all you could do is give them a meaningful look.

    kaynak: http://www.brainyquote.com/…/t/terry_pratchett.html

    not: 3 deyince...
    kopiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
    peeeeeeeeeyst!
  • fantastik edebiyatın buckethead'i. en son discworld serisinin 39. kitabından haberim oldu.
  • bu adamı ve yazdıklarını çok merak ediyorum. etrafımda, şu adamı okumuş tek bir kişi var, çok tavsiye etti. benim de okuyasım geldi. şimdi sözlükte hakkında yazılanları okuyunca, bir heves geldi yine, kitap sitelerine baktım. baktığım hiçbir sitede discworld'ün ilk kitapları bulunmuyor. sanırım ithaki yayınları'ndan çıkan kitapların basımı artık yapılmıyor. ben de haliyle, koskoca seriyi rastgele sırayla okumak istemiyorum. ingilizce basımları bile bulabilmiş değilim. hayırlısı.
hesabın var mı? giriş yap