• seneler alır..
  • her zaman icin tezsiz versiyonundan zor oldugu sanilan program.
  • buradaki “tez” bazen iş aramamak, arayıp da bulamamak, zaten full time çalışmaya pek de hevesli olmamak durumlarında iyi bir bahaneye dönüşebilir.
    - ne yapıyorsun?
    - tezimi yazıyorum.
    - ee kaç yıl oldu ama..
  • en az üç dönem, en fazla altı dönem + 3 ay sürebilecek olan bir lisans üstü türü. üç dönemlik versiyonu için şu şartların gerçekleşmesi gerekir: yök yönetmeliği yüksek lisansı 3 dönemde bitirmeye izin verir ama üniversitelerin bu süreyi eğer isterlerse senato kararı ile 4 döneme çıkarmalarına da izin verir(tıpkı yök'ün ders aşaması için koyduğı 21 kredilik sınırı, bölümlerin arttırabiliyor olması gibi), öncelikler üniversite senatosunun böyle bir karar almamış olması gerekir. ders dönemi iki dönemde iyi bir ortalama ile bitirilmelidir. tez danışmanının aklına yatan düzgün bir tez seçilmelidir. azimli, akademik kariyere yatkın ve zeki bir insan görünümüne bürünülmelidir. tez üç ya da dört ay gibi kısa bir sürede hakkını vererek bitirilmeli ve danışmana kontrol ettirilmelidir. danışmanın yönlendirmeleri doğrultusunda gerekli görülen düzeltmeler, eklemeler, çıkarmalar vs. yapılmalı ve beşinci ayın sonunda kapı gibi bir tezle danışmanın karşısına gelinmelidir. tez danışmanından erken teslim için uygundur yazısı alınmalı ve bu yazı ile birlikte tez, öğrenci işlerine teslim edilmelidir. bu noktada bazı problemler çıkabilir; öğrenci işleri böyle durumlarla pek karşılaşmadığı belki de hiç karşılaşmadığı için tezi teslim alıp almamakta tereddüt edecektir, bu durumda danışmanınızın öğrenci işlerine bir gözükmesi işleri kolaylaştıracaktır. tezi teslim ettikten sonra savunma için mümkün olan en yakın tarih alınmalıdır. tez savunmasında iyi bir performans ortaya konmalıdır, o da yetmez savunma esnasında danışmanın desteğine ihtiyaç vardır; danışman diğer hocaların kazık soruları karşısında perdeleme yapmalıdır. işte hepsi bu kadar.
  • kısa sürede bir sürü yoğunlaştırılmış, zor dersler alırsınız. aynı anda bunların çoğundan alakasız, daha yeni yeni kavradığınız, tez yazımıyla uğraşırsınız. araştırma yapmak zevklidir, makalelere gömülmek, ilgi duyduğun konuda daha fazla öğrenmek, anlatmak, bunlar hep tozpembedir. ama iş kıçı oturtup o tez'i yazmaya gelince işte cehennem olur hayat. üst düzey arzu,sabır ve çaba gerektirir tezli yüksek lisans yapabilmek.

    amerikalılar bunu şöyle tanımlar: "too much work, not enough sex" meali: o kadar çok iş var ki, sevişemiyoruz bile.
  • ömür tüketendir.. dersler çabucak verilir de tez sürünür de süründürür de genellikle.. hele bi deişten yorgun geldiğinizde evde tezle uğraşmaya vakit ayıramıyorsanız ya da birilerinin iteklemesi olmadan arkasını getiremiyosanız yandınız demektir.. allah kolaylık versindir.. uzatmaları oynuyorum, hala ortada net bişi yok.. bana tez yaz sözlük!..
  • 16 eylül 2017 tarihi itibariyle "tezde başarılı olamayan öğrencilere talepleri halinde 17 nci maddenin dördüncü fıkrasına göre tezsiz yüksek lisans diploması verilir." düzenlemesi getirilmiştir.
  • genellikle akademide kalmak isteyen ve kariyerini araştırma veya öğretme odaklı çizmek isteyenler içindir. türkiye'de bu ayrım çok da belirgin olmasa da, genelde akademide kimileri araştırmaya yogunlaşırken, kimileri de öğretmeye odaklanır. bir de akademide kalmak istemiyorsanız bile, başvurmayı veya yükselmeyi hedeflediğiniz pozisyonlar araştırma yapmanızı da gerektirecekse; iş verenlere alana ne kadar hakim olduğunuzu ve araştırma, yazma ve analiz etme becerilerinizin ne kadar sağlam olduğunu kanıtlamak için tez birebirdir.
hesabın var mı? giriş yap